Jeśli to zły temat to przepraszam ale pierwszy raz odwiedzam wasze forum

Z góry dzięki za podpowiedzi

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Potwierdzam w 100% !!!.SlaweQ pisze: Co zaś się tyczy stosowania bipoda do wiatrówki sprężynowej, to jest to średni pomysł.
Wiatrówka sprężynowa, kopie, skacze podczas strzału i oparta na bopodzie będzie niepowtarzalnie, niecelnie strzelać.
Janusz FWB pisze:Dopiero strzały z postawy stojącej upewniły mnie że posiadam super celny karabinek, który z 50 metrów zmieścił się w czarnym polu tarczy Kpn 50 metrów to ta sama tarcza co do Ppn.
Nie o to mi biega.Janusz FWB pisze:Jak chcesz tym obrazkiem podjąć próbę ODKUPIENIA (...) TX 200 lub HW 97
JestJanusz FWB pisze:Nie ma drugiej takiej wiatróweczki
Skoro już powtarzasz czyjeś głupawe opinie , to bądź uprzejmy je uzasadnić ....Janusz FWB pisze:Z tego co czytam na forach to najbliższa cenowo z podobnymi osiągami to ta legendarna przereklamowana archiwalna jak nowa to coraz gorsza S L A V I A .
A po coJanusz FWB pisze:Jeżeli ktoś chciałby się zamienić ze mną na karabinek to niech nawet nie podchodzi ze sprzętem poniżej TX 200 lub HW 97
JesperKyd pisze:Po prostu nie do końca mogę uwierzyć że dajesz radę w pozycji stojącej z QB trafiać tak celnie i powtarzalnie w zaledwie kilka cm², biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne!
A no właśnieJesperKyd pisze:PS. Uprzedzając następne teksty muszę napisać iż już nieco śrutu przerobiłem na złom, więc będąc przy zdrowych zmysłach, stwierdzam iż moje niedowierzanie jest nieco uzasadnione z mojego punktu widzenia.
No i relację z takiego strzelania chciałbym przeczytać. Byłby to dowód nie do podważenia!Hiszpan63 pisze:podczas strzelania z Kolegami ... Będzie wiarygodnie i z przyjemnością popatrzeć i poczytać ...
Pytasz ??Janusz FWB pisze:Ja nie mogę !!! o łał !!!
To ja mam taki bardzo dobry karabinek ?!
...Janusz FWB pisze:Z tego co czytam na forach to najbliższa cenowo z podobnymi osiągami to ta legendarna przereklamowana archiwalna jak nowa to coraz gorsza S L A V I A .
Jeżeli ktoś chciałby się zamienić ze mną na karabinek to niech nawet nie podchodzi ze sprzętem poniżej TX 200 lub HW 97
To teraz już wieszJanusz FWB pisze:Nie wiedziałem że zmieszczenie się w czarnym polu tarczy Ppn do której strzelałem z 50 metrów z mojego QB 36-1, to aż taki WIELKI WYCZYN w który ciężko Wam uwierzyć !!!.
Może spotkaj się z Kolegami z okolicy i pokaż co potrafisz ...Janusz FWB pisze:Może jutro pojadę na strzelnicę do Jaworzna i jeszcze raz strzelę, może nagram filmik
I jeszcze odnośnie Twojego QB : sam twierdzisz :Strzeliłem 50 metrów i tu było już lepiej - skupienie 10 przestrzelin zmieściło się w kwadracie 4,5cm X 4,5cm - mogłoby być lepiej.
Żaden mniej doświadczony strzelec nie zrobi dobrego wyniku z QB 36-1 chociażby z powodu jego baaaaaaardzo twardego spustu (tam jest chyba ze 3- 4 kilo) palec musi pokonać bardzo duży wysiłek i zerwanie strzałów w takim momencie to norma i nie przypadek. Uderzenia i brzęki sprężyny zachowują się jak w karabinku grubo ponad limitowym a jest tam zaledwie 10 - 12 J
No ładnie w 10 dni taakie postępy ...Z karabinkiem QB 36-1 trzeba długo popracować by mieć z niego wyniki, nie jest możliwym wzięcie go do ręki i osiągnięcie dobrych wyników, pierwsze moje wrażenia też były takie
bonzoo pisze:Janusz, po co strzępić język. Zapraszamy do nas na Kanion na wspólne strzelania. Na miejscu mamy oś 80m i 100m. Bardzo chętnie popatrzymy jak strzelasz. Widziałem jak strzelałeś w Jaworznie i byłem pod wrażeniem.![]()
My dla zabawy strzelamy ze stojącej na 100m do "bukłaczka" po 5L płynie do spryskiwacza.radocha jest jak odstawisz karabinek od oka i słyszysz "puk"
Co prawda , to było do Janusza ..bonzoo pisze:Janusz, po co strzępić język.
Janusz FWB pisze:Tylko jedna zasada - nigdy nikomu nie daję z mojego karabinka strzelać - wiadomo że to Chińskie g...iane badziewie z bardzo wadliwych materiałów i jeśli ktoś ma do czynienia z poważnymi karabinkami które są wykonane z odpowiedniej stali, to w takim Chińskim może coś przez przypadek URWAĆ, SKRZYWIĆ lub UKRĘCIĆ !!! .
I jak to się ma do tx-a , HW czy czegokolwiek tam ??Janusz FWB pisze:Karabinek mam około 2 lata - nie pamiętam a nie chce mi się szukać papierów.
A no właśnieJanusz FWB pisze:trzeba Wam niedowiarkom pokazać jak to QB 36-1 strzela puki jeszcze strzela, bo Chińskie to takie jest że nagle coś pier....nie i tylko na złom z tym.
A to już mówi samo za siebie ...Bardzo chętnie popatrzymy jak strzelasz. Widziałem jak strzelałeś w Jaworznie i byłem pod wrażeniem.