Karabinek rewolwerowy Crosman 357
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
hmm, widziałem to na filmiku którymś, ale uznałem, ze to przesada ze strony właściciela .. czyli, że warto ? w celu smarowania mechanizmu co2, czy w celu ochrony uszczelki, której dotyka bombiczka ?green_thunder pisze: pamiętaj kazdorazowo o minikropelce olejku na czubek bombiczki
ps. wczoraj udało mi sie go ... popsuć

Wnętrzności Crosmana pięknie przeleciały przez moja piwnicę . Zbladłem , obes…ałem się po kolana ,pozbierałem wszystko - ale ze schematem w reku poskładałem całość, nasmarowawszy wszystko jak należy . Nie dość, ze działa, nie syczy, to teraz w końcu to pracuje jak potrzeba ! Po tych zabiegach skupienie nieznacznie się poprawiło . Jedyny „mankament” jest taki, ze powiesiłem na nim Hawke 1x30, który chyba jest uszkodzony i nie bardzo reguluje się w poziomej płaszczyźnie.
Fajna zabawka , naprawdę .
PS. załadowałem Crosmana pointed.. dziękuję Ci Robercie za radę.. destrakszon rozpoczęta

Slavia 634 + Simmons Prohunter 4-12x40 / HW 40
-
Wziąłem się za swój nowy nabytek – zrobiłem „koronę” lufy przy pomocy kulki, papieru, dremela + posmarowałem środek jak należy
Zabrałem się za testy skupienia . Pierwsze serie mnie przeraziły – dziury po całej „tarczy” ( w tym miejscu chciałbym przeprosić osoby uczulone estetycznie na wszelkie paciejewo – nie zabrałem tarcz, więc testery zrobiłem ze zwykłego kartonu ) . Ale przyłożyłem się, kilka oddechów , postawa, skupienie .
Poniżej wynik , który udało mi się wypykać . Odległość 8 metrów ( tylko tyle miałem miejsca oświetlonego ) , śrut H&N Econ , pierwsze dwa magazynki w puszkę – zauważyłem, że po zapakowaniu nowego naboju co2 rozrzut jest nieco większy, widocznie ciśnienie na samym początku jest ciut za wysokie .
Na crosie siedział kolimator Hawke Sport 1x30 – jednak nie wyzerowany , założony był na chwile ( wraca do sklepu, ma problem z włącznikiem ) – ale skupienie widać.
Pojedyncze strzały, czyli single action

Seria z DA

Zauważyłem tez jedną wadę, która jest wynikiem nieco chińskiej technologii wykonania tej tanioszki – szyna nad lufa , jest najzwyczajniej wsadzona na jakieś zatrzaski i po prostu lekko lata na boki, kiedy posadziłem na nią kolimator .

Podczas koronowania lufy zaobserwowałem, ze plastikowa obudowa jest wewnątrz pusta, zbudowana jakby z komór – postaram się ja najzwyczajniej przykręcić – pewnie rzucę jakieś foto po tym dziele. A może ktoś już robił coś takiego i ma jakieś doświadczenia ?
Zabrałem się za testy skupienia . Pierwsze serie mnie przeraziły – dziury po całej „tarczy” ( w tym miejscu chciałbym przeprosić osoby uczulone estetycznie na wszelkie paciejewo – nie zabrałem tarcz, więc testery zrobiłem ze zwykłego kartonu ) . Ale przyłożyłem się, kilka oddechów , postawa, skupienie .
Poniżej wynik , który udało mi się wypykać . Odległość 8 metrów ( tylko tyle miałem miejsca oświetlonego ) , śrut H&N Econ , pierwsze dwa magazynki w puszkę – zauważyłem, że po zapakowaniu nowego naboju co2 rozrzut jest nieco większy, widocznie ciśnienie na samym początku jest ciut za wysokie .
Na crosie siedział kolimator Hawke Sport 1x30 – jednak nie wyzerowany , założony był na chwile ( wraca do sklepu, ma problem z włącznikiem ) – ale skupienie widać.
Pojedyncze strzały, czyli single action

Seria z DA

Zauważyłem tez jedną wadę, która jest wynikiem nieco chińskiej technologii wykonania tej tanioszki – szyna nad lufa , jest najzwyczajniej wsadzona na jakieś zatrzaski i po prostu lekko lata na boki, kiedy posadziłem na nią kolimator .

Podczas koronowania lufy zaobserwowałem, ze plastikowa obudowa jest wewnątrz pusta, zbudowana jakby z komór – postaram się ja najzwyczajniej przykręcić – pewnie rzucę jakieś foto po tym dziele. A może ktoś już robił coś takiego i ma jakieś doświadczenia ?
Slavia 634 + Simmons Prohunter 4-12x40 / HW 40
-
-