wiatrówka - pomoc w wyborze
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Witam, pozwolę się wtrącić.
Czy kolega zadał sobie zaj..e ważne pytanie, do czego ma służyć ta wiatrówka?
Że do strzelania to na pewno, ale jakiego? -no bo kilka rodzajów strzelectwa pneumatycznego jest.
Jak sądzę, odpowiedź na to pytanie, pomoże w wyborze ...nawet człowiek nie czuje jak mu się rymuje :-) jest jeszcze taka propozycja. http://allegro.pl/sport-i-turystyka?str ... &buyUsed=1 trochę przekracza budżet, ale może można negocjować?
Czy kolega zadał sobie zaj..e ważne pytanie, do czego ma służyć ta wiatrówka?
Że do strzelania to na pewno, ale jakiego? -no bo kilka rodzajów strzelectwa pneumatycznego jest.
Jak sądzę, odpowiedź na to pytanie, pomoże w wyborze ...nawet człowiek nie czuje jak mu się rymuje :-) jest jeszcze taka propozycja. http://allegro.pl/sport-i-turystyka?str ... &buyUsed=1 trochę przekracza budżet, ale może można negocjować?
www.wsststrzelec.pl
AATX200+mDOT hatsan 25 supercharger+Alchemik inside HW100_BushnellXLTremington 1858 new army .44
AATX200+mDOT hatsan 25 supercharger+Alchemik inside HW100_BushnellXLTremington 1858 new army .44
-
-
-
Fajnie dzięki za zaproszenie , a jakim sprzętem dysponujecie?
poproszę jeszcze jakieś opinie od strzelających z takich karabinków jak Hatsan 125 i Hatsan 95 cena max 600 zl już z jakąs optyką pewnie kiepską ale zawsze coś na początek
http://tablica.pl/oferta/wiatrowka-hats ... 14310ff209
lub nowa http://allegro.pl/wiatrowka-hatsan-125- ... 02258.html
proszę o opinie jak i tej Hatsan 95 jeśli ktoś miał z nimi do czynienia
poproszę jeszcze jakieś opinie od strzelających z takich karabinków jak Hatsan 125 i Hatsan 95 cena max 600 zl już z jakąs optyką pewnie kiepską ale zawsze coś na początek
http://tablica.pl/oferta/wiatrowka-hats ... 14310ff209
lub nowa http://allegro.pl/wiatrowka-hatsan-125- ... 02258.html
proszę o opinie jak i tej Hatsan 95 jeśli ktoś miał z nimi do czynienia
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
... nieprawda ... całkiem nieprzyzwoicie celnym , nieprzyzwoicie ztuningowanym , nieprzyzwoicie wypasionym , z nieprzyzwoicie średnio-wysokich półekmaximus pisze:preston pisze:Fajnie dzięki za zaproszenie , a jakim sprzętem dysponujecie?
Całkiem przyzwoitym.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... bo to wielki , ciężki mel , wyprodukowany pod kątem dużych energiipreston pisze:Dlaczego miałbym uważać na tego hatsana 125?
... każda powinna mieć energię do 17J ... co nie oznacza , że ma . A nawet jeżeli ma , to nie oznacza , że dobrze pracuje zduszona do limitu polskiego ..preston pisze: każda ma moc do 17j
... żadna ...preston pisze:lepsza bylaby ta używka czy nówka
... nijak ... a H95 to całkiem przyzwoity karabinek .preston pisze:jak sie ma do tego modelu Hatsan 95?
-
Hiszpan63 trochę wymijające odpowiedzi może rozwiniesz?
co masz przeciwko Hatsanowi125 a co jest za Hatsanem 95 twoje zdanie będzie dla mnie cenne , to że wiatrówka jest ciężka mnie nie przeraża , że mocna też nie , oglądałem na yt testy na skupienie na różnych odległościach i jestem pod wrażeniem tej H125 , btw jest jeszcze model Hatsan 90 coś wiecie , wybór już ograniczyłem do tych 3 modeli tzn
Hatsan 125 / 95 /90
i na dniach chciałbym dokonać zakupu proszę o konkrety jeśli takie macie nie chce gdybania
jakość / cena
moc / celność (zdaje sobie sprawę, że sztuka sztuce nie będzie równa zależy jak się trafi jednak po jakiś inwestycjach każdy z tych modeli da się wyprowadzić
waga mnie nie przeraża
a to że wklepał omyłkowo kJ to wybaczę choć by z tego powodu że obie litery są obok siebie mógł się pomylić i tyle
co masz przeciwko Hatsanowi125 a co jest za Hatsanem 95 twoje zdanie będzie dla mnie cenne , to że wiatrówka jest ciężka mnie nie przeraża , że mocna też nie , oglądałem na yt testy na skupienie na różnych odległościach i jestem pod wrażeniem tej H125 , btw jest jeszcze model Hatsan 90 coś wiecie , wybór już ograniczyłem do tych 3 modeli tzn
Hatsan 125 / 95 /90
i na dniach chciałbym dokonać zakupu proszę o konkrety jeśli takie macie nie chce gdybania
jakość / cena
moc / celność (zdaje sobie sprawę, że sztuka sztuce nie będzie równa zależy jak się trafi jednak po jakiś inwestycjach każdy z tych modeli da się wyprowadzić
waga mnie nie przeraża
a to że wklepał omyłkowo kJ to wybaczę choć by z tego powodu że obie litery są obok siebie mógł się pomylić i tyle
-
- Ściepnik
Wystrzel z Hatsana125 1/4 paczki śrutu z postawy stojącej a zmienisz zdaniepreston pisze: to że wiatrówka jest ciężka mnie nie przeraża
...dodatkowo przy takiej postawie o przyzwoitym skupieniu możesz zapomnieć.
Ostatnio zmieniony 2013-07-16, 21:21 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-
- Ściepnik
... a co tu wymijającego ??/ ... zacznij czytać dokładnie o konkretnym modelu , pod kątem jego sprawności energetycznej h125 jest karabinkiem przygotowanym do dużych energii ... 23-26 J Wykastrowany do limitu 17J dusi się , a cykl strzału podobny jest do przejazdu pociągu towarowegopreston pisze:Hiszpan63 trochę wymijające odpowiedzi może rozwiniesz?
w H125 można inwestować do woli , ale ciągle masz tylko Hatsana i ciągle nie dorówna karabinkom przygotowanym do naszego limitu , przy czym za tą kasę(karabin + tuning) można kupić już niezły karabinekpreston pisze: jednak po jakiś inwestycjach każdy z tych modeli da się wyprowadzić
... a ja nie ... i wrażenia nie zrobił na mnie żadnego , a już najmniej pozytywnego ...preston pisze:oglądałem na yt testy na skupienie na różnych odległościach i jestem pod wrażeniem tej H125
... ma mieć do 17 J i kropka . Powyżej tego już obowiązkowa rejestracja , strzelanie na koncesjonowanych strzelnicach A akurat ja doskonale wiem , że nie w energii siła i celność na dużych dystansach . Niestety taka wiedza przychodzi z upływem czasu , upływem zawartości portfela i nabytych (lub nigdy nie ) umiejętności strzeleckich ...preston pisze: że mocna też nie
... z tych trzech , tylko H95 + tuning ...
-
W jaki sposób h125 jest wykastrowany nie znam się na tym, jak i przyznam bez bicia że mało rozumiem tzw "cykl strzału" ?
Po drugie nie chcę się z nikim tu ścigać na jakość posiadanej wiatrówki, nie o to mi chodzi, tym samym nie będę się czuć nikim gorszym posiadając hatsana ( musiałbyś widzieć co mam teraz , pewnie oddał byś mi swój z litości ). Dziękuje za twoje zdanie względem H125 nie podoba ci się jest do niczego rozumiem twoje zdanie i za takie też dziękuje nic nie dzieje się bez powodu.
A teraz pomóż mi w temacie H90 i H95 jakie są między nimi różnice , wady zalety o ile te drugie w ogóle występują pod banderą Hatsana>?
Niestety budżet taki jak pisałem, może gdyby nie okradli mnie na tablicy na 800 zł mógłbym dać więcej ale z 2 strony rozsądek podpowiada mi że na pierwszą "lepszą" wiatrówkę lepiej stracić mniej i nauczyć się czegoś choćby na błędach bez nich w końcu nie byli byśmy co raz to mądrzejsi nie ?
Po drugie nie chcę się z nikim tu ścigać na jakość posiadanej wiatrówki, nie o to mi chodzi, tym samym nie będę się czuć nikim gorszym posiadając hatsana ( musiałbyś widzieć co mam teraz , pewnie oddał byś mi swój z litości ). Dziękuje za twoje zdanie względem H125 nie podoba ci się jest do niczego rozumiem twoje zdanie i za takie też dziękuje nic nie dzieje się bez powodu.
A teraz pomóż mi w temacie H90 i H95 jakie są między nimi różnice , wady zalety o ile te drugie w ogóle występują pod banderą Hatsana>?
Niestety budżet taki jak pisałem, może gdyby nie okradli mnie na tablicy na 800 zł mógłbym dać więcej ale z 2 strony rozsądek podpowiada mi że na pierwszą "lepszą" wiatrówkę lepiej stracić mniej i nauczyć się czegoś choćby na błędach bez nich w końcu nie byli byśmy co raz to mądrzejsi nie ?
-
- Ściepnik
Przemek już Tobie odpowiedział na pytanie o kastracie.
http://www.e-tawerna.pl/viewforum.php?f=30
Więc...
[scroll]Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ [/scroll]
A wszystko o Hatsanach wyczytasz na tawernie!Hiszpan63 pisze:... a co tu wymijającego ??/ ... zacznij czytać dokładnie o konkretnym modelu , pod kątem jego sprawności energetycznej h125 jest karabinkiem przygotowanym do dużych energii ... 23-26 J Wykastrowany do limitu 17J dusi się , a cykl strzału podobny jest do przejazdu pociągu towarowegopreston pisze:Hiszpan63 trochę wymijające odpowiedzi może rozwiniesz?w H125 można inwestować do woli , ale ciągle masz tylko Hatsana i ciągle nie dorówna karabinkom przygotowanym do naszego limitu , przy czym za tą kasę(karabin + tuning) można kupić już niezły karabinekpreston pisze: jednak po jakiś inwestycjach każdy z tych modeli da się wyprowadzić
...
http://www.e-tawerna.pl/viewforum.php?f=30
Więc...
[scroll]Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ Miłej lektury............ [/scroll]
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...