opinie o wiatrówce RANGER 95 SAS
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
opinie o wiatrówce RANGER 95 SAS
cześć jestem nowy na forum mam na imię Marcin interesują mnie opinie o wiatrówce jak wyżej dzięki
-
-
tu znajdziesz pare informacji: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2650 ranger to hatsan
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
-
Kiedy ja szukałem sprzęciska dla siebie, H95 był na mej liście upatrzonych karabinków.
Ma kopa, jest ciężki, jednak strzela się przyjemnie (przynajmniej dla mnie - ale kogoś słabszej postury podejrzewam, że może zmęczyć, jak ze stojaka będzie walił bez podpórki). Po wyczytaniu wszystkiego chyba co się dało, ustaliłem, że trzeba się przy turkach pobawić nieco zaraz po zakupie, żeby popoprawiać parę rzeczy. Nic to, mówię, żaden problem, pobabram się w smarze. I byłem do niego bardzo przekonany i w sumie już zamawiać chciałem...
...i Slavię kupiłem
Ma kopa, jest ciężki, jednak strzela się przyjemnie (przynajmniej dla mnie - ale kogoś słabszej postury podejrzewam, że może zmęczyć, jak ze stojaka będzie walił bez podpórki). Po wyczytaniu wszystkiego chyba co się dało, ustaliłem, że trzeba się przy turkach pobawić nieco zaraz po zakupie, żeby popoprawiać parę rzeczy. Nic to, mówię, żaden problem, pobabram się w smarze. I byłem do niego bardzo przekonany i w sumie już zamawiać chciałem...
...i Slavię kupiłem

Slavia 634 + PP 6x40
-
Witka. Kupiłem ostatnio hatsana 85 .22 (to samo prawie co hatsan 95)jako że nie bylem zadowolony z airmastera 300 i powiem tyle;
Bardzo obiecująco wykonany.
Nie wymaga wielu poprawek odnosnie wykończenia elementów.
Bardzo powtarzalna moc na oryginalnej sprężynie wraz z podkładkami (16.4-16.7j).
Materiały o niebo lepsze i masywniejszy system niż w airmasterze.
Konkretny trwały bezpieczny system kotwienia tłoka.
Po dociążeniu i dodaniu podkładek amortyzujących pod sprężynę nadal wyrażnie kopie przez co celnością nie ma go co porównywać do airmastera.
Bardzo ładny gwint w lufie.
Spust QTR mimo kosmicznej regulacji nie chodzi tak delikatnie i przyjemnie jak w airmasterze.
Jak w kilku przypadkach nowego hatsana QTR automatyczny bezpecznik nie działa(co osobiście uważam za mało istotne).
Bardzo obiecująco wykonany.
Nie wymaga wielu poprawek odnosnie wykończenia elementów.
Bardzo powtarzalna moc na oryginalnej sprężynie wraz z podkładkami (16.4-16.7j).
Materiały o niebo lepsze i masywniejszy system niż w airmasterze.
Konkretny trwały bezpieczny system kotwienia tłoka.
Po dociążeniu i dodaniu podkładek amortyzujących pod sprężynę nadal wyrażnie kopie przez co celnością nie ma go co porównywać do airmastera.
Bardzo ładny gwint w lufie.
Spust QTR mimo kosmicznej regulacji nie chodzi tak delikatnie i przyjemnie jak w airmasterze.
Jak w kilku przypadkach nowego hatsana QTR automatyczny bezpecznik nie działa(co osobiście uważam za mało istotne).
hatsan85/gamonitsu3-9x40/
Młot pneumatyczny MAC-40J
Młot pneumatyczny MAC-40J