Mały Rusek po mojemu
Moderator: Hiszpan63
-
-
- Ściepnik
-
-
-
Czemu nie,abym tylko miał czas i materiał .Z tym czasem różnie może być,teraz go mam,ale nie wiem do kiedy,może tydzień,może miesiąc,na razie jestem na etapie "wyczekiwania"co do podjęcia pracy w Polsce,jeśli to nie wypali,to będę musiał "wybyć za chlebem"w inne rejony Szengen i po ptokach.Starszy_Pan pisze:Będziesz robić osady do Iżyków na zamówienie ??
FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2
-
Dzisiaj nałożyłem pierwszą warstwę lakieru i dorobiłem mosiężny regulowany spust,w miejsce plastikowego.Długość ramienia spustu do skrócenia po dopasowaniu do osady(jak wyschnie...troszkę się niecierpliwie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
-
Mam pytanko do użytkowników,zakupiłem na alledrogo diopter od haenella 312 taki jak w tym temacie http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1893 da radę go zgrać z orginalną muszką od iża 61 (inserty jakoś dam radę wykonać i zamontować).Prosze o odpowiedz.
-
Witam, nie wiem jak u Ciebie, ja mam bardzo podobny i kombinowałem założyć go do swojej chinki, ale za dużo kombinacji (nie wchodzi na oryginalną szynę a po przeliczeniu różnicy wysokości jak bym zastosował adapter zabrakło by regulacji bo muszka była by za nisko) gra nie warta zachodu (przynajmniej u mnie)
Proponuję żebyś zrobił to samo co ja czyli: weź nitkę umocuj w środku muszki i przeciągnij przez szczerbinkę do miejsca gdzie ma być osadzony diopter, zmierz ile masz miejsca między nitką a szyną (czy ewentualnie miejscem gdzie będzie możliwe zmocowanie adaptera) i zmierz diopter od podstawy do dziurki w przezierniku (diopter ustawiony po środku regulacji). Jak starczy miejsca to kombinuj, Powodzenia.
Proponuję żebyś zrobił to samo co ja czyli: weź nitkę umocuj w środku muszki i przeciągnij przez szczerbinkę do miejsca gdzie ma być osadzony diopter, zmierz ile masz miejsca między nitką a szyną (czy ewentualnie miejscem gdzie będzie możliwe zmocowanie adaptera) i zmierz diopter od podstawy do dziurki w przezierniku (diopter ustawiony po środku regulacji). Jak starczy miejsca to kombinuj, Powodzenia.
Non mitterent iustus ledo, in es est ingenti.
Nie strzelać tylko trafiać, sztuka to przeogromna.
-
- Ściepnik
-
Spuścik w porównaniu do plastikowego midzio,całkiem inne odczucia przy naciskaniu.Zrobiłem go bardzo prosto,obciąłem równo ten pasticzany,troszkę szlifowania,nawierciłem plastik wiertłem fi3mm w miejscu obcięcia,metodą na oko wygiąłem drut 3mm(tak aby trafił na środek wycięcia w osadzie) i go wkleiłem w plastik.Samą okładzinkę zrobiłem z miedzianej kosteczki z jakiegoś kontaktu(taka z dwoma gwintami 2mm),obciąłem ją pozbywając jednego gwintu,drugą cześć to wycięty pasek z rurki miedzianej(zwykłej do instalacji CO),obydwie części zlutowałem,pózniej iglaczki ,papier ścierny,skrócenie śrubki i gotowe Ma regulację góra dół 8mm i można go pod kątem do opuszka ustawić.
-
Osada praktycznie skończona,przyjęła 2 solidne warstwy lakieru nitro(sklejka mocno stwardniała),jeszcze małe szlifowanie papierem 1000 i pucowanie woskiem do mebli.Karabinek był w orginale składny ,teraz w tej osadzie przybrał trochę na wadze i zmieniło się troszkę wyważenie oczywiście na plus i stał się jeszcze bardziej składniejszy .Narazie jeden magazynek wystrzelony w "powietrze" dla sprawdzenia czy nic się nie rusza,obciera i itp.Czekam na zamówiony diopter z haenela i wtedy jakoś postaram się to wszystko wyregulować i wystrzelać parę tarczek.
-
Tak jak napisałem we wcześniejszym poście, dotrzymuję słowa:
ZAJEDWABISTA OSADA!!!!
Gratuluję i zazdroszczę takich umiejętności.
Karabinek wygląda bardzo okazale, a i praca jaką włożyłeś w te kawałki sklejki jest godna gratulacji.
Tak na marginesie, ten molet na chwycie to dremelek czy jakaś inna technika ?
Na koniec życzę samych 10 z przewagą 10,9
Może kiedyś trafi się okazja żebym mógł oddać kila peletek z twojego dzieła.
ZAJEDWABISTA OSADA!!!!
Gratuluję i zazdroszczę takich umiejętności.
Karabinek wygląda bardzo okazale, a i praca jaką włożyłeś w te kawałki sklejki jest godna gratulacji.
Tak na marginesie, ten molet na chwycie to dremelek czy jakaś inna technika ?
Na koniec życzę samych 10 z przewagą 10,9
Może kiedyś trafi się okazja żebym mógł oddać kila peletek z twojego dzieła.
Non mitterent iustus ledo, in es est ingenti.
-
-
Dzisiaj dotarł do mnie w końcu diopter z haenela,pasuje jak ulał 10 min zajeło mi ustawienie zera na 12m,strzelałem bez insertu,na orginalnym słupku muszki(trochę na czuja się celowało ale nie było czasu dorabiać insertu ).Jak na karabinek budżetowy to dla mnie rewelacja,mam z nim niezły ubaw i to chyba najważniejsze.Oto 3 tarczki strzelane z "marszu" odległość 12m postawa stojąca wolna ręka.