Gamo CFX Royal 4,5 mm
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Ale ma właściwości konserwujące, więc nie trza na botoksy, operacje plastyczne itp wydawać kasy!Negza pisze:Ech... Żeby jeszcze miał właściwości antyperspiracyjne, albo chociaż łagodził podrażnienia po goleniu![]()

BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... 

-
Temat przygasł wiec pociągnę :
podoba mi się ten dolny naciąg i wersja polimer CFX.
Oglądałem kilka filmów na YT i widać ze ma moc i celność .
Cena w granicach 750 PLN , ale nie widz e w ofercie serwisów a jest mus poprawek pofabrycznych .
Zresztą Gamo ma wypust ładnych nowocześnie wyglądających karabinków o mocy około 16J.
podoba mi się ten dolny naciąg i wersja polimer CFX.
Oglądałem kilka filmów na YT i widać ze ma moc i celność .
Cena w granicach 750 PLN , ale nie widz e w ofercie serwisów a jest mus poprawek pofabrycznych .
Zresztą Gamo ma wypust ładnych nowocześnie wyglądających karabinków o mocy około 16J.
-
- Ściepnik
Kieruj się wyglądem, a daleko zajdziesz. 
Gamo ukierunkowane jest na zalanie rynku wiatrówkami, nie jakość. Ceny są za wysokie w stosunku do jakość.
Od lat żadnych zmian i nowości nie wprowadzili. Ciągle tylko dodają nowe plasikowe osady i dodatko-bajery typu tłumik, również platikowe paskudztwa.
Konstrukcyjnie nic nowego. Tylko nowy spust pokazali światu jakiś czas temu, lecz nie wiedzieć dlaczego wszędzie montują stare.
W kilku modelach można "gasrama" dostać.
CFX wraz z 440 to najpopularniejsze i najbardziej udane modele. Można wręcz powiedzieć że wszystkie inne są klonami tego drugiego.
Większość popularnych chinek też.

Gamo ukierunkowane jest na zalanie rynku wiatrówkami, nie jakość. Ceny są za wysokie w stosunku do jakość.
Od lat żadnych zmian i nowości nie wprowadzili. Ciągle tylko dodają nowe plasikowe osady i dodatko-bajery typu tłumik, również platikowe paskudztwa.
Konstrukcyjnie nic nowego. Tylko nowy spust pokazali światu jakiś czas temu, lecz nie wiedzieć dlaczego wszędzie montują stare.
W kilku modelach można "gasrama" dostać.
CFX wraz z 440 to najpopularniejsze i najbardziej udane modele. Można wręcz powiedzieć że wszystkie inne są klonami tego drugiego.
Większość popularnych chinek też.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... 

-
- Administrator
Jedyne Gamo, które miałem (P-25) po kilku strzelaniach przestało reagować na bezpiecznik.JesperKyd pisze:Gamo ukierunkowane jest na zalanie rynku wiatrówkami, nie jakość.
Następnie przestało działać obracanie wianuszka ze śrutami. Sprzedałem na części
i stwierdziłem, że nigdy więcej Gamo. :^/
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
- Ściepnik
Modeli jest wiele , jak to u masowego producenta . Ale jakość spadła i dzisiejsze CFx-y nie są godne polecenia . W większości egzemplarzy jest nieosiowy port ładowania i skutecznie przycina śruty czasem uniemożliwiając w ogóle strzał . Jak coś jest przekombinowane , to potem potrzeba NASAtechnologii , żeby to poprawić . A poprawek wymagają sporo . Chociaż w tym aspekcie , nie odbiegają od właściwie wszystkich obecnych na rynku karabinków sprężynowych .
Co do replik na Co2 ... usterkowość Gamo kompletnie nie odbiega od usterkowości innych producentów . Zmieniła się tylko jakość .Mam Gamo p-80 z okolic 1995 roku . Gładka lufa , nawet celny i działa do dzisiaj bez serwisowania .
Co do replik na Co2 ... usterkowość Gamo kompletnie nie odbiega od usterkowości innych producentów . Zmieniła się tylko jakość .Mam Gamo p-80 z okolic 1995 roku . Gładka lufa , nawet celny i działa do dzisiaj bez serwisowania .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam