daystate-mk3 custom
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
daystate-mk3 custom
Witam koledzy.
Przeglądając alle coś tam natrafiłem na coś takowego
http://allegro.pl/karabinek-pcp-daystat ... 11790.html
Musze powiedzieć że mnie to zainteresowało i to bardzo.
Ale chciałem się czegoś dowiedzieć od osób które posiadają taki karabinek.
Bo mi się wydaje że cena jakaś niska.
Proszę o jakieś rady.
Czy w tych pieniądzach mogę kupić coś lepszego?
Proszę o jakieś rady.
Czy w tych pieniądzach mogę kupić coś lepszego?
Air Arms s410f 4,5 mm +BKL 237 + Hawke varmint II 4-16x44 AO Mil Dot
-
- Ściepnik
O systemie mogą wypowiedzieć się koledzy z pod znaku Daystate.
Ja mogę opisać swoje wrażenia odnośnie osady po obejrzeniu zdjęć.
Osada praworęczna, ciachnięta do tyłu, co by wstawić dość długą (nie pisze o haku) kompletną stopkę MT.
Stopka ma faktycznie sporo możliwości regulacji, pod strzelca i preferowaną postawę strzelecką.
Do tego przecięta baka z wstawionym mechanizmem regulacji, na pewno można ją przechylać na boki.
Ciekawe jak to tylko wygląda z prawej strony łoża, czy jest estetycznie schowane w drewienko.
Jeśli chciałbyś strzelać FT to brakuje jeszcze palmrestu który opierasz na kolanie w czasie pomiaru lunetą i strzału.
Jeśli chciałbyś strzelać HFT to pytanie jak nisko można opuścić bakę. Do lunety z obiektywem 38-44 mm nie potrzeba wysokiego montażu.
Jeśli chciałbyś strzelać rekreacyjnie to powyższe nie ma znaczenia, bo strzelasz jak chcesz i jak Ci jest wygodnie.
Do strzelania FT wypadało by drugie tyle co za karabinek wydać na lupę i montaż, przy HFT można pozwolić sobie na mniejsze szaleństwo (patrz mój podpis).
Co do kasy i zakupów, to wszystko zależy czego szukasz, musisz to określić
Ja mogę opisać swoje wrażenia odnośnie osady po obejrzeniu zdjęć.
Osada praworęczna, ciachnięta do tyłu, co by wstawić dość długą (nie pisze o haku) kompletną stopkę MT.
Stopka ma faktycznie sporo możliwości regulacji, pod strzelca i preferowaną postawę strzelecką.
Do tego przecięta baka z wstawionym mechanizmem regulacji, na pewno można ją przechylać na boki.
Ciekawe jak to tylko wygląda z prawej strony łoża, czy jest estetycznie schowane w drewienko.
Jeśli chciałbyś strzelać FT to brakuje jeszcze palmrestu który opierasz na kolanie w czasie pomiaru lunetą i strzału.
Jeśli chciałbyś strzelać HFT to pytanie jak nisko można opuścić bakę. Do lunety z obiektywem 38-44 mm nie potrzeba wysokiego montażu.
Jeśli chciałbyś strzelać rekreacyjnie to powyższe nie ma znaczenia, bo strzelasz jak chcesz i jak Ci jest wygodnie.
Do strzelania FT wypadało by drugie tyle co za karabinek wydać na lupę i montaż, przy HFT można pozwolić sobie na mniejsze szaleństwo (patrz mój podpis).
Co do kasy i zakupów, to wszystko zależy czego szukasz, musisz to określić
Uczę się strzelać od nowa
-
Re: daystate-mk3 custom
Karabinek wygląda na bardzo zadbany, nowe baterie to koszt ok. 120 pln ( więc jakieś tam oszczędności są ) i powinny wystarczyć na lata - warto sprawdzić, która to wersja elektroniki - te nowsze bodajże C i D winny mieć baterie na wcisk, wcześniej lutowane. Nie bardzo wiem po co wymieniana była lufa - oryginał ma dobrej jakości LW.stiven22 pisze:Witam koledzy.
Proszę o jakieś rady.
Mniej więcej po tyle ostatnio chodzą - tutaj masz wartość dodaną w postaci stopki i regulowanej baki ( w moim ftr firmowa regulacja jest nie najszczęśliwiej rozwiązana )
Można rozpatrzyć Hw100 i można BSA R10 ( ale koniecznie mk2) można też AA510 a tak naprawdę pytanie podstawowe winno brzmieć do czego szczelba ma służyć.Czy w tych pieniądzach mogę kupić coś lepszego?
Ostatnio zmieniony 2013-06-24, 22:24 przez Złoty, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
... i mógłbyś się mocno zdziwić po takim przeszczepie ...Cortez pisze:to ja mam jeszcze gdzieś od Łucznika - może pasi...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
Bardzo dziękuje za sugestie ale ostateczną decyzje podejmę po pomacaniu sprzętu i jego przestrzeleniu.
Od razu wyjaśnię iż wiatrówkę nie ja kupuje.
Osobnik chciał przeznaczyć około 2,5k PLN na Hatsana BT 65 więc za niedużo większą kwote może nabyć coś co nie wymaga ingerencji. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Od razu wyjaśnię iż wiatrówkę nie ja kupuje.
Osobnik chciał przeznaczyć około 2,5k PLN na Hatsana BT 65 więc za niedużo większą kwote może nabyć coś co nie wymaga ingerencji. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Air Arms s410f 4,5 mm +BKL 237 + Hawke varmint II 4-16x44 AO Mil Dot
-
Prawda to lecz również wiadomo że "LUFA ANSCHUTZ, SELEKCJONOWANA" to najlepsze lufy na świecie.Złoty pisze:Nie bardzo wiem po co wymieniana była lufa - oryginał ma dobrej jakości LW
Kolego mam dwa MK3 tak więc jeśli chcesz i będziesz oglądał/testował karabinek w Warszawie mogę przyjechać i pomóc przy podjęciu decyzji. (oby nie sobota)
Ps. Karabin był chyba również wystawiony na iwebie.
-
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-