Delta Optical Entry 3-9x40
Moderator: Hiszpan63
-
A mnie aż nosi bo czasu nie mam a luneta nawet nie wyzerowana.
Może we wtorek wyskoczę w teren to zdam relację.
[ Dodano: 2010-04-18, 20:54 ]
Luneta wstępnie wyzerowana (w piwnicy).
Na 10m maksymalne sensowne powiększenie to 5x chociaż wygodniej jest na 4x
Na 15m 6x i nie więcej bo cel się rozmywa.
We wtorek być może skoczę na strzelnicę to napiszę jak jest z dalszymi dystansami.
[ Dodano: 2010-04-24, 00:37 ]
No i strzelanie na dalsze dystanse odfajkowane.
Strzelałem z ok. 30 metrów, z podpórki, do kapsułek po CO2.
Mimo że zerowałem lunetę na 10m to na tych 30m najlepsze wyniki dawało celowanie w sam środek kapsułki.
Powiększenie 9X świetnie się nadawało na ten dystans chociaż ja strzelałem między 7X a 8X żeby mieć szersze pole widzenia.
Ogólnie jestem BARDZO zadowolony z lunety.
Jak tylko będę miał warunki to zrobię test powtarzalności klików.
Może we wtorek wyskoczę w teren to zdam relację.
[ Dodano: 2010-04-18, 20:54 ]
Luneta wstępnie wyzerowana (w piwnicy).
Na 10m maksymalne sensowne powiększenie to 5x chociaż wygodniej jest na 4x
Na 15m 6x i nie więcej bo cel się rozmywa.
We wtorek być może skoczę na strzelnicę to napiszę jak jest z dalszymi dystansami.
[ Dodano: 2010-04-24, 00:37 ]
No i strzelanie na dalsze dystanse odfajkowane.
Strzelałem z ok. 30 metrów, z podpórki, do kapsułek po CO2.
Mimo że zerowałem lunetę na 10m to na tych 30m najlepsze wyniki dawało celowanie w sam środek kapsułki.
Powiększenie 9X świetnie się nadawało na ten dystans chociaż ja strzelałem między 7X a 8X żeby mieć szersze pole widzenia.
Ogólnie jestem BARDZO zadowolony z lunety.
Jak tylko będę miał warunki to zrobię test powtarzalności klików.
-
Witam. Jako, że to mój pierwszy wpis na forum to gorąco pragnę się przywitać.
Mam już jakiś czas tę lunetę i jestem bardzo zadowolony. Siedzi na BMK-12 (wersja gładkolufowa) i po wystrzeleniu ok 2k śrucin trzyma zero jak beton
Przy strzelaniu na około 30 metrów (z podpórką) puszka dostaje spokojnie 9 na 10 razy
Jak na sprzęt, na który wydałem razem z wiatrówka 370 złoty jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Mam już jakiś czas tę lunetę i jestem bardzo zadowolony. Siedzi na BMK-12 (wersja gładkolufowa) i po wystrzeleniu ok 2k śrucin trzyma zero jak beton

Pozdrawiam
-
-
No tak jak pisałem spust jest od Darasa.
W dziale K/S masz ofertę
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=3420
Świetnie się z nim strzela. Palec punktowo naciska spust i przynajmniej u mnie zredukował moją tendencje do zrywania strzałów.
Świetna sprawa! POLECAM!!!
W dziale K/S masz ofertę
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=3420
Świetnie się z nim strzela. Palec punktowo naciska spust i przynajmniej u mnie zredukował moją tendencje do zrywania strzałów.
Świetna sprawa! POLECAM!!!
-
-
- Ściepnik
-
Właśnie jestem po zakupie tej lupki, i powiem szczerze że był to bardzo dobry wybór
Fakt że moje doświadczenie z lupami nie jest wielkie, wcześniej miałem jedynie jakieś gamo dodane jako gratis do lidera, ale po zakupie tego sprzętu, moja qb na pewno nie będzie leżeć bezczynnie
Wyzerowanie zeżarło troszkę czasu, ale raczej to moja wina nie sprzętu.
Z 30 m po wyzerowaniu trafiam praktycznie gdzie chce, naprawdę jestem bardzo zadowolony, szczególnie że i cena przyzwoita.
Fakt że moje doświadczenie z lupami nie jest wielkie, wcześniej miałem jedynie jakieś gamo dodane jako gratis do lidera, ale po zakupie tego sprzętu, moja qb na pewno nie będzie leżeć bezczynnie

Wyzerowanie zeżarło troszkę czasu, ale raczej to moja wina nie sprzętu.
Z 30 m po wyzerowaniu trafiam praktycznie gdzie chce, naprawdę jestem bardzo zadowolony, szczególnie że i cena przyzwoita.
-
Delta optical Entry
Pozwolicie,że wkrótce do tematu
.
Chce po świętach kupić DOE na Diane240 classic,ogólnie -czytając opinie o tym celowniku-są pozytywne, niepokoi mnie informacja nie wiem, czy prawdziwa, że paralaksę ma ustawioną na 100 jardów, czyli cca 35 m.
Pytanie do użytkowników tego celownika-od ilu ostrzy przy nastawie x4,x6?
Czy da się ja przefokusować? Celownik, jest tani, wiec na ile się znam, soczewka może być wklejona na stale, nie na pierścieniu, jak DOC A ZATEM Z fokusowania "nici"".
Czy któryś z kolegów "przerabiał" ten temat?
Za wszelkie informacje, będę wdzięczny
.
Przy okazji: Wszystkiego Dobrego, życzę z okazji Świąt wielkanocnych

Chce po świętach kupić DOE na Diane240 classic,ogólnie -czytając opinie o tym celowniku-są pozytywne, niepokoi mnie informacja nie wiem, czy prawdziwa, że paralaksę ma ustawioną na 100 jardów, czyli cca 35 m.
Pytanie do użytkowników tego celownika-od ilu ostrzy przy nastawie x4,x6?
Czy da się ja przefokusować? Celownik, jest tani, wiec na ile się znam, soczewka może być wklejona na stale, nie na pierścieniu, jak DOC A ZATEM Z fokusowania "nici"".
Czy któryś z kolegów "przerabiał" ten temat?
Za wszelkie informacje, będę wdzięczny

Przy okazji: Wszystkiego Dobrego, życzę z okazji Świąt wielkanocnych

Ostatnio zmieniony 2011-04-22, 20:52 przez benio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Delta Optical Entry
Pozwolisz, że spytam-wiesz, czy przypuszczasz, że tak jest? 

Ostatnio zmieniony 2011-04-22, 20:52 przez benio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
Przy powiększeniu x4 ostrzy od jakiś 8-10 m , x6 około 15m ... masz te informacje kilka postów wyżej , podane przez użytkownika lupki. swoją drogą większość budżetowych celowników z takim zakresem powiększeń tak się właśnie zachowuje.benio pisze:Pytanie do uzytkownikow tego celownika-od ilu ostrzy przy nastawie x4,x6??
Mimo że to około 9J , to dianka ma dosyć solidnego kopniaka . Pamiętaj by solidnie umocować celownik ...benio pisze:Chce po swietach kupic DOE na Diane240 clasic

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
- Ściepnik
Odnoszę wrażenie , że nie będzie takiej konieczności ... będziesz strzelał na 10m z powiększenia x8 czy x9 ???benio pisze:Ps.-nt ewent. fokusowania nie masz jakichs wiadomosci

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy