Jaką wiatrówke ze sprężyna gazową?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

black24

Jaką wiatrówke ze sprężyna gazową?

Post autor: black24 »

Hej jestem tu nowy wiec jeżeli napisze coś nie tak to proszę o wyrozumiałość:) Tak jak pisałem w powitalni chciałbym zakupić sobie nowy sprzęt. Koniecznie karabinek z napędem sprężyny gazowej:) Kwota do 800zł. Bardzo podobają mi się karabinki w polimerze na styl wojskowo-militarny bez zewnętrznych przyrządów celowniczych :) co poradzicie ? Upatrzyłem sobie crosmana tr77. Co sądzicie o tej firmie? Miał ktoś styczność z owym karabinkiem? Sprzęt raczej do rekreacyjnego strzelania, chciałbym jednak aby był jak najmniej zawodny, crosman jako firma mi to zapewni? pozdrawiam:)
black
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Ostrzelam za 800 zł (slavia ultra) tego Twojego crosa pięć razy dookoła, używając zwykłej sprężyny, bez obłudnych przyklaskiwań, sorry...

...i nie spdziewaj się opinii, bo nikt tu tego nie ma i pewnie miał nie będzie, biorąc cenę pod uwagę (używany hw itp.)
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Chyba się jeszcze nie obudziłem. :shock: Robert poleca Slavię?
A w temacie - wklep sobie w szukajce nitro piston, czyli to co w tym Crosmanie siedzi, trochę jest o tym napisane, zwykle mało pochlebnie. Z budżetowych sprężyn gazowych jeśli już to Hatsan z Vortexem, no i są pojedynczy nieliczni Tytana GS 750, z czasem może ich przybędzie bo z ich doświadczenia wygląda, że tanie i działa, choć zasadniczo jak sprężyna gazowa to HW90 i Theobeny.
black24

Post autor: black24 »

Dziękuje za odp. Panowie a co sądzicie o tym? http://allegro.pl/wiatrowka-hatsan-stri ... 80019.html
opłaca się pakować w caliber 6.35? czy lepiej 4,5? Producent pisze ze owa wiatrówka w cal 4,5 ma prędkość do 380km/h możliwe to?
black
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Poszukaj sobie BSA Lightning w polimerze, powinna spełnić Twoje oczekiwania wizualne i zaspokoić strzeleckie ambicje za równo na tarczy jak i przy celach alternatywnych.

Co do Systemu NITRO PISTON od Crosmana , jak znajdę chwilę czasu żeby ogarnąć fotki i zebrać subiektywne spostrzeżenia i wnioski , to przedstawię na forum w odpowiednim dziale włącznie z pomiarami na chrono. Zasadniczo, nie polecam...

Pozdrawiam.
K9

Poglądowo grafika:
Źródło: Internet.

Obrazek

Obrazek
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

black24 pisze:...a co sądzicie o tym? http://allegro.pl/wiatrowka-hatsan-stri ... 80019.html
opłaca się pakować w caliber 6.35?
Łooo matko i córko... :roll:

Poczytaj trochę o tym sprzęcie na forach, a potem wyciągnij wnioski...
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

black24 pisze:opłaca się pakować w caliber 6.35? czy lepiej 4,5?
Cortez pisze:Łooo matko i córko...
Cortezowi już nawet się nie chce tłumaczyć , że im większy kaliber - tym cięższy śrut - tym niższa prędkość wylotowa - tym większy opad na dalszych odległościach - tym strzelanie bardziej do dupy niż do celu . Mówimy oczywiście o karabinkach w limicie . W karabinkach służących do polowań na małe szkodniki / u nas niedozwolone / , liczy się także siła czy energia powalająca i wówczas duży kaliber ma sens . W limicie sensu brak .
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Filo pisze:...Cortezowi już nawet się nie chce tłumaczyć...
Racja...robiłem to przez parę lat na forach. Nie mam już "siłki"... :roll:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Cortez pisze:Łooo matko i córko...
6,35 mm przy 300 m/s gruuuuuuuubo przekracza limit 17 J :!
Nawet 4,5 mm przy tej prędkości jest ponadlimitowe :(
EDIT:
Odpaliłem KrzesłoArmatę (ChairGuna) i dla masy 1,75 g wyszło prawie 80 Julianów :(
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Starszy_Pan pisze:Odpaliłem KrzesłoArmatę i dla masy 1,75 g wyszło prawie 80 Julianów :(
Krzesło-armata , masa 1,75 g , energia 80 J . Gratuluję , gdzie nam maluczkim do twoich , kiblowych osiągnięć :mrgreen: . Przybliż nam tego ChairGuna :> .
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Filo pisze: Przybliż nam tego ChairGuna .
Chryste :! Znaczy cierpliwości :! ("Znaczy Kapitan")
Google Twoim przyjacielem ;)
To jest program "balistyczny" pod wiatrówki. Liczy chyba wszystko - Ek, zasięgi, pomaga w ustawianiu "zera" itp. itd.
Ja go ledwo ogarnia. Na Forum są specjaliści, którzy znają go o wiele lepiej :oops:
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Starszy_Pan pisze:
Filo pisze: Przybliż nam tego ChairGuna .
Chryste :! Znaczy cierpliwości :! ("Znaczy Kapitan")
Google Twoim przyjacielem ;)
To jest program "balistyczny" pod wiatrówki. Liczy chyba wszystko - Ek, zasięgi, pomaga w ustawianiu "zera" itp. itd.
Ja go ledwo ogarnia. Na Forum są specjaliści, którzy znają go o wiele lepiej :oops:
Kiedyś stary człowiek zastępował Google , dziś Google zastępuje starego człowieka . Signum temporis - znak czasów . :roll: .
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Filo pisze:(...) Signum temporis - znak czasów .
Raczej sklerosis multiplex :oops:
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Starszy_Pan pisze: Raczej sklerosis multiplex :oops:
Bywa , bywa . A o czym to mówiliśmy ? :| .
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

witeg pisze:Chyba się jeszcze nie obudziłem. Robert poleca Slavię?
Witek - nigdy i nigdzie nie napisałem, że slavia jest zła, tylko, że obrzydliwa, archaiczna i obśliniona przez "znających" :P , ale ze zrobioną ogrywam te wszystkie harnasie, crosy, hw - poza hw-77, łoczywista...a sprężynki gazowe nie istnieją oprócz hw-90, podobnie jak jest coca cola jest tylko jedna..
(theobeny, choć były pierwsze, to jednak są b. niewygodne pod względem regulacji)