witeg pisze:Nie przesadzajmy, do podwórkowego strzelania niekoniecznie trzeba kupować FWB.
Witek poddaje w przemyślenie koledze , bo może warto .Granica 800zł więc jest w zasięgu finansowym.Czy podwórkowo-rekracyjne strzelanie nie może być super celne ???
Z FWB300 po dobraniu śrutu z dioptera można na 25m trafiać (ja trzaskam na 22-23m -tyle ma strych) zapałki . I bez żadnych poprawek bo tu nie ma co poprawiać chociaż ja osobiście rozbierałem i próbowałem podnieść szmoc.Ale 10-11J jest wystarczające do strzelania nawet na te 40-50m:).
Wybór należy do młodego
witeg pisze:
Decydując się na puszkobijcę z siłownikiem, odezwałbym się do Filo i dopytał o Tytana GS750, on ma tę wiatrówkę, rozbierał, poprawiał, jest zadowolony.
Przydał by się trzeci Tytan do roboty , dla sprawdzenia czy " ujemny czok " lufy to chińska myśl techniczna , czy kompletny przypadek .
Dzięki Panowie za odp. A znacie może jakaś "instytucję" podobną do cekausu, która oferuje nowe sprzęciki po poprawce? Niestety cekaus ma chwilowo słaby wybór;( Biorę pod uwagę też salvie 643, może ma ktoś odsprzedać dopieszczoną? Poradzicie gdzie można szukać dopieszczonego używanego sprzetu?:)
black24 pisze:Dzięki Panowie za odp. A znacie może jakaś "instytucję" podobną do cekausu, która oferuje nowe sprzęciki po poprawce? Niestety cekaus ma chwilowo słaby wybór;( Biorę pod uwagę też salvie 643, może ma ktoś odsprzedać dopieszczoną? Poradzicie gdzie można szukać dopieszczonego używanego sprzetu?:)
A nie lepiej pogadać z Hiszpanem zamiast się krzywić?
Ogólnie powiem tak. Dzięki Panowie za pomoc. Jakbym się Was nie doradził pewnie bym kupił jakiegoś chińskiego hamerli a tak to myślę nad salvia 634 oraz bajkałem 512m. Oczywiście po przeglądzie 0 u Hiszpana ( Ultra) . A z tych 2 który polecacie i dlaczego? Jak stoi bajkał do salvi z mocą?:)
Co do "szmocy", to doczytaj w konkretnych tematach , zasadniczo ani Slawka ani Baikał nie mają systemów stworzonych do pracy pod samym limitem.
Sprzęt będziesz brał od Przemka, zatem energię będziesz miał na pewno ustawioną w optymalnym przedziale stosunku energii do celności, najpewniej jakieś 14,5-15 J.
Ps. Lepszym wyborem jest bezapelacyjnie Slavia!
Dlaczego??? - odsyłam do lektury tematów o oby dwóch karabinkach.
Pozdrawiam.
K9
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
A jednak.
A jeśli wiatrówki są w dobrym stanie, to nad jedną i drugą można się zastanowić. Szczególnie chcąc okołolimitową wiatrówkę, bo zarówno Slavia jak i Baikal fajniej pracują poniżej limitu.
Panowie i decyzja padła. Niestety budżet nie pozwolił na salvie 634. W tym roku muszę się zastanowić nad czymś tańszym (oczywiście w przyszłym roku będę próbował chwycić salvke). Sprzęt oczywiście w wersji ultra:) Panowie czy istnieje możliwość zamówienie w cekausie sprzętu który nie jest dostępny na stronie ? Jaki sprzęt polecićie do 650 zł który będzie się najbardziej opłacało przwerobić na wersje ultra?:)
Gadałem na priv w sumie tylko w sprawie salvki ale tam kosztuje ponad 900zł ultra. Chciałbym poznać jeszcze wasze zdanie:) Gdzieś na necie znalazłem polimerowa salvke 634 za 630 zł Cekaus bierze 150zł na zerowy, chyba lepiej bym wyszedł kupując ja i wysyłając:)