Wadliwa szyna w Slavii 634
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wadliwa szyna w Slavii 634
witam
kupiłem jakis czas temu slavie 634 a teraz kupiłem lunete PP 3-9x40AO i montaż SM E59.
podczas strzelania widać że montaż podnosi się do góry na lewej szyny, do tego stponia że zupełnie odpada od wiatrówki.
co mozna zrobi, moze żle załozyłem montaz a moze trzeba przefrezowac szyne ??
kupiłem jakis czas temu slavie 634 a teraz kupiłem lunete PP 3-9x40AO i montaż SM E59.
podczas strzelania widać że montaż podnosi się do góry na lewej szyny, do tego stponia że zupełnie odpada od wiatrówki.
co mozna zrobi, moze żle załozyłem montaz a moze trzeba przefrezowac szyne ??
-
Hmmm... nie do końca z twojego opisu zrozumiałem co się dzieje... Czy montażu nie idzie przykręcić do szyny bo ta jest krzywa? Czy montaż da się przykręcić i w trakcie strzelania luzuje się i spada? Pewnie jakaś fotka dała by najlepszy obraz problemu, bo że coś nie gra, to jest oczywiste.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
-
-
No dobra. Jako sprawę oczywistą uznaję, że próbowałeś pozamieniać montaż stronami i obejrzałeś szczęki montażu. Jeżeli sytuacja się powtarza, mimo tego i za każdym razem z lewej strony, to wygląda to rzeczywiście na wadliwie wyfrezowaną krawędź szyny. Spróbuj uważnie się jej przyjrzeć i ewentualnie dobrać do niej suwmiarką czy czymś w tym stylu, żeby potwierdzić na 100% różnice w głębokości frezu. Do rozważenia wtedy zostają dwie opcje - jeśli Slavka jest na gwarancji można ją zareklamować. Ewentualnie kombinować z frezowaniem, ale to oksydy zawsze szkoda. Poza tym nie próbowałbym już dalej dokręcać na siłę montażu i testować go w ten sposób bo można uszkodzić szczęki. Ja bym zareklamował sprzęt, ale może ktoś ma jeszcze inny pomysł.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
-
-
Moje doświadczenie mi mówi że nie będzie to łatwo poprawić. Wszystko zależy od tego jak to wygląda. Wiem że cię bardzo pocieszyłem. Sam kiedyś frezowałem rowek w IŻ-u i nie było to łatwe zadanie. Wszystko zależy czy został materiał to zfrezowania,ale jeżeli szyna jest 13mm to powinno się dać zrobić 11mm. Tylko że 13mm jest trochę niżej niż 11mm i może nastąpić przecięcie korpusu. Ale może....
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez hyena, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
-
-
Szyny w 634 to lipa ostatnio. Albo nie ma jaskółczego ogona (za płytki) albo nie są wyfrezowane równolegle. Tylko ktoś z porządną frezarka i taki który wie jak jej używać to poprawi. Nie próbujcie tego amatorsko zrobić bo nie wyjdzie jak trzeba. Już były na Iwebie Slavki 634 po takich zabiegach amatorskich w K/S. Szynę oddzielnie przefrezować to pół biedy, ale cały system poprawiać to już niezłe schody. Ja bym się tego nie podjął 

-
Witam serdecznie
W zeszły weekend i ostatni było aż 3 ludzi z 631 i 634. Luneta po oddaniu 2-3 strzałów spadała. Na jednym egzemplarzu nawet nie chciała się dać zamontować. Problem polega na tym, że szyna jest zrobiona pod kątem prostym i co byś nie postawił i jak mocno nie skręcił, to na pewno spadnie. Slavia wypościła bubel i to całą partie. Jedna Slavia była zakupiona w Cekausie i podobno była po regulacji (tuningu). To nie jest wina sprzedawcy. Namawiam wszystkich do reklamowania towaru a sprzedawców proszę o zwrócenie uwagi na ten rodzaj ofiarowanego towaru.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
W zeszły weekend i ostatni było aż 3 ludzi z 631 i 634. Luneta po oddaniu 2-3 strzałów spadała. Na jednym egzemplarzu nawet nie chciała się dać zamontować. Problem polega na tym, że szyna jest zrobiona pod kątem prostym i co byś nie postawił i jak mocno nie skręcił, to na pewno spadnie. Slavia wypościła bubel i to całą partie. Jedna Slavia była zakupiona w Cekausie i podobno była po regulacji (tuningu). To nie jest wina sprzedawcy. Namawiam wszystkich do reklamowania towaru a sprzedawców proszę o zwrócenie uwagi na ten rodzaj ofiarowanego towaru.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
-
Tak się zastanawiam, jak kontrola jakości może coś takiego wypuścić dalej
No chyba że jest wiadomo na jaki rynek jest partia karabinów. Pewnie są robione w CHRL więc nie ma się co dziwić. A sam słyszałem takie plotki że właśnie tam sprzęt ma być robiony. Ale nie wiem czy to prawda.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Może to głupie,ale ciesze sie ,że Slavi nie kupilem,a miałem taki zamiar.White_Eagle pisze: W zeszły weekend i ostatni było aż 3 ludzi z 631 i 634. Luneta po oddaniu 2-3 strzałów spadała. Na jednym egzemplarzu nawet nie chciała się dać zamontować. Problem polega na tym, że szyna jest zrobiona pod kątem prostym i co byś nie postawił i jak mocno nie skręcił, to na pewno spadnie. Slavia wypościła bubel i to całą partie. J
White Eagle
na pocieszenie uzytkowników Slavi powiem ,ze w Baikal 512M odkręcają się śruby mocujące :osada-mechanizm

btw
czy ktoś ma pomysł jak to zastopować ?
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...
-
Możesz spróbować wymienić śruby na inne z łbem imbusowym. Lub użyć kleju do połączeń współosiowych lub np. rozpuścić kalafonie w spirytusie posmarować śrubę i wkręcić lub nawet lakierem do paznokci. Nie proponuje kropelki bo możesz mieć kłopoty z wykręceniem śruby później.
Ostatnio zmieniony 2008-03-20, 22:04 przez hyena, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dzieki,dzieki,hyena pisze:Możesz spróbować wymienić śruby na inne z łbem imbusowym. Lub użyć kleju do połączeń wspóośowych lub np. rozpuscić kalafonie w spirytusie posmarować śrubę i wkręcić lub nawet lakierem do paznokci. Nie proponuje kropelki bo możesz mieć kłopoty z wykręceniem śruby póżniej.
zaczne od lakieru do paznokci ,zawsze sie to jakos miło kojarzy

btw
co to jest:klej do połączeń wspóośowych ?
,bo cholerka nie wiem

jakaś nazwa handlowa?
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...
-