Sharp Innova ale jaki
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Sharp Innova ale jaki
Witam na początku chciałem się przedstawić mam na imię Marcin mam 23 lata jestem z Gliwic w wolnych chwilach chciałbym się zrelaksować wyciszyć i troszkę postrzelać wróciłem z wojska i strzelanie to było największą atrakcja ale teraz już nie mogę postrzelać sobie z AK bądź Beryla w domowych warunkach
Dlatego też pytanie do was czytałem od paru dniu wasze forum jest to kopalnia informacji i po przeczytaniu kilkunastu stron o Sharp Innova chciałbym taka zakupić to by była moja pierwsza wiatrówka ale gdzie jak byście mogli zaproponować jakiś sklep a następnie jaki model czy 1110 1210 kaliber 4.5 czy 5.5 gdzieś przeczytałem ze 1100 4.5 mm jest dobry dlatego chciałbym to sprecyzować i to jest chyba dla mnie najważniejsze pytanie czy po zakupie wiatrówki bez modyfikacji czyli ulepszaniu będę mógł się z niej cieszyć na dłuższy okres tak kolo roku ? używając raz na tydzień ? Może te pytanie jest nie na miejscu ale nie jestem uzdolniony w majsterkowaniu z góry dziękuję za wyrozumiałość i dobre chęci Marcin

-
- Ściepnik
-
Cześć!
Ogólnie rzecz biorąc to kaliber chyba raczej 4,5 (większy wybór, niższa cena).
Co do modelu Sharp'a niech wypowiedzą się koledzy którzy posiadają tenże karabinek.
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie zaproponował Ci QB78
Piszesz, że zamierzasz strzelać mniej więcej raz na tydzień , więc kapsułki Cię nie zrujnują. Dodatkowo QB78 DELUXE po wyjęciu z pudełka nie wymaga żadnych modyfikacji, ulepszeń czy przeróbek (Sharp chyba też?). No i dodatkowo QB ma zamek 4-taktowy który może przypomnieć Ci te przyjemne chwile z "woja" spędzone na strzelnicy.
Pewnie wprowadzam zamęt w Twoje przemyślenia ale tak to już bywa
Ogólnie oba karabinki dają frajdę ze strzelania.
Pozdrawiam imiennika
Marcin
Ogólnie rzecz biorąc to kaliber chyba raczej 4,5 (większy wybór, niższa cena).
Co do modelu Sharp'a niech wypowiedzą się koledzy którzy posiadają tenże karabinek.
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie zaproponował Ci QB78

Piszesz, że zamierzasz strzelać mniej więcej raz na tydzień , więc kapsułki Cię nie zrujnują. Dodatkowo QB78 DELUXE po wyjęciu z pudełka nie wymaga żadnych modyfikacji, ulepszeń czy przeróbek (Sharp chyba też?). No i dodatkowo QB ma zamek 4-taktowy który może przypomnieć Ci te przyjemne chwile z "woja" spędzone na strzelnicy.
Pewnie wprowadzam zamęt w Twoje przemyślenia ale tak to już bywa

Ogólnie oba karabinki dają frajdę ze strzelania.
Pozdrawiam imiennika
Marcin
-
-
Skoro nie lubisz majsterkować, to raczej sharpa nie polecam. Qb nie znam....
ale bez majsterkowania to tylko B3, bo nie ma sensu
. Sharp teraz to praktycznie bez różnicy czy 1110 czy 1210, oba maja ósemki. Generalnie fajny karabinek ale trzeba mieć "chcieja" żeby z nim walczyć. Żeby fajnie działał przyda mu się dobre smarowanie cylindra i uszczelek na początek.
P.S czy naprawdę nie widać tego podforum :
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=126
Bałagan się robi.

ale bez majsterkowania to tylko B3, bo nie ma sensu

P.S czy naprawdę nie widać tego podforum :
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=126
Bałagan się robi.

Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
Ja z kolei nie byłbym sobą jakbym nie zaproponował jakiejś starszej, sprawdzonej sprężynówki;P I jest to sprzęt nie na rok ale na 10 lat i dłużej;)
Aha. I wstawiaj kropki w postach, może enter od czasu do czasu by tekst nie był tak zwarty.
Bo nie wiem jak innym ale mi ciężko się czytało Twój post;P
Aha. I wstawiaj kropki w postach, może enter od czasu do czasu by tekst nie był tak zwarty.
Bo nie wiem jak innym ale mi ciężko się czytało Twój post;P
Diana mod. 27, Diana mod. 6, Daisy 717 Powerline
FWB 600
FWB 600
-
- Ściepnik
-
-
Witaj jeżeli chciałbyś sharpa to proponuje Ci wpierw sprawdzić jakie modele można kupić bo wybór aktualnie się zawęża-niestety. Ja na shaarpie zjadłem zęby, tylko cylindra pomki nie tuningowałem w nim, bo co tam można ulepszyć
Ale z pół roku strzelałem z wersji pudełkowej i nie było źle

At 44 BP .177 & Leoś 4,5-14x50 SF
http://www.youtube.com/watch?v=K1t4pGxYG0o
http://www.youtube.com/watch?v=K1t4pGxYG0o
-
Na wstępnie chciałem podziękować za szybki odzew z waszej strony więc zacznę od tego
DZIKIslupsk dystans jaki mnie interesuje to 30 40 50 m czytałem że w Sharpach to jest możliwe bez problemu po odpowiednim na pompowaniu.
tregarth podsunąłeś mi dobra propozycje ale bym musiał więcej poczytać o tym rodzaju wiatrówki naciągane sposobem dolnym i łamane odpadają nie chce takiej.
Pozytywnie ten zamek mi pasuje do tego co miałem w wojsku
Jak byś mógł mi zaproponować skąd kupić ja znalazłem na jednej stronie takie coś http://www.strzel.com.pl/industry-brand ... p-295.html bardzo mi się podobają dodatki i jest tak samo cenowo jak Sharp.
Nelo ten link który podałeś tam właśnie czerpałem informacji na temat Sharpa Innova a chcę kupić wiatrówkę dla tego też pomyślałem o tym dziale "kupujemy wiatrówkę" z góry przepraszam jeżeli narobiłem bałaganu.
Chciałbym zaznaczyć że będzie to moja pierwsza wiatrówka i ma działać i sprawiać radość moje umiejętności są takie jakie są zawsze się można polepszyć ale jak z poczciwego AK trafiałem 8 i 9 w pozycji leżącej bez podpórki to chyba dobrze
tylko potem musiałem szukać łusek
Eh dobre czasy jw 2943 Żagań las 08/09
Wróćmy do tematu na koniec o śrut i optykę w tym zestawie co podałem jest luneta i śrut ale czy to jest coś warte ?
Pozdrawiam Marcin
[ Dodano: 2010-10-07, 23:23 ]
citmaster widziałem twoje cacko jestem pod wielkim wrażeniem czytałem i widziałem dużo rzeczy jakie zamieściłeś
DZIKIslupsk dystans jaki mnie interesuje to 30 40 50 m czytałem że w Sharpach to jest możliwe bez problemu po odpowiednim na pompowaniu.
tregarth podsunąłeś mi dobra propozycje ale bym musiał więcej poczytać o tym rodzaju wiatrówki naciągane sposobem dolnym i łamane odpadają nie chce takiej.
Pozytywnie ten zamek mi pasuje do tego co miałem w wojsku

Jak byś mógł mi zaproponować skąd kupić ja znalazłem na jednej stronie takie coś http://www.strzel.com.pl/industry-brand ... p-295.html bardzo mi się podobają dodatki i jest tak samo cenowo jak Sharp.
Nelo ten link który podałeś tam właśnie czerpałem informacji na temat Sharpa Innova a chcę kupić wiatrówkę dla tego też pomyślałem o tym dziale "kupujemy wiatrówkę" z góry przepraszam jeżeli narobiłem bałaganu.
Chciałbym zaznaczyć że będzie to moja pierwsza wiatrówka i ma działać i sprawiać radość moje umiejętności są takie jakie są zawsze się można polepszyć ale jak z poczciwego AK trafiałem 8 i 9 w pozycji leżącej bez podpórki to chyba dobrze

Wróćmy do tematu na koniec o śrut i optykę w tym zestawie co podałem jest luneta i śrut ale czy to jest coś warte ?
Pozdrawiam Marcin
[ Dodano: 2010-10-07, 23:23 ]
citmaster widziałem twoje cacko jestem pod wielkim wrażeniem czytałem i widziałem dużo rzeczy jakie zamieściłeś
-
- -#Złoty Dobromir
Jakie dodatki, bo ja nic tam nie znalazłem.Jak byś mógł mi zaproponować skąd kupić ja znalazłem na jednej stronie takie coś http://www.strzel.com.pl/...45mm-p-295.html bardzo mi się podobają dodatki

guntuning.com
-
w komplecie:daras pisze:Jakie dodatki, bo ja nic tam nie znalazłem.Jak byś mógł mi zaproponować skąd kupić ja znalazłem na jednej stronie takie coś http://www.strzel.com.pl/...45mm-p-295.html bardzo mi się podobają dodatki
- Wiatrówka QB 78 DELUXE
- śrut (500 szt)
- luneta GAMO 4x20
- tarcze strzeleckie (20 szt)
- 5x Naboje CO2 12g
To są chyba dodatki jak się nie mylę a mogę się mylić