Kral A02 (Air Master 300)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Tak jak piszesz, niedługo więcej osób będzie miało Krala, to i kłopotu z częściami zamiennymi nie będzie. Ale niewątpliwą zaletą Hatsana jest dość duża rzesza osób go posiadających - jeśli coś się posypie, absolutnie nie ma problemu w uzyskaniu jakiejkolwiek firmy pomocy, np. na Tawernie.
Ps.: Proponuję przed wysłaniem postu kliknąć przycisk "Pisownia".
---------
Chronologicznie odnosi się do ostatniego postu przed moim, w którym to było parę błędów.
Ps.: Proponuję przed wysłaniem postu kliknąć przycisk "Pisownia".
---------
Chronologicznie odnosi się do ostatniego postu przed moim, w którym to było parę błędów.
Ostatnio zmieniony 2008-02-22, 22:50 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Rlyeh, a komu ten przycisk proponujesz, bo ja taki mam, ale w mózgownicy
Jeśli Kral zastąpi harrego, to i problemu z serwisem nie będzie, tak sądzę. Czekam jak kania dżdżu ładnej pogody, żeby swojego wyzerowac i walic, aby sprawdzic celnośc.(Mój laptop nie chce pisac "c" z kreseczką)
Pozdrowienia - Robert

Jeśli Kral zastąpi harrego, to i problemu z serwisem nie będzie, tak sądzę. Czekam jak kania dżdżu ładnej pogody, żeby swojego wyzerowac i walic, aby sprawdzic celnośc.(Mój laptop nie chce pisac "c" z kreseczką)
Pozdrowienia - Robert
-
- Ściepnik
Witam.
Mam ci ja Hatsana 90 bez "s" po przeróbkach (z oryginału zostało połowa lufy, kostka, cylinder, tłok i troche mechanizmu spustowego
). Pastwię sie tak nad nim, bo to była moja pierwsza wiatrówka. Od Pawła odkupiłem AirMaster-a dla swojego wujasa, coby odwiesił Lidera na kołek. Gdybym miał teraz komus doradzić kupno pierwszej wiatrówki, to chyba bym wskazał na Krala vel AirMaster.
Jak opisywałem kilkanaście postów wcześniej, w AM usunąłem dociążnik z tłoka i dzięki temu radykalnie zmniejszyłem kopa (moc również, ile nie wiem). Po tym zabiegu, bezstresowo można było strzelać z podpórki z lupką, jak i z wolnej ręki z otwartych.
Przy zwiększaniu mocy, myślę, że trzeba by radykalnie dociążyć pustą kolbę.
Pozdrawiam
Sławek
Mam ci ja Hatsana 90 bez "s" po przeróbkach (z oryginału zostało połowa lufy, kostka, cylinder, tłok i troche mechanizmu spustowego

Jak opisywałem kilkanaście postów wcześniej, w AM usunąłem dociążnik z tłoka i dzięki temu radykalnie zmniejszyłem kopa (moc również, ile nie wiem). Po tym zabiegu, bezstresowo można było strzelać z podpórki z lupką, jak i z wolnej ręki z otwartych.
Przy zwiększaniu mocy, myślę, że trzeba by radykalnie dociążyć pustą kolbę.
Pozdrawiam
Sławek
Uczę się strzelać od nowa

-
-
- -#Złoty Dobromir
-
Re: Kral
Masz prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny w przeciągu 10 dni od zakupu, oczywiście przy sprzedaży wysyłkowej.blef16 pisze:To mi mówi żebym zamówił przez NET.Powiedziałem czemu nie i nawet taniej!Ale tak naprawdę kupno przez INTERNET mnie trochę przeraża.Na razie kupiłem 2 rzeczy i obydwie miały lekką skazę.
Wystarczy by obejrzeć uważnie zabawkę, przestrzelać bez przeróbek. I wtefy - zostawiasz lub odsyłasz.
Najwyżej stracisz koszt przesyłki.
Miłek Majstruk
-
Macie rację panowie. Jeśli coś jest nie tak zawsze można ją odesłać z powrotem. Ale jednego nie rozumiem? Po co obniżać moc, skoro ona ma 14,5J(max). Przecież one są sprzedawane z nie oryginalną sprężyną i już mają obniżoną moc, żeby zmieścić się w limicie. Ja mam dosyć słabych pukawek. One są dobre w zamkniętych pomieszczeniach gdzie nie ma podmuchów wiatru. Zgadzam się! Wtedy do tarczy można popykać jak ktoś ma takie zamiłowanie. W plener już nie wychodzę z żadną pukawką która ma mniej niż 15 J. Mnie interesuje strzelanie na dalsze dystanse. Np. do 70m. Jeśli jest słaba to żadna przyjemność w plenerze. Wiatr robi z tym śrutem co chce. Wiem to po przerobionym Lider 1. W miarę celny jest w budynku, ale na dworze to szkoda nerwów. Przy wietrze z 25, 30m. to nawet nie mogę trafić w butelkę po piwie. Zaraz robię odwrót i idę z niesmakiem do domu. W następnym tygodniu zamawiam Kral-a z dolnym. Jest piękny. Ten dolny naciąg mnie rajcuje. Ale ja jednak podciągnę w nim moc o 2J,zmieniając sprężynę na mocniejszą. Wywale ten dystans i heja.

Ostatnio zmieniony 2008-02-24, 12:58 przez blef16, łącznie zmieniany 1 raz.
blef16
-
- Administrator
-
- Ściepnik
Rozważania o Szmocy pozwoliłem sobie przenieść tu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... sc&start=0
Przepraszam za utrudnienia w nawigacji
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... sc&start=0
Przepraszam za utrudnienia w nawigacji

... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
Pozwole sobie wtrącić się do tej dyskusji. Każdy z nas kiedyś był po stronie mocy ale to zawsze mija. Ja też tak miałem jeszcze niedawno. Mój hary ma ok 15j i napewno będe go osłabiał przy wymianie osady. Miałem przyjemność strzelić parę razy z nowego nabytku Piotra i powiem jedno MIODZIO!!! pomimo chyba 7j. Po co katować optykę i iczyć na łud szczęścia trafie czy nie. Poza tym uważam jeśli z wiatróweczki siedmio julowe z 10 m na 10 strzałów robisz jedną małą dziórkę to karabinu snajperskiego z 200 m trafisz bez problemu w baniaczek 5l ale może się mylę
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
Sorry!Ale jak jesteś konsekwentny to zwróć uwagę tym co zaczęli o młocie i procy.Szkło kto posprząta i tak dalej.Myślałem że skoro ktoś żartuje sobie ze mnie to i ja mogę pożartować.Jak zauważyłeś to nie żartowałem z tych którzy polecali mi działo,tylko żartowałem sam z siebie.I dostałem jeszcze opieprz.Widocznie nie ma tu na forum równouprawnienia.Bo z postów wynika że nie wszyscy piszą tu wyłącznie o KRAL-u.

blef16
-
-
-
- Ściepnik
Posty nie poznikały, po prostu pozwoliłem je sobie przenieść do Hyde Parku.
(u nas nic nie znika)
...o żartach, to w sumie masz rację.
zresztą żarty i rozmowy o młotkach można kontynuować tu:
http://tinyurl.com/2rc8vn
już bez obaw, że będzie to nie na temat. Miłego spamowania.
(u nas nic nie znika)
...o żartach, to w sumie masz rację.
zresztą żarty i rozmowy o młotkach można kontynuować tu:
http://tinyurl.com/2rc8vn
już bez obaw, że będzie to nie na temat. Miłego spamowania.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
Witam!
nareszcie jakas sensowny post na temat KRALA mam zamist kupic wersje w drzewku za 350, duzo poczytałem o wiatrówkach, o cfx mówią że dobry, przeciwnik nr1 Tonio skacze do gardła że to chybiona konstrukcja, ja osobiscie sam niewiem, ale to mój wybór AI002 w drewienku a cena coż sama mówi za siebie ino brać... (ksywa dla krala --->KAROL ???)
nareszcie jakas sensowny post na temat KRALA mam zamist kupic wersje w drzewku za 350, duzo poczytałem o wiatrówkach, o cfx mówią że dobry, przeciwnik nr1 Tonio skacze do gardła że to chybiona konstrukcja, ja osobiscie sam niewiem, ale to mój wybór AI002 w drewienku a cena coż sama mówi za siebie ino brać... (ksywa dla krala --->KAROL ???)
Ostatnio zmieniony 2008-02-24, 23:27 przez Vigerus, łącznie zmieniany 2 razy.