Zabawa do 400zł

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
variot

Zabawa do 400zł

Post autor: variot »

Witam, po raz kolejny zwracam się do Was o pomoc. Zakupiłem już Slavie 631 i wysłałem do Cekausa na małe "czary mary". Mam też fabrycznego Marksmana 2004. Niestety ten ostatni nie do końca mi pasuje - do precyzyjnego strzelania mam Slavie. Marksmana planuję jednak sprzedać i zakupić coś do zabawy z CO2 dla żony. Niestety nie ma tyle siły, żeby zamknąć Marksmana, a strzelanie bardzo się jej podoba. Oczywiście ja też będę strzelać z nowego pistoletu. Zależy mi, żeby ten nowy posiadał magazynek, a nie standardowo jednostrzał. Poleciliście Slave - kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Teraz mam nadzieję, że też dobrze mi doradzicie.

Punkty składowe:
- Stosunkowo niezła celność na dystansie 8-10m, dalej tylko puszki.
- Fajnie by było, gdyby był solidny, metalowy ?
- W miarę mocny - przebijał szklane butelki z w/w odległości
- Tani - do 400zł
- Bajer typu blow back mile widziany, choć nie jest obowiązkowy

Na chwilę obecną w głowie mam Walthera CP99 Compact głównie ze względu na niezłe opinie i rewelacyjny wygląd i bajery.
Zaciekawił mnie taki model: Wingun W3000 - cały metalowy za 250zł co o nim powiecie ?

Pomożecie ?

P.S. Do sprzedania mam Marksmana przebieg ok 250strzałów, stan fabryczny 290zł z moją przesyłką.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Temat zwałkowany przez ostatnie tygodnie, poczytać należy...
O wingunie nic się nie dowiesz, bo nikt tu czegoś takiego nie posiada...
Zostań przy tym waltherze CP99 compact (choć obrzydliwy sposób ładowania bombiczki), albo walther ppk/s, miałem oba i da się strzelać, na 20 m w rynnę trafiałem, na 6 m mirabelki i zakrętki dostawały.
...i nie kupuj wynalazków o długich, wstrząsających nazwach...
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Robert ma rację,w tej cenie nic konkretnego w metalu nie znajdziesz.
Jakby nie było temat ostatnimi razy wałkowany non stop,cosik się poruszenie zrobiło w temacie pistolców. :D
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
variot

Przeczytałem większość postów tutaj, na beżowe forum nie wchodziłem. Myślałem, że coś jeszcze jesteście w stanie innego zaproponować. Widać skazany jestem na tego CP99 Compact.

Dodam, że nie koniecznie ma to być wiatrówka na kulki BB, może być Diabolo o ile będzie miała magazynek na min 6 śrutów.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Łukasz tak jak już pisałem ja i inni propozycji było multum a i tych odradzanych też sporo,więc wystarczy poczytać posty z ostatnich tygodni a odpowiedz nasunie Ci się sama.Nikt tu nie stworzy konstrukcji pistolca odpowiadającego wszystkim.Te które są warte uwagi zostały przedstawione,te nie polecane również więc tylko wyciągać wnioski.Założę się że za kilka dni ktoś inny będzie pytał o to samo ... wystarczy przejrzeć forum.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
robertsocha

Post autor: robertsocha »

Wiadomość usunięta przez autora.
Ostatnio zmieniony 2015-06-01, 16:58 przez robertsocha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

variot pisze:Dodam, że nie koniecznie ma to być wiatrówka na kulki BB, może być Diabolo o ile będzie miała magazynek na min 6 śrutów.

...no, to może być - choć specjalnie niewyględny - rewolwer crosman 357-6", jak na swoją cenę celny, strzela wszelkiego rodzaju diabolo (niektórzy pchają tam kulki bb, ale to szczyt bezsensu, biorąc pod uwagę kaliber lufy i pocisku), nie trzeba przy nim nic robić, poza podklejeniem nakładek chwytu, bo skrzypią, bębenek 10-cio komorowy, zapasowe w niespotykanie niskiej cenie, coś koło 14 zł sztuka, pasują też 6-cio komorowe...i wiadomo, że kulka nigdy nie dorówna celnością ołowianemu śrutowi typu diabolo...
Awatar użytkownika
variot

Przeczytałem wszystkie tematy z działu CO2o tytule noszącym wzmianki o pistoletach CO2. Generalnie bardzo często pojawia się właśnie crosman 2240 oraz w/w 357-6". Bardzo podoba mi się stulistyka tego CP99 compact ale fajnie by było jednak w coś trafić tak jak w tym Crosmanie 357. Dylemat jest dość duży. No i ta różnica cenowa.

Pytanie mam jeszcze odnośnie CP99 Sport - on jest na diabolo. Czy celność czegoś takiego jest akceptowalna ? Na razie i tak jestem na poziomie strzelania Slavią 630 z 10m w tarczę i w dziesiątkę trafiłem raz jak narazie :oops: Za to strzelanie do puszek (ich denek) z ok 15m bardzo mi się podoba.

Teraz rozprawiam między 357 a CP99 Sport lub Compact.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Walther CP-99 Sport to najgorszy pomysł umarexa. Strzela tylko w trybie DAO, więc każdy strzał jest trudny, pistolet ściągnięty spustem w bok, bo nie ma innej możliwości przeładowania, brak mu zewnętrznego kurka ani zamka, którym można przygotować pistolet do strzału.
O crosmanie 2240 nie pisałem, bo jest jednostrzałowy, Ty chciałeś mieć z magazynkiem.
To celny pistolet o b. dużej energii.
Awatar użytkownika
variot

No tego nigdzie nie wyczytałem na temat sporta. O 2240 wspomniałem bo bardzo często się pojawia w propozycjach. Jednak tak jak piszałem to ma być sprzęt do puszkobicia rekreacyjnego. W każdym razie dzięki wielkie za opinie i propozycję.

Odnośnie Rewolwerów Dan Wesson bo jednak nie dla mnie - to ładowanie śrutu/kulek do "łusek" ;)

Co do tego Crosmana 357-6" to 6" oznacza długość lufy - czy mam koniecznie rozglądać się za tym dopiskiem 6 czy każda 357 będzie teraz gwintowana i z tą samą długością lufy ?
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Jeszcze jakiś czas temu można było kupić z lufą 8", nawet miałem takiego (+kolimatorek), był on celny jak piorun, 20 m nie robiło dla niego różnicy (ta "6" to oczywiście długość w calach, innych w tej chwili nie ma w sprzedaży, gładkolufowe też się raczej nie trafiają).
Awatar użytkownika
variot

Super, nie wiem tylko gdzie go kupić - znalazłem tylko ok 3 aukcje na alledrogo, w żadnym popularnym sklepie internetowych nic nie widać...
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Tu są same nówki na allegro: http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... -p-mt-0415

...ja pewnie za 400 zł kupiłbym używkę na OLX (była tablica.pl) i jeszcze starczyłoby na TT-33 bez blow-back, też używkę, wszystko tam jest :P
Awatar użytkownika
variot

Zdaję sobie sprawę, że używany sprzęt można kupić dużo taniej, niestety ja narazie jestem mocno początkującym strzelcem i obawiam się, że jak trafię na coś używanego - może to być sprzęt uszkodzony i nie poradzę sobie z jego naprawą/usprawnieniem mimo, iż będzie wydawać się proste. Tego właśnie się boję w związku z używanym sprzętem.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Jasne, rozumiem to.
Jeśli kupisz crosa, to podklej taśmą od wewnątrz okładziny, bo z reguły trochę się ruszają i skrzypią, no i konieczne smarowanie kropelką olejku silikonowego na czubek każdej bombiczki.