|
|
|
|
|
|
|
SKS - Nasze Forum
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
Pierwszy mój - czyli koper 900 RS |
Autor |
Wiadomość |
Dan
|
Wysłany: 2018-07-18, 18:27
|
|
|
Witojcie!
Ostatnio byłem na teście Exacta 4,50. Relacja już za niedługo (bez mrówek na butach jak to było w poprzednim miejscu)
Zacznę od "bolesnej" sytuacji. Do końca już nie pamiętam co poszło nie tak ale po testach exacta zacząłem "sadzić" barracudami. Efekt po x strzale był taki, że koper wywalił jeden śrut ale jakby w specyficzny sposób. Nie pamiętam ale chyba szarpnęło dziwnie. Przy próbie naciągnięcia sprężyny coś było nie tak bo sprężyna jakby odbijała. Mimo to załadowałem śrut który do tej pory siedzi w kostce. po zatrzaśnięciu spust był miękki.. czyli jakby coś nie zaskoczyło/zahaczyło. I teraz ciągle tak jest, że sprężyna nie może się zaczepić w napiętym położeniu do strzału tylko puszcza.
Pomyślałem, że może ona pękła albo coś z mechanizmem spustu jest. A raczej obstawiałbym to pierwsze. Co o tym myślicie?
PS ale tasiemiec-post :O |
_________________ Crosman Copperhead 900 RS 4.5mm |
|
|
|
 |
kejkej
Karol

|
Wysłany: 2018-07-19, 06:33
|
|
|
Ten system jest dość dobrze opisany w internetach i niezbyt skomplikowany. Polecam go na spokojnie rozebrać i naocznie stwierdzić "co jest nie tak". |
_________________ Strzelać nie umiem za bardzo, ale za to bardzo lubię. |
|
|
|
 |
wiatq

|
Wysłany: 2018-07-19, 08:16
|
|
|
Tak jak wspomniał przedmówca - jedynie rozbiórka wskaże co jest problemem.
Jesli system się domyka (tzn jesteś w stanie naciągnąć lufę do takiego samego poziomu do którego naciągałeś gdy system działał i masz opór na lufie taki jak wcześniej a jednak tłok nie zostaje w pozycji tylnej a wraca wraz z prostowaniem lufy - wina spustu lub tłoka (zaczep).
Jesli naciąg wymaga mniej siły, coś grzechocze, chrobocze podczas naciągania i/lub nie da się naciagnąc do miejsca gdzie spust załapuje tłok - prawdopodobnie pęknięta sprężyna, element obcy w mechanizmie, lub jakiś element wewnętrzny wiatrówki który uległ uszkodzeniu i dostał się gdzieś w okolice sprężyny. |
_________________ FWB 300S
Haenel 310
TX200HC
AA PS
PR900W
Gamo PR45
Kalkulator energii wiatrówki |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |