Ładne to i praktyczne. Postanowiłem nabyć sobie coś takiego. Poszperałem po forach i znalazłem taką:

Ale cena trochę nieteges i wpadłem na pomysł, żeby zapytać firmę Pokrowex czy nie dali by rady coś takiego skroić. Nie powiedzieli nie, poprosili o dokładne wymiary. Dzięki uprzejmości SławeQ'a dostałem ładne zwymiarowane fotki baki. Z pokrowex'u odpisali, że dadzą radę i wycenili bakę na około 35 zł. Złożyłem zamówienie i .....zapomniałem o temacie

Ale nie o tym miało być.
Korzystając z posiadanych wymiarów i zakupionych ostatnio kawałków skóry, postanowiłem uszyć sobie taką bakę sam. Pomierzyłem, powycinałem i zabrałem się do szycia. Niestety nie zrobiłem zdjęć z początkowego etapu prac i mam już prawie finalny produkt:

Na początku, aby dobrze dopasować kształt, jako wypełnienia użyłem kawałka styropianu. Później, bazując na jego wymiarach, zrobiłem wypełnienie z dwóch kawałków sklejonych ze sobą pasków jakiś płyt, które dają do osłony mebli podczas transportu. Okleiłem je kawałkami filcu.

Później tylko dziurki, oczka, ( z których nie jestem zadowolony i to na pewno trzeba poprawić) i zasznurowanie.

Chyba przesadziłem z ilością dziurek

Tak jak napisałem w tytule, wersja alfa, mam już koncepcje na wersję beta....poprawimy co nie co. Na tą część z dziurkami przydałaby się grubsza skóra.
Następne projekty to podstawka do przestrzeliwania broni i obszycie poduchy strzeleckiej z ....biedronki...