Witam .
Wiatrówka właśnie została dostarczona . Czym prędzej przystąpiłem do rozpakowywania ( bardzo solidnie zapakowana ) , rozpakowuję , rozpakowuję i , i wyłoniło się piękne cacucho . Gdyby nie fakt że ma już dziesiąt latek można by rzec że prawie jak z fabryki . Ale defekt ma , nie da się naciągnąć . Pochodzi pewnie z wojskowego magazynu , nasmarowana fest i z tego co zauważyłem chyba cała kompletna .
Postaram się coś zamieścić . Miałem kupić tylko jako eksponat na ścianę , ale siedzę w pracy , patrzę się na wiatrówkę i dobijam sobie do głowy dlaczego nie działa . Jednak rozbiorę i zobaczę dlaczego nie działa . Nasmarowana jest fest , ale nie używana to na pewno lepiej jak 30 lat . Czytam wszystko na temat co dostępne w necie . Materiału bardzo dużo , aż miło . Myślę że jak rozłożę to i uda m,i się złożyć z powrotem . Puki co jestem zadowolony i to jest najważniejsze .
Mam pytanie , żeby rozebrać całą wiatrówkę to trzeba wszystkie bolce wybić ? Oddzieliłem już części metalowe od osady , a teraz chcę dostać do całego mechanizmu .
Po demontażu całego mechanizmu dochodzę do wniosku że brakuje trochę rzeczy , ale to nic , trzeba dołożyć jakieś 80 pln. ( nowe części ) i wszystko powinno działać , chyba . Zanim zawiśnie na ścianie muszę choć raz strzelić .
Zrobię zdjęcia i zamieszczę , na razie czyszczę wszystko . Z lufy właśnie wyciągnąłem 6 śrucin ( lufa zatkana była ) . Na szczęście lufa w stanie bardzo ładnym , nie ma rdzy a i gwint cały . Nie wiem jak rozkręcić tłok żeby sprawdzić stan pierścienia ( czy w ogóle tam jest ) . Po przeliczeniu koron na złotówki jednak powinienem się zamknąć w 150 pln. Kupię wszystko nowe . Czy w u nas można gdzieś dostać części , czy tylko Czechy zostają ?
XKaroll pisze:Pod oknem wpisywania posta masz "Dodaj fotkę" klikasz w to
Dokładniej to piszesz post klikasz pod spodem na podgląd i dopiero w podglądzie na dole masz dodaj fotkę , klikasz dodaj fotkę wyskakuje okienko fotosika zaznaczasz jaki rozmiar , klikasz w przeglądaj (najczęściej jest to folder moje dokumenty ) zaznasz fotkę i klikasz otwórz , transfer odbywa się automatycznie , fotki możesz dodawać seryjnie lub pojedynczo
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40