Jeśli już musi być na kulki, to raczej ten: http://www.youtube.com/watch?v=fwdbUdBhfj4 , choć widziałem gościa na Siekierkach, który na jakieś 15-18 m 8/10 kulek umieszczał w puszce z walthera compacta. A ten specjal to nie cieszy się dobrą opinią...
Walthera mam i spisuje się świetnie. Z ok 15-20 metrów bez problemu można trafić w puszkę i to raz za razem. Dużo zależy od kulek i tego ile się już wystrzeliło na tym naboju Co2. Jeden wystarcza na ok. 6-8 magazynków. Później to już nie jest zabawa. Przy dystansie ok. 10m i w miarę świeżej kapsułce CO2 potrafi przebić szklaną butelkę na wylot nie tłukąc jej. Zostają tylko dwie ładne dziurki.
Ja bym ci polecił Colta lub Umarex H.p.p cena 400zł Colt nie posiada Blow Beck/a można oczywiście przeładować pistolet pociągając za zamek usłyszeć fajny trzask metalu lub napiąć kurek gdzie cała energia idzie prosto przez lufę
-Umarex posiada Blow back i 130 M/s waży tyle mniej więcej tyle samo co np. Walther dla mnie jest ważne ale to już twoja decyzja tyle , że 90 m/s mnie by przerażało
-nie wiem ja zawsze chciałem mieć Colta jedna dobrą cechą , nie jestem pewien tego jest magazynek jest drogi około 169 zł ,ale wiem już czemu . Po prostu muszę się nauczyć nazw częściowych żeby się z wami porozumieć
A ja bym polecił popatrzenie na datę założenia tematu Kolega już pewnie coś przez rok kupił
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Sorry pomieszałem pojęcia.. Po prostu kupiłem w lombardzie Colta 1911 Combat Classic za 160zł ze zepsutym magazynkiem , obejrzałem wszystko lufę (oczywiście od środka) , kurek itp stan wizualny mnie mało obchodził bo i tak już wspomniałem w innym poście czyli za wiatrówkę łącznie dałem 330zł i jestem bardzo Happy
Szukam coś małego dla syna na CO2, jakie polecacie? Przeznaczyłem budżet do 400 zł. Proszę o jakieś propozycje lub rady. Za każdą odpowiedź będę wdzięczny.
Pozdrawiam
No to odpowiadam, że najpierw wypadałoby wpaść tu: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Co do zakupu, to musisz napisać ile lat ma syn, jakiej jest postury. Nie każdy chwyt pistoletu jest do objęcia przez dzieciaka, biorąc jeszcze pod uwagę odległość cyngla w wiatrówce. Określ te parametry i pogadamy.