Właśnie chodzi mi o inne montaże niż seryjne. Ja mam seryjny, ale chciałbym zmienić na inny. Zastanawiam się między średnim i wysokim. Tyle że wysokości różnych firm się różną, ale jak ktoś poda to będę miał już jakiś punkt odniesienia.
Myslałem że Ci oddam swój sunshader, ale zapomniałem że Vomz ma trochę większy obiektyw. Chyba pozostaje wizyta w Castoramie i poszukiwanie odpowiednij rurki PCV.
Mniej więcej o takie coś http://allegro.pl/8863_tuleje_pierscien ... cyjne.html , odkręć pierścień na obiektywie lunety coby gwint dopasować i szukaj szczęścia. Jak znajdziesz to się pochwal, ja także bym chciał za niewielkie pieniądze.
Przykręcane na gwint. W PP można odkręcić ostatni pierścień przy obiektywie i zamiast tego wkręcić sun shade. Wydaje się że w 3-12x42 jest tam 46mm średnicy nad gwintem, pomierzę wieczorem dokładniej.
Dziś trochę popykałem z Hatsanika z lupką. Turek nie należy do wiatrówek matchowych. Na 30 jardów wszystkie pestki w okręgu "8". Strzelałem z wykorzystaniem świńskiego ucha i podpórki w postaci barierki balkonu. Wydaje się, ze trzeba pomyśleć o lepszej wiatrówce na większe odległości.