Iż-61

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

pala30 pisze:Po Cekausie to całkowicie inny karabinek.Niestety pudełkowy w porównaniu do tuningowanego pozostawia wiele do życzenia.
Ten który przyszedł do nas na śląsk do emesa71 z Bemowa strzela w porównaniu do mojego pudełkowego który teraz jest u AdamWawa bez porównania lepiej.
Krystian, Twój w CEKAUSie musiał przejść spore boje ( z tego co wiem ), właśnie z tego powodu, że fabryka się za bardzo to nie postarała :/
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

AdamWawa pisze: także odległość trafienia w mały cel mam trochę ograniczoną
...taa? i co jeszcze masz ograniczone ?...Adam - ręce i klawisze opadają...tak, że...
Awatar użytkownika
AdamWawa

green_thunder pisze:
AdamWawa pisze: także odległość trafienia w mały cel mam trochę ograniczoną
...taa? i co jeszcze masz ograniczone ?...Adam - ręce i klawisze opadają...tak, że...
Robercie, co nie podświetlone i co nie wychwytuje słownik, to na serio mam problem ... sprawdzałem kilka razy, ale błędu nie wychwyciło, a ja jestem widocznie nie reformowalny i takiego błędu nie potrafię sam przeskoczyć :( sorry, nie chce się narażać na jakiegoś dys .... przestanę pisać :(
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
green_thunder

AdamWawa pisze:a ja jestem widocznie nie reformowalny i takiego błędu nie potrafię sam przeskoczyć sorry, nie chce się narażać na jakiegoś dys .... przestanę pisać
...niereformowalny...

...ale pisz, pisz, to będą takie ćwiczenia gramatyczne...ratuje Cię tylko to, że nie zasłaniasz się którąś z całego wachlarza dys..., wykupionych przez zapobiegliwą mamusię u logopedy...

(a system nie wyróżni "także" i "tak, że", bo oba zwroty są poprawne, tylko w innym kontekście, tyle, że zmieniają sens zdania i wtedy głupota wychodzi, nie mądrota...
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Adaś, nie przejmuj się gderaniem greena (chociaż wiem, że robi to w dobrej wierze....), ponieważ zawsze, jeśli masz jakiś problem językowy, możesz zastąpić bezpiecznie słowo lub frazę zamiennikiem o podobnym znaczeniu... ;)

np: ...tak, że... = ...więc...; ...w związku z tym..., etc...
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
AdamWawa

green_thunder pisze:
AdamWawa pisze:a ja jestem widocznie nie reformowalny i takiego błędu nie potrafię sam przeskoczyć sorry, nie chce się narażać na jakiegoś dys .... przestanę pisać
...niereformowalny...

...ale pisz, pisz, to będą takie ćwiczenia gramatyczne...ratuje Cię tylko to, że nie zasłaniasz się którąś z całego wachlarza dys..., wykupionych przez zapobiegliwą mamusię u logopedy...

(a system nie wyróżni "także" i "tak, że", bo oba zwroty są poprawne, tylko w innym kontekście, tyle, że zmieniają sens zdania i wtedy głupota wychodzi, nie mądrota...
Mam nadzieję, że będziesz pomagał Nowym, za mnie i za siebie :P Jak i komentował resztę postów :mrgreen:
Awatar użytkownika
green_thunder

No, nie całkiem, bo jak zwracam uwagę nowym, to się natychmiast obrażają i znikają...nie wiem tylko z czyim zyskiem (pewnie naszym :P ). Postów wszystkich komentował nie będę, bo nie czytam dywagacji o wpływie tego i owego na celność i moczopędność, ani ile zwojów może mieć lufa, aby spiralnie i nie opadając wyleciał z niej śrut...o wyważaniu drzwi do lasu też nie, podobnie jak i o dorabianiu uszu do dupy...i to by było na tyle... :roll:
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

AdamWawa...... bo mój musiał być robiony w poniedziałek przez ruska po upojnym wekeendzie i na strasznym kacu!!!!
Wszystko zależy jak trafisz.... :/ Kontrola jakości chyba tam nie istnieje :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

...tiaaa kontrola jakości po samogonie :D ...więc czy jest czy nie ma i tak wszystko jedno :D
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Gajowy

Post autor: Gajowy »

Dzień dobry! :)
pala30 pisze:AdamWawa...... bo mój musiał być robiony w poniedziałek przez ruska po upojnym wekeendzie i na strasznym kacu!!!!
Wszystko zależy jak trafisz.... :/ Kontrola jakości chyba tam nie istnieje :mrgreen: :mrgreen:
No niekoniecznie... o ile wiem, to wasz Izyk miał komorę cylindra porysowaną przez zaczep spustu, który w Iżyku jest w dolnej częsci tłoka. Mój też tak miał. Uszczelka była porysowana i zgrywała się z rysami w cylindrze..

I z tego wynika wniosek i rada dla nowych użytkowników tego karabinka żeby sprawdzali i eliminowali niedoróbki zaczepu zaraz po zakupie karabinka :)
"Myślenie nie jest trudne, trzeba się tylko do niego przyzwyczaić!"
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

No właśnie nie doróbki czyli rusek na kacu lub nachlany składał bo powinno nie być takich numerów.!! :mrgreen: :mrgreen:
Oczywiście żartuję w tej cenie karabinka trudno wymagać cudów :mrgreen: :mrgreen: :/
Awatar użytkownika
Gajowy

Post autor: Gajowy »

pala30 pisze: Oczywiście żartuję w tej cenie karabinka trudno wymagać cudów :mrgreen: :mrgreen: :/
Krystian:) masz rację...ale takie wady występują nie tylko w Iżykach.. i nie piszę tego żeby bronić rosyjskigo robotnika :) (chociaż może to tak wyglądać..) W mojej byłej Slavi 634 przed zakupem w cekausie Michał eliminował różnorakie zadziory na tłoku żeby cylinder uchronić przed uszkodzeniem.
"Myślenie nie jest trudne, trzeba się tylko do niego przyzwyczaić!"
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

AdamWawa pisze: (...) ale Starszy_Pan to na 50m w kapselki sobie trafia :mrgreen:
Adaś :! To co widziałeś to był czysty przypadek :oops: Wg Chairguna opad przy 116 m/s i Exacie wynosi na 50 metrze 38 cm :(
To Przemek trafia kapselki na 50 metrze a nie ja :(
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
KrzychoCO2

Post autor: KrzychoCO2 »

A propos nachlanych robotników w fabryce Baikal - czy można poprawić krzywo osadzoną muszkę (wraz z całą osłoną) w Iżu 61? Jest osadzona nie prostopadle do osi lufy, lecz nieco przekrzywiona w lewo (patrząc od strony strzelca). Czy da się ją jakoś przekręcić na lufie, aby była pionowo?
Do usłyszenia!
KrzychoCO2
keneida

Post autor: keneida »

Witam wszystkich.

właśnie sobie sprawiłem i przed chwilą do mnie przyszła.
Pierwszy strzał zaliczony. Głośna wielce nie jest, ale się zastanawiam nad tłumikiem. Długi korytarz mam zatem będzie możliwe strzelanie w domu. Tylko plastelinowy kolołap zrobię.