wysyłka wiatrówki do włoch
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
wysyłka wiatrówki do włoch
Mam wielki problem, zamówiłem wiatrówkę, do kolegi w polsce. Bo militaria.pl za granice wysyla tylko samolotem, a zamówiłem do wiatrówki kapsuły co2 (na co mi sama wiartówka) i powstał problem, bo na pokład nie można wnosić "gazu".Firmy kurierskie z którymi się kontaktuje twierdzą, że nie mogą nadać paczki. Mimo, że wybieram opcję przewozu lądowego. Więc jaka firma kurierska może mi pomóc? Jakie są obecne restrykcję wysyłki? Jeśli wszystko zawiedźie wie ktoś czy nadaną paczkę, zrekwirują czy odeślą? Włochy pozwalają na posiadanie broni poniżej 17J
-
- Ściepnik
Nie chyba , tylko na pewno do 7,5J , a także obrót wiatrówkami tylko poprzez ich koncesjonowane firmypaolo71 pisze:Chyba 7,5J

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
2 sprawy, wiec skoro sie nie da, to czemu pani z kurjerzy mi odpisala ze ups na specjalnych warunkach moze to zrobic. I czemu military.pl moze wysylac paczki wiatrowki sammolotem, skoro nie mozna?
Edit: wycztałem że firma TNT też się tym zajmuję. Dodatkowo doczytałem, że paczki są czasem rekwirowane, ale jeśli zajmuję się nimi poczta, bo przy prześwietleniu widać broń (nie wiadomo jaką)
Edit2: przejżałem inne fora i ludzie bez problemów wysylai, nadpisujac że to paczkaz narzedziami sportowymi
Edit: wycztałem że firma TNT też się tym zajmuję. Dodatkowo doczytałem, że paczki są czasem rekwirowane, ale jeśli zajmuję się nimi poczta, bo przy prześwietleniu widać broń (nie wiadomo jaką)
Edit2: przejżałem inne fora i ludzie bez problemów wysylai, nadpisujac że to paczkaz narzedziami sportowymi
-
- Ściepnik
Firmy posiadające koncesję na handel bronią wysyłają bez problemu . Kto Ci zabroni wysyłać nawet z podpisem "rura hydrauliczna" ??? Robisz to na własną odpowiedzialność i odpowiedzialność swojego kolegi , który w przypadku kontroli będzie musiał wykazać się wpisem z certyfikatu modeli wiatrówek dopuszczonych do obrotu i posiadania przez osoby pełnoletnie na terenie Włoszech . To , że chcesz obejść procedury jest wyłącznie Twoim problemem .
We Włoszech wszelkie transakcje muszą być przeprowadzane poprzez koncesjonowane sklepy zwane Zbrojowniami
... nie ma właściwie handlu pomiędzy kolegami bez kompletu dokumentów potwierdzających status karabinu w limicie 7,5J . Taki certyfikat wystawi tylko Zbrojownia , która sprzedała karabinek .
Oczywiście zawsze się znajdą tacy , co obejdą przepisy (podobnie jak i u nas ).
We Włoszech wszelkie transakcje muszą być przeprowadzane poprzez koncesjonowane sklepy zwane Zbrojowniami

Oczywiście zawsze się znajdą tacy , co obejdą przepisy (podobnie jak i u nas ).
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
Nie staram się wkopywać kolegi, broń zostala zakupiona wczoraj ze strony interentowej. Wiec nie jest to zakup od mojego kolegi tylko nie otwarta paczka z militray, bo przy wysylce nagle dowiedzialem sie ze kapsulek co2 nie chca wyslac. Wiec uznalem ze zamowie ja do Polski, jak nie chca jej w samolocie. I te kapsulki sa tu najwiekszym problemem. Bo kazdy w kurierowniach nie reaguje zle na pistoelet, a wzmianke o kapsulkach. Co do wysylki, znajde jakis sposob 
Po za tym jesli pani z kurjerzy.pl odeslal mnie do ups, ktore widze najdluzej odpisuje. To cos chyba musi byc na rzeczy. Bo chyba w takich firmach, ludzie cos chuba musza wiedziec.

Po za tym jesli pani z kurjerzy.pl odeslal mnie do ups, ktore widze najdluzej odpisuje. To cos chyba musi byc na rzeczy. Bo chyba w takich firmach, ludzie cos chuba musza wiedziec.
a oto wiqdomosc od pani kurierowejWitam
Przedmioty nie mogą być wysłane za naszym pośrednictwem.
Tego typu przedmioty mogą być wysłane na specjalnych warunkach które oferuje
bezpośrednio firma kurierska UPS.