BMK 12 - przyjemny ogródkowiec

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Doberman

Post autor: Doberman »

:( i już problem z wiatrówką , muszę napisać do tego z allegro żeby wysłał mi z gwintowaną lufą , bo wysłał z gładką :( a na aukcji pisało że gwintowana
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Doberman pisze::( i już problem z wiatrówką , muszę napisać do tego z allegro żeby wysłał mi z gwintowaną lufą , bo wysłał z gładką :( a na aukcji pisało że gwintowana
To jeszcze umów się na pokrycie kosztów przesyłki przez sprzedawcę ... :evil: W końcu to nie Twoja wina , że się pomylił ... eeeech ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Doberman

pomocy : w bmk otwarte celownicze są przykręcone , a mi się to nie podoba . Co mogę zrobić żeby nie było widać tych dziurek ? nie chcę mieć otwartych bo to przeszkadza przy lunecie
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Doberman pisze:Co mogę zrobić żeby nie było widać tych dziurek ?
Trzeba sobie dobrać zaślepki , lub dorobić ... To w końcu nie wymieniasz karabinu ?? :shock:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Doberman

wymienie , ale każdy karabinek bmk 12 ma wkręcone otwarte celownicze
i myślę już na przyszłość :P

[ Dodano: 2010-10-25, 14:48 ]
wiatrówkę otrzymałem z powrotem ale z ubitą muszką , ściągnąłem ją i nie wiem co dalej zrobić , czy założyć nową muszkę czy dodać jakiś fajny element ???

Pod muszką są ryflowane rowki Obrazek
Awatar użytkownika
Prodii

Post autor: Prodii »

A ja wrócę do kwestii niecelności - dawno nie odwiedzałem forum i przeczytałem dopiero teraz późniejsze posty.
Sprawdź czy nie poluzowała się śruba mocująca kostkę lufy w szczękach .
Nie ma takiej opcji, bo ta śruba jest zabezpieczona kontrą na wypadek odkręcenia.
Obstaję przy pierwszej opcji, czyli padła luneta lub (i) ten montaż nie trzyma.
Trochę mnie uspokoiłeś, bo już się martwiłem że popsułem giwerę. Faktycznie ta luneta jest w gruncie rzeczy śmieszna i nie zdziwiłbym się gdyby to ona była winna niecelności.
BMK-12 + GAMO 4X28 TV
Sake

Post autor: Sake »

Witam :)
Mam pytanie, myśle że na temat. Posiadam wiatrówke Narconia Germany Protarget (zaraz pojedziecie po mnie ze to kupiłem, ale trudno, już jest u mnie),
i chciałbym ją rozłożyć i poprawic to i owo. Jak myślicie, jest sens bawić się w rozbieranie tej "snajperki"?
Licze na Waszą pomoc :)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Jak już kupiłeś i jest w domu to sens oczywiście jest.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Sake pisze:Mam pytanie, myśle że na temat.
Tu znajdziesz sporo odpowiedzi, w odróżnieniu od chata, to jest określone forum: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Sake

To jest moja 1. wiatrówka, tak wiec nie mam żadnego doświadczenia z tego typu sprzetem.
Czy podczas rozkrecania Norconii moge kierować się relacją z rozbierania BMK 12?
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Sake pisze:To jest moja 1. wiatrówka, tak wiec nie mam żadnego doświadczenia z tego typu sprzetem.
Czy podczas rozkrecania Norconii moge kierować się relacją z rozbierania BMK 12?
KLIK Tu masz wszystko co potrzebujesz.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Może byś coś poradził od siebie, a nie odsyłasz do forum, na którym umieściłeś linki do jeszcze innych for. Myślisz że nasi użytkownicy nie potrafią sobie tego poszukać? Nie wiem co chcesz osiągnąć przez to co robisz, wydaje mi się to trochę głupie, nie uważasz?
guntuning.com
Sake

Dzięki, zawsze to jakieś ułatwienie.
Chciałbym też przy okazji troche poprawić narządy wiatrówki, wiem że bede potrzebował smar molibdenowy, pilnik, papier ścierny, jakis śrubokret lub kilka.
Aha, i jakąś butelke do zrobiemia osłony PET. Jeśli o czymś zapomniałem to prosze o dopisanie
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Sake pisze:Chciałbym też przy okazji
...a ja chciałbym, żebyś jak wszyscy nowi członkowie Kompanii we właściwym miejscu przedstawił się, napisał coś o sobie, o swoich oczekiwaniach...
Podałem dlatego link w poście wcześniej...wyczucia troszkę...
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

daras pisze:
Może byś coś poradził od siebie, a nie odsyłasz do forum, na którym umieściłeś linki do jeszcze innych for. Myślisz że nasi użytkownicy nie potrafią sobie tego poszukać? Nie wiem co chcesz osiągnąć przez to co robisz, wydaje mi się to trochę głupie, nie uważasz?
Otóż nie uważam tego za głupie.
1. Poradzić sam od siebie mogę. Lecz po co po raz kolejny pisać to co już setki razy jest opisane.
I to właśnie było by głupie.
2. Gdyby wszyscy potrafili sami poszukać to nie zadawali by ciągle tych samych pytań.
3. Ktoś stworzył forum dla liderów po to aby inny nie wyśmiewali sprzętu który posiadają.
Ja zebrałem chociaż linki z odpowiedziami na najczęstsze pytania w jednym miejscu.
A co Ty zrobiłeś, poza wskazaniem na mnie jaki to głupi jestem?
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)