Z dwojga złego ;)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Filo pisze:Upieram się , że to kwestia powtarzalności w produkcji a nie wada konstrukcji .
Ależ ja nie twierdzę, że konstrukcja jest zła, tylko że produkt końcowy bywa kulawy.
Swego czasu dzwoniłem do któregoś z serwisów Crosmana albo Gamo z pytaniem czy ichnią sprężyną gazową można zastąpić sprężynę drucianą, stwierdzili, że nie, więc tak na pewniaka zupełnie bezproblemowej zamiany w drugą stronę też bym nie zakładał. Sprawy dalej nie zgłębiałem, jak poczytałem o energetycznych kwiatkach, chęć do kombinowania mi odeszła.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...wiem, gdzie tanio piasek sprzedają...
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Z transportem? Bo przydałby mi się na wiosnę.
edyta:
i deski też bym kupił w dobrej cenie.
Ostatnio zmieniony 2014-12-21, 18:59 przez witeg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

W torebeczkach, pocztą, porcyjki akurat na biczyk...
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Może być w torebkach, byle wysyłka gratis. To z 5 ton bym wziął.
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

witeg pisze: więc tak na pewniaka zupełnie bezproblemowej zamiany w drugą stronę też bym nie zakładał.
Więc tak na pewniaka jak rozsądnie pomyślisz to dojdziesz do wniosku że aby sprężynę gazową zastąpić tradycyjną wystarczy dorobić prowadnicę do niej , tylko jaki jest w tym sens jak spr. GS 750 możesz kupić za 70 zł. Mniejszy nakład pracy i koszty.
Ostatnio zmieniony 2014-12-21, 19:06 przez januszmariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
green_thunder

No dobra, osłabłem, ale mimo to nie dam przerobić się na przytakiwacza, czy innego poklaskiwacza... :evil:
matiz25

Post autor: matiz25 »

A co myślicie o tej , pokazała się niedawno BMK 19allegro.pl/okazja-profesjonalna-wiatrowka-bmk-19-kal-4-5-mm-i4920408697.html . Cena chyba atrakcyjna i jakość pewnie też :)
VY'73 Artur
Awatar użytkownika
green_thunder

...taa, ciężko jest odpowiedzieć na pytania userów, którzy wynajdują dziwne karabinki, niezbyt popularne, niekupowane i oczekują zdecydowanej odpowiedzi - o tak, ten to cudo, bierz z zamkniętymi oczyma...tiaa, no więc weź wreszcie któryś i opowiedz nam, jak to umoczyłeś parę paczek...ja może też umoczyłem raz, drugi, trzeci, ale już wiem, a nie ślamazarzę się, mając pół wieku na karku...na skrzyżowaniu też masz takie problemy :roll: ...i nie pisz, że właśnie pytasz, aby wtopy uniknąć, nie - pytasz, aby wreszcie zaakceptować Twój wybór...

...natęż się i kup TO - nic nie umoczysz, a tylko zyskasz...

http://olx.pl/oferta/legendarna-czeska- ... 5b6033d58f[/b]
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Przy BMK 19 nie liczyłbym na "atrakcyjną jakość". To po prostu chinina z twardym spustem do ogródkowego strzelania. "Moc" będziesz czuł bo kopnąć też potrafi. Jak nie masz co zrobić z 200zł to kup, tylko cudów, nie oczekuj. ;-)
Slavia jest lepszym karabinkiem, ale mnie z BMK 19 strzelało się na tyle dobrze, że zmieniłem ją na oryginał, a do Slavii nie wróciłem.
matiz25

Witam .
Po namyśle i wynegocjowaniu dobrej ceny zdecydowałem się na SLAVIA 631 77 Lux :)
http://olx.pl/oferta/legendarna-czeska- ... 8gZJt.html
Jeżeli jest tak jak w opisie to chyba sobie trochę postrzelam :) .
Dzięki za porady .
Pozdrawiam .
VY'73 Artur
tao_tsy

Post autor: tao_tsy »

Jeśli nie ma żadnych wad ukrytych to na pewno se poklikasz z niej i będziesz zadowolony . A do pełni szczęścia zrobisz jeszcze ucywilizowanie jej w postaci spasowanej prowadnicy itd . i będzie bajka bez brzdęków :). W sam raz nada się na Twój wyznaczony dystans w terenie . Powodzenia i po paczce śruciku zdaj relacje jak układa się zabawa ze slavią .
matiz25

Witam.
Jednak z wiatrówki z powyższego linku sobie nie postrzelam :( , Po wynegocjowaniu ceny i wpłacie na konto niestety kontakt się urwał . Sprawa zgłoszona na policję . Może się zakończy pozytywnie :) . Puki co zaczaiłem się na QB78 :) .
VY'73 Artur
Awatar użytkownika
green_thunder

...czego uparłeś się na dziwne strzeladła...dopiero za dwa lata będziesz wiedział, czego naprawdę chcesz...kup ode mnie gamo PR-45 PCA pistolet, dokłada tym Twoim wynalazkom, potem PCP...gamo 300 zł...

...puki pisze się i czyta -póki... Obrazek
Awatar użytkownika
Jacentus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Jacentus »

matiz25 pisze: Po wynegocjowaniu ceny i wpłacie na konto niestety kontakt się urwał
Trzeba uważać jak kupujesz na OLX-ie. Albo odbiór osobisty albo przesyłka za pobraniem. NIGDY wpłata na konto. OLX nie jest serwisem aukcyjnym tylko ogłoszeniowym :idea:
Daystate MK3 FT-R