Eeee, to da się strzelać, na Bemowie nie takie rzeczy można zobaczyćHiszpan63 pisze:.. na RS-ie około 40 cm ...AdamWawa pisze:??? To na 50m opad z 50cm

Moderator: Hiszpan63
Eeee, to da się strzelać, na Bemowie nie takie rzeczy można zobaczyćHiszpan63 pisze:.. na RS-ie około 40 cm ...AdamWawa pisze:??? To na 50m opad z 50cm
Tak też się domyśliłem ale wolałem się upewnić. Ale sposób na rozgrzany gwoździk też jest niczego sobie.Hiszpan63 pisze:.... ręczniemario_64 pisze:ręcznie jakimś ostrym nożem?.. nożem ...
![]()
Tak też próbuję właśnie z dystansu 10-15 m. Jak mam dobry dzień i ręce się nie trzęsą do w czarnym polu tarczki się mieszczę. Zauważyłem, że śruba regulująca wysokość szczerbinki ma tendencję do odkręcania się po kolejnych przeładowaniach. Dlatego przy otwartych celownikach trzeba by to jakoś lakierem ustalić chyba. czy jest jakiś inny sposób.Hiszpan63 pisze:... a to życzę powodzeniamario_64 pisze:Na dalsze odległości 25-30 m to raczej z dwóch łapek,... na początek mimo wszystko polecam strzelanie do max. 15m. Co najwyżej cele zmniejszać do minimum.. Tj. kapsle , korki ...
Dokładnie szerokość pseudo szyny to 15 mm.Hiszpan63 pisze:O ile dobrze pamiętam , to górna krawędź zamka ma szerkość 14mm. Dwa nacięcia pozwalają spkojnie zamontować lunetkę i kolimator.mario_64 pisze:bo obudowa lufy ma ponad 20 cm.
A to musisz sam wypracować , jak Ci wygodniej i bardziej komfortowo , lub w jakim układzie masz lepsze wyniki..mario_64 pisze:Tylko zastanawiam się czy zamontować lunetę przesuwając ją maksymalnie do tyłu by środek ciężkości przesunąć w kierunku rękojeści.
Między palcem wskazującym a kciukiem jest tyle miejsca , że wystarczy na zatrzaśnięcie pistoletu z optyką.mario_64 pisze:Ciekawe jak się będzie zamykała lufa jak będę cisnął na tylne mocowanie lunetki ?
... a było krzyczeć , że chcesz 11 mm ..mario_64 pisze:Luneta Walther 2x20 dotarła w końcu tylko z oryginalnym montażem na szynę 22mm
Dokładnie, tak jak Przemek pisze, w standardzie 22mm, ale jak napisałbyś sprzedawcy, że chcesz 11mm, to powinien zamienić. Ja jak kupowałem w AKHOBBY, taką samą lupkę, to miałem montaż do wyboru.Hiszpan63 pisze:... a było krzyczeć , że chcesz 11 mm ..mario_64 pisze:Luneta Walther 2x20 dotarła w końcu tylko z oryginalnym montażem na szynę 22mm
.. tak na początek . Natomiast poźniej , z racji , że z pistoletu to jednak strzela się bez podpórki , trzeba strzelać i korygować błędy wychodzące na tarczy.mario_64 pisze:albo strzelanie z podpórki i na bieżąco korekty.
Dlaczego więc nie używasz polskich literek?bebok79 pisze: Na imie mam Marcin,mieszkam w Bielsku-Białej
...pieknie, to Ty zniechęciłeś do siebie...tak, ludzie z tego forum szanują język ojczysty, szanują również współuczestników, nie przyjmujemy tutaj pisania w stylu "chat", byle jak, lekceważąco...bebok79 pisze:Acha,wiec tego rodzaju ludzie tu sa.Nie wszyscy tutaj uzywaja polskich znakow,ale co tam.A swoje frustracje to mozesz na zonie,jak ja masz,wyladowywac,nie na mnie.Skutecznie mnie zniecheciles do tego forum.