Jaki pistolet do PPP

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

kyniu78

Jaki pistolet do PPP

Post autor: kyniu78 »

Witam,
Szukam pistoletu - puszkobójcę grillowego i do dynamicznego strzelania - PPP w jednym, proszę o podpowiedzi.
Mam nadzieje ,że jest ktoś kto strzela PPP? A może umarło śmiercią naturalną i pozostaje mi tylko airsoft (AIPSC).
Przeglądając różne fora zdecydowałbym sie na CP99 Compact-a , ale korci mnie też Gamo K1 Daug Kening tylko te magazynki - nie jestem do tego przekonany - chyba lepsze do PPP sa te bardziej pojemne(min 18 bb's) i chowane w rękojeści.
A może się mylę??
Aha i kwota tak do 500 - 550 zł
kyniu78

CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

kyniu78 pisze:A co powiecie na to http://allegro.pl/wiatrowka-cybergun-sw ... 30314.html
warto??
...pewnie do PPP bym tego nie kupił...to dynamiczny rodzaj strzelania, nie ma czasu na zastanawianie się, czy mi pistolet nie wypadnie, jak szybko znajdę właściwy chwyt, jak szybko znajdę przyrządy celownicze i cel za nimi, jak szybko zmienię magazynek...
...nalepszym (w/g mnie, oczywiście subiektywnie) jest walther CP99compact, doskonale leży w dłoni, po podniesieniu wszystko szybko się znajduje, magazynek metalowy jest na tyle ciężki, że sam wypada, jego tęgie kopytko ułatwia umieszczenie go w rękojeści, pistol strzela szybko i nawet celnie, nie jest tak wielki jak ten mel z linku, można bez trudu dokupić właściwą kaburę do PPP...cechą nowych userów niestety jest to, że szukają wynalazków, rozbudują temat do kilku stron a i tak kupią B-cośtam :/

...kyniu78 - zaręczam Ci, że na całym forum nie ma kogoś, kto posiadałby pistolet, o który pytasz, więc jak odpowiedzieć poza tym, że to jakaś wielka kobyła...w PPP strzela się z bliska, intuicyjnie, bez składania się jak w transzei...
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Robercie Ty się nie zaręczaj :P ....aczkolwiek masz rację widać to po wpisach a raczej ich braku :D
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Wojti

Post autor: Wojti »

Witam,

Od kilku lat posiadam Walthera CP-99 Compact i faktycznie jest poręczny i dobrze leży w dłoni. Strzela szybko i dość celnie. A przy odrobinie wprawy ładowanie magazynka trwa chwilę. ;) Poza tym wszystko działa gładko i płynnie. Do rekreacyjnego strzelania jest ok. A na dystansie do 10 m jesteś w stanie wpakować w puszkę 18 kulek z 18 w magazynku. :D
Walther CP-99 Compact
Baikał MP-61 :D
kyniu78

Dzięki za pomoc, tylko mnie utwierdzacie w moim wyborze. Wychodzi mi na to , ze pierwsza myśl jest najlepsza. I choć to już model dosyć stary na rynku to do tej pory nie ma nic lepszego.
A teraz mała dygresja od tematu, tak się zaczytalem tego forum, ze chyba zostanę tu na dłużej i następny będzie karabinek :)
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Słuszny wybór. ;)
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

kyniu78 pisze: choć to już model dosyć stary na rynku
...gdyby był kiepski, to dawno by zniknął...
kyniu78

Witam,
CP99 Compact wczoraj dotarł do mnie :D , muszę przyznać ,że mile mnie zaskoczył, wykonanie - wygląd - wszystko ok.
Dzięki za pomoc dla wszystkich , którym się chciało coś "naskrobać".
Może podpowiecie mi jeszcze jak o niego dbać bo jestem zielony w tych sprawach , a jestem z tych co wyznają zasadę " jak dbasz tak masz".
pozdrawiam
Wojti

Post autor: Wojti »

Do konserwacji producent zaleca stosowanie kapsuł smarujących. Tak mnie więcej co 10 raz. Ale nie wiem jak to się sprawdza. ;) Ostatecznie rozebranie i ponowne poskładanie go to jakieś 20 minut. ;)
Ważna sprawa to, aby nie zostawiać go załadowanego po zabawie. Zawsze wystrzelaj kapsułkę do końca i wyjmuj ją z pistoletu. Uszczelka mniej cierpi.
Może ktoś podpowie jak jeszcze zadbać o zawór, uszczelkę i resztę. Też chętnie poczytam.

Pozdrawiam
Walther CP-99 Compact
Baikał MP-61 :D