przed chwilą się z Wami przywitałem i zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze mojego pierwszego karabinka. Zamierzam strzelać na dystansie do 50m do puszek oraz z nieco mniejszej odległości do tarczy, ale jak najbardziej rekreacyjnie. Szukałem, czytałem i przeszukiwałem forum i wytypowałem kilkoro faworytów. Są to :
1. Crosman Vantage rodem z Cekaus.pl

2. Crosman Cooperhead 900 RS ze sklepu superwiatrowki.pl z dodatkami pomijając tłumik
3. Hatsan Apachi 1100x RS z w/w sklepu bez dodatków
4. Używany H90 wysłany na "tuning"
Ogólnie nie chcę przekraczać kwoty 500zł. Optyka dojdzie z czasem, na początek nauka otwartych

Wiatrówki nr 1 i 2 podobno niczym się nie różnią. Czy aby na pewno? Ich cena wraz z ucywilizowaniem jest prawie identyczna. Co robią magicy z Cekaus czego nie robią w "superwiatrówkach" i na odwrót ?
Następna sprawa. Mamy tutaj jakiegoś znawcę "tunera" który da radę takiego Harrego ucywilizować ?
Kwestia Apachi. Ktoś potępia, ktoś zachwala nawet stockowego. Ale jak jest w praktyce? Ktoś posiada(ł) tą dmuchawkę?
Próbuję dorwać coś z BMK ale trudno o taki na aukcjach w godnej uwagi cenie. Czy ten karabinek w wersji 19, 20 trzeba poprawiać ?
Każda pomoc, uwaga jest dla mnie bezcenna. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje na karabinek? Z góry bardzo dziękuję i proszę o pomoc w temacie:)
Pozdrawiam.