Kral A02 (Air Master 300)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
blef16

Post autor: blef16 »

Jeśli wymieniasz uszczelkę portu ładowania co 500 śrucin, to Ci współczuję! Ja bym nie wytrzymał i położył tego Krala na tory, i po zawodach. Gwarancja nie wchodzi w grę, jeśli są ślady, że była rozbierana. Wszystko wskazuje na to że Twój port ładowania jest chyba uszkodzony, ponieważ uszczelkę ścina przy zamykaniu portu, albo źle go eksploatujesz? Pozdrawiam!

[ Dodano: 2009-03-16, 18:31 ]
Aha, ja wystrzeliłem około 2000 tys. sztuk śrutu, i jest wszystko ok! Ciśnienie trzyma dobrze, i nie narzekam.
blef16
Awatar użytkownika
DoktorPio

Post autor: DoktorPio »

A kto może mi sprzedać uszczelki portu ładowania ?
Bo moja jest już licha a raz już była obrócona tak wiec jak mi padnie to będzie lipa
HW 100S FSB 4-16X50
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
leszeksz2

Post autor: leszeksz2 »

Pierwszą uszczelkę wymieniłem bo była trochę poszarpana, ale teraz jest cała. Tylko jak wpuszczam powietrze przez lufę to czuć jak ucieka i to znacznie.
Awatar użytkownika
daidu

Post autor: daidu »

Kolego co do tego plastikowego dynksu, który wchodzi na ramie naciągu to zakładasz go na ierwsze wyciecie. Bynajmniej tak jesy fabrycznie. To cos ma izolowac ramie naciagu od cylindra. Ja osobiście się tego pozbyłem, gdyz przeszkadzalo mi to.
KRAL A01+PP 3x12x42
Awatar użytkownika
BezCukru

Post autor: BezCukru »

ja założyłem na 2 i kurde zjechało mi się i wytarło oksyde;/w sumie to nie jest potrzebne z moich obserwacji
Kuba

Post autor: Kuba »

Witam wszystkich.Jestem 1 raz na tym forum i z miejsca wszystkich pozdrawiam.Tak czytam od kilku dni różne fora,te przeczytałem od deski do deski,ale powiem wam że część tego co piszecie to dla mnie czarna magia.Chciałbym was prosić żebyście powiedzieli mi co i jak pokolei należy zrobić,sprawdzić i przetestować jeżeli chodzi o wiatrówke...np.Airmaster 300 którego planuje kupić.Mam obecnie lidera 44...ale jak piszecie o wymianach,komorach,głowicach,portcie ładowania,prowadnicach to nie za bardzo wiem czy sam dam rade to ogarnąć.jakieś testy czytałem robicie...ktoś sie cieszył że trafiał w butelke z 25m....ja chce trafiać w puszki z 60metrów :D
Ostatnio zmieniony 2009-04-01, 22:32 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
na zło odpowiadaj dobrem...
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Kuba pisze:...ktoś sie cieszył że trafiał w butelke z 25m....no ja zastrzeliłem gołębia z dystansu 49m (mierzyłem :D) który chodził po polu.(sąsiad wróg mojej mamy).
KUBA !!
NA TYM FORUM SIĘ TEGO NIE TOLERUJE
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Kuba

to było 2 lata temu...odpuściłem sobie żywe cele :)

ale tak na poważnie...może ktoś odpowiedzieć mi na posta wcześniej?

bo kto inny tak rzetelnie mi to wyjaśni jak wy...
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

no ja zastrzeliłem ........... z dystansu 49m
No ja nie wiem czy jest się czym chwalić taki czyn to kłusownictwo, nie popieramy takiego strzelania i nie lubimy gdy ktoś strzela do zwierząt, a Ty się jeszcze tym chwalisz. Mam nadzieję że się zreflektujesz i poprawisz co trzeba.

P.S.
czy jak wsadze do tej sprężyny dodatkową mniejszą to będzie wszystko ok?
Jaki cel zamierzasz osiągnąć tą drugą mniejszą sprężyną?
guntuning.com
Kuba

dobra panowie sorry...ale butelka z 25 metrów to żaden wyczyn :)

[ Dodano: 2009-04-01, 22:35 ]
no wiesz...jeżeli na liderze 44...udawało się zestrzelić puszke z 45metrów...to jeżeli ta sprężyna poprawia tak osiągi jak o niej piszą to chciałbym w krolu żeby puszki spadały przy lunetce z 60 metrów...mam znajomego (starszy gość) co ma jakąś atomową sprężyne :D i puszki spadają z 70 metrów

[ Dodano: 2009-04-01, 22:45 ]
i jeszcze jedno...nigdzie nie moge znaleźć ile zwoi ma kroll...czytałem wasze posty wcześniej,pisaliścię że lipton jak sprężyna jest dłuższa bo się skręca i wygina na boki nie tak jak powinna...
Awatar użytkownika
BezCukru

Kuba-ja mam sprężyne oteva która zakupiłem u Doktora Pio-wstawiłem zepto,podkładki z brazu i teflonu,przesmarowałem porządnie czym trzeba-i uwierz mi że mogę śmiało powiedzieć że mam "atomową sprężynę "jak twój starszy sąsiad-nie wiem czy to będzie wystarczający przykład ale z 3metrów 2cm grubości drzwiczki od mebli przestrzelona na wylot i gdybym miał za nią drugą pewnbie tez by się głęboko wbiła śrucina-na odległość 60 m nie próbowałem bo mam lipną lunetę lidera 3-9x40 która co kilka stzrałów gubi zero :/
Diana SR
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
Kuba

atomowa :)

a powiedz mi,bo troche dziwi mnie,że zakupujemy sprzęt i 1 co...to trzeba albo część wymienić,albo sprawdzić czy nie ma wiórów w tłokach czy jest nasmarowane i takie tam.Robisz to sam? na pewno...jeżeli kupię nowego kralla to ciężko od razu grzebać,bo jak coś padnie za miesiąc to lipa prawda? musze znaleść kogoś kto się zna na tym i mi pomoże,chyba że to samemu nie tak trudno zrobić,a co to są te podkładki zopto czy jakoś tak,zapomniałem nazwy.Nie wiem na co zwracać uwage,piszecie że tu jakiś luz,tam jakiś dziwny dzwięk...chce żeby wszystko działało bo nie stać mnie na drogie części czy naprawy...
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Zamiast się miotać w niepewności poczytaj na forum, pooglądaj zdjęcia. Naprawdę jak będziesz chciał znajdziesz tu, na forum, wszystkie potrzebne informacje. Ja zanim zabrałem się za rozbieranie czegokolwiek, dokładnie przeczytałem co inni piszą, przeanalizowałem zdjęcia, skompletowałem potrzebne narzędzia i materiały. O dziwo młotek i śrubokręt nie wystarczy. Zadałem kilka konkretnych pytań i do dzieła. Nie da się podejść na szybko do tematu.
Kuba

a czy lepszym rozwiązaniem jest HW50s ???

chce mieć dobrą,ale nie potrzebna mi taka za 1500...żebym mógł wsadzić 2 sprężyne...żebym mógł trawiać w puszki z 60 metrów...może lepiej kupić tańszą i wstawić do niej 2 sprężyne...uzyskamy tą moc którą oferują wiatrówki za 900zł...
Awatar użytkownika
BezCukru

HW I KRALL to dwie inne bajki-hw jest bardzo dobrym karabinkiem-przewyższa wykonaniem klasą i celnością-moc zawsze można podnieśc-ale zobaczysz że nie o moc w tej "zabawie "chodzi-ja sie przekonałem,Ty pewnie z czasem też-choć zalezy na ile się wkręcisz.pozdro