Sharp Innova 5,5mm
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Sharp Innova 5,5mm
Wiem Panowie że jest już dość dużo informacji na temat uszczelek do sharpika niestety jestem lebioda chciałem wejść na stronkę podaną przez Pana."citmaster" niestety nie otwiera mi się stronka a chciałbym dowiedzieć się na temat wszystkich uszczelek gdzie je dorwać.
Mogę nawet zapłacić jak ktoś podeśle mi pocztą w końcu taniej wyjdzie.
Mam następujący problem z sharpikiem, przy 4 pompce owszem strzeliłem ale przy kolejnej próbie napompowanie jest zerowy opór na dźwigni od pompki i słyszę jak powietrze ucieka przez pompkę,lufę.
Podejrzewam że padła uszczelka w zaworze pompki, ale nie jestem pewien bo jeszcze nie odkręciłem jej
Myślałem o dość dobrym uszczelnieniu Wiatrówki bo tak naprawdę bardzo mi się podoba ale wciąż nie wiem jak, mam tą wersje z plastikowa atrapa gwintu na tłumik wraz z ósemka, sprzęt rozebrany dzięki waszym radą, przez okrągłe 2 tygodnie normalnie lekturka i z każdym czytaniem coraz bardziej PCA się podoba.
Panowie czy moglibyście wpisać mi wszystkie uszczelki jakie są potrzebne?
I czy nie był by problem wyjaśnieniem mi bardziej jak można wyciągnąć popychacz śrutu bo robię jak jest w instrukcji ale nie chce mi wyjść.
Sprzęt potrzebny do strzelania max 50m więcej od niego nie oczekuje i tak by sie zmieścił chociaż do rozmiaru Tarczy 14x14
Poniżej zdjęcia sprzętu
http://zapodaj.net/3a7893f6dea03.jpg.html
http://zapodaj.net/10f60d35154aa.jpg.html
http://zapodaj.net/e5a5fc17b48a3.jpg.html
Pozdrawiam i Dziękuję za każda rade
Mogę nawet zapłacić jak ktoś podeśle mi pocztą w końcu taniej wyjdzie.
Mam następujący problem z sharpikiem, przy 4 pompce owszem strzeliłem ale przy kolejnej próbie napompowanie jest zerowy opór na dźwigni od pompki i słyszę jak powietrze ucieka przez pompkę,lufę.
Podejrzewam że padła uszczelka w zaworze pompki, ale nie jestem pewien bo jeszcze nie odkręciłem jej
Myślałem o dość dobrym uszczelnieniu Wiatrówki bo tak naprawdę bardzo mi się podoba ale wciąż nie wiem jak, mam tą wersje z plastikowa atrapa gwintu na tłumik wraz z ósemka, sprzęt rozebrany dzięki waszym radą, przez okrągłe 2 tygodnie normalnie lekturka i z każdym czytaniem coraz bardziej PCA się podoba.
Panowie czy moglibyście wpisać mi wszystkie uszczelki jakie są potrzebne?
I czy nie był by problem wyjaśnieniem mi bardziej jak można wyciągnąć popychacz śrutu bo robię jak jest w instrukcji ale nie chce mi wyjść.
Sprzęt potrzebny do strzelania max 50m więcej od niego nie oczekuje i tak by sie zmieścił chociaż do rozmiaru Tarczy 14x14
Poniżej zdjęcia sprzętu
http://zapodaj.net/3a7893f6dea03.jpg.html
http://zapodaj.net/10f60d35154aa.jpg.html
http://zapodaj.net/e5a5fc17b48a3.jpg.html
Pozdrawiam i Dziękuję za każda rade
-
- Ściepnik
Muarte , ty chyba nie całkiem po polsku , więc nie wypada zaczynać od pouczania . Podstawową uszczelką , zawsze najbardziej zawodną , jest uszczelka zaworu zwrotnego współpracującą z kulką łożyskową / ? /. Zdarza się , że pod kulkę podejdzie jakiś " farfocelek " i powietrze tamtędy powraca z powrotem do pompki . Jeśli kilkakrotne powtórzenie pompowania nie usunie problemu to , niestety , trzeba rozebrać ten zawór. Błędem , powodującym powiększenie nieszczelności , jest nadmierne dokręcenie śruby utrzymującej uszczelkę . Stosunkowo miękka uszczelka wciska się w otwór śruby i odkształcając się , jeszcze bardziej rozszczelnia zawór . Dla poprawienia tego zaworu, trzeba delikatnie wydłubać uszczelkę i ją odwrócić , tak by kulka współpracowała ze świeżą krawędzią uszczelki i delikatnie dokręcić śrubę będącą jednocześnie prowadnicą kulki . Innych uszczelek , najprawdopodobniej nie trzeba wymieniać. Popychacz wyciąga sprężyna po przyciśnięciu zapadki .
-
Witam kolege i dziekuje za odpowiedź niestety, popychacz wciąż próbuje wyciągnąć ale coś nie idzie, trzymam cały czas zapadke w dół by wyszło i nic coś ją blokuje
Co do zaworu pierw musze go delikatnie odkręcić by nic nie zepsuć, jednak jak to nie problem chciałbym wszystkie rozmiary uszczelek z opisem gdzie je włożyć ewentualnie zdjecia,Kolejne pytanie czy lufa w plastikowej osłonie ma jakąś uszczelke?
Wiatrówka używana strzeliłem z niej dosłownie 2x i na tym sie skonczyło, co mnie nie zniecheca i bede dalej dążyć do tego by działała,jutro rano bede mieć imadełko to odkrece i dostosuje sie do kolegi rad może bedzie działać pozdrawiam
Dodam że wszystkie uszczelki zewnetrzne tzn. te które znalazłem są całe. Ale będąc sobą już wolałbym mieć wszystkie uszczelki w zapasie jak już niepomoże zabieg przez kolege polecany
Pozdrawiam jutro napisze jak mi poszło
Co do zaworu pierw musze go delikatnie odkręcić by nic nie zepsuć, jednak jak to nie problem chciałbym wszystkie rozmiary uszczelek z opisem gdzie je włożyć ewentualnie zdjecia,Kolejne pytanie czy lufa w plastikowej osłonie ma jakąś uszczelke?
Wiatrówka używana strzeliłem z niej dosłownie 2x i na tym sie skonczyło, co mnie nie zniecheca i bede dalej dążyć do tego by działała,jutro rano bede mieć imadełko to odkrece i dostosuje sie do kolegi rad może bedzie działać pozdrawiam
Dodam że wszystkie uszczelki zewnetrzne tzn. te które znalazłem są całe. Ale będąc sobą już wolałbym mieć wszystkie uszczelki w zapasie jak już niepomoże zabieg przez kolege polecany
Pozdrawiam jutro napisze jak mi poszło
Ostatnio zmieniony 2014-05-17, 09:35 przez muarte, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
-
- Ściepnik
Określenie w zasadzie używane tylko przez Polaków w stosunku do Polaków na ogół za granicą......taka ciekawa zależność. Ale kolega pisał o sobie, więc z założenia nie mógł mieć nic złego na myśligreen_thunder pisze:...wiesz, "Polaczek" to mocno pogardliwe określenie obywatela naszego kraju...mnie od razu odpowiednio ustawia...
stareńkie HW35 Gamoń PR-45, Walther CP88
-
-
-
- Ściepnik
[quote="muarte"]myślałem jak wypolerować kartusz to dobry pomysł? [/qu
Myślę , że możesz wypolerować co chcesz , pytanie co nazywasz kartuszem, bo jeśli myślisz o zbiorniku powietrza, to znajduje się on wewnątrz rury pompki i jego urody, po polerowaniu, nikt nie doceni . Jeśli coś warto spolerować w Sharpie , to płytkę w kształcie litery L w miejscu współpracy z trzpieniem uruchamiającym wypływ powietrza do lufy .
Myślę , że możesz wypolerować co chcesz , pytanie co nazywasz kartuszem, bo jeśli myślisz o zbiorniku powietrza, to znajduje się on wewnątrz rury pompki i jego urody, po polerowaniu, nikt nie doceni . Jeśli coś warto spolerować w Sharpie , to płytkę w kształcie litery L w miejscu współpracy z trzpieniem uruchamiającym wypływ powietrza do lufy .
-
Witam kolegów, uciekł mi oring co kieruje powietrze ze zbiorniczka do lufy, jak już rozebrałem wypolerowałem dosłownie to co sie dało, czy coś dało? hmm w sumie bez problemu można pompować 10x i nawet więcej ale po co? by mi korpus pękł? niema sensu, wystarcza napompować do 2-4 razy i można spokojnie strzelać, jak zrobi się cieplej zrobię tarczki i cele może jakiś filmik wrzucę,Póki co Bardzo dziękuje za wszelkie rady
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-