QB 78 DELUXE
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Witam!
A teraz paskudna porcja samozachwytu i narcyzmu
Duma mnie rozpiera bo ja dopiero początkujący jestem a tu taki fuks
Strzelałem sobie dzisiaj z mojej "Oleńki" pozycja siedząca, łokieć podparty na stole drugi na kolanie, przyrządy otwarte, 10m od tarczy, śrut czeski Boxer Diabolo
WYNIKI:

Poklepywanie po plecach mile widziane
Żartowałem...
Myślicie że z lunetką da radę takie wyniki na dalszych dystansach osiągać
A teraz paskudna porcja samozachwytu i narcyzmu

Duma mnie rozpiera bo ja dopiero początkujący jestem a tu taki fuks

Strzelałem sobie dzisiaj z mojej "Oleńki" pozycja siedząca, łokieć podparty na stole drugi na kolanie, przyrządy otwarte, 10m od tarczy, śrut czeski Boxer Diabolo
WYNIKI:

Poklepywanie po plecach mile widziane

Żartowałem...
Myślicie że z lunetką da radę takie wyniki na dalszych dystansach osiągać

-

że z Ob to wiem ale ale że z otwartych? gratuluje...
z lupką bez problemu będziesz strzelał z tego karabinka do 50 m...
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2468
masz tu z ligi, kolegi Goliarda.....
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
-
-
Operacja zlikwidowania luzów na spuście zakończona "prawie sukcesem"
Prawie bo luz zupełnie nie zniknął (około 0,5mm luzu na boki) no i dałem ciała bo nie podłożyłem nic miękkiego pod osadę i mam kilka malutkich wgnieceń w lakierze
Jedna rada wybijanie dźwigienki blokady w pozycji SAFE wciskanie na miejsce w pozycji otwartej FREE.
Ogólnie nie jest to takie trudne.
Prawie bo luz zupełnie nie zniknął (około 0,5mm luzu na boki) no i dałem ciała bo nie podłożyłem nic miękkiego pod osadę i mam kilka malutkich wgnieceń w lakierze

Jedna rada wybijanie dźwigienki blokady w pozycji SAFE wciskanie na miejsce w pozycji otwartej FREE.
Ogólnie nie jest to takie trudne.
-
Czyli jak mniemam, filmik pomógł i dodał odwagi?
Ja jeszcze nie zasiadłem do szlifowania spustu - brak czasu, ale już sprzęt zoranizowałem (pilniczki i papierki ścierne).
Co do wgnieceń - filmik pokazywał aby na styropianie kłaść :-)
Co do rady - różnie bywa w zależności od egzemplarza - trzeba troszkę pokombinować.
A zapytam, szlifowałeś spuścik? Jeśli tak to jak poszło?
Edit
Po przeglądnięciu zdjęć na fotosiku widzę, że samego języka nie polerowałeś - ja zamierzam, mam nadzieję, że jest w całości wykonany z tego złotawego materiału a nie tylko oksydowany.
Ja jeszcze nie zasiadłem do szlifowania spustu - brak czasu, ale już sprzęt zoranizowałem (pilniczki i papierki ścierne).
Co do wgnieceń - filmik pokazywał aby na styropianie kłaść :-)
Co do rady - różnie bywa w zależności od egzemplarza - trzeba troszkę pokombinować.
A zapytam, szlifowałeś spuścik? Jeśli tak to jak poszło?
Edit
Po przeglądnięciu zdjęć na fotosiku widzę, że samego języka nie polerowałeś - ja zamierzam, mam nadzieję, że jest w całości wykonany z tego złotawego materiału a nie tylko oksydowany.
-
-
-
Januszku miałem na myśli polerowanie - takie "synonimowanie". A jeśli już to "nieodwracalna" a nie "nie odwracalna". :-)
Do zimy nie wytrzymam z tą polerką, bo drażni mnie ta "dwustopniowość" języka, nie wiem czy Marcin też tak masz? Co do matowienia - mówi się trudno, zmatowieć raczej na 99% zmatowieje, bo po ryglu (dzwigience) do ładowania widać, że się delikatnie wyciera przy kontakcie z lufą, ale coś się wymyśli.
Do zimy nie wytrzymam z tą polerką, bo drażni mnie ta "dwustopniowość" języka, nie wiem czy Marcin też tak masz? Co do matowienia - mówi się trudno, zmatowieć raczej na 99% zmatowieje, bo po ryglu (dzwigience) do ładowania widać, że się delikatnie wyciera przy kontakcie z lufą, ale coś się wymyśli.
-
-
-
-