Kral A02 (Air Master 300)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

blef16 pisze:Dopiero kiedy ją kupiłem to temat powoli się rozkręca i strzelcy zaczynają mówić ludzkim głosem. Czemu nie było mówione tak od razu? Bo ludzka natura jest przewrotna. Wiesz o tym? My kupiliśmy łajno, to niech i on je kupi też. Gdybyście byli bardziej prawdomówni to zamiast Król-a,zdecydowałbym się na Hatsana.
Nikt Cię do niczego nie zmuszał, ani nie namawiał. Jesteś dużym chłopcem, sam podjąłeś tę decyzję. Zresztą napisałem Ci PW, poczytaj uważni :P
Bądź odpowiedzialny za swoje decyzje, nie szukaj winnych wokoło...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
dzienciol007

Post autor: dzienciol007 »

Nikt z Was nie napisał że port w Kral-ach jest nieszczelny. Dopiero kiedy ją kupiłem to temat powoli się rozkręca i strzelcy zaczynają mówić ludzkim głosem
Nie wiem jak w innych Kralach, ale w moim było wszystko szczelne. Dopiero teraz jak pojawił sie temat to sprawdziłem i coś jest nie tak. Tylko mój wypluł już ok. 4000 śrutów, więc coś się tam mogło rozszczelnić.
Gdybyście byli bardziej prawdomówni to zamiast Król-a,zdecydowałbym się na Hatsana.
Nikt Ci raczej nie chciał na siłę wciskać Krala, więc nie miej żalu do nikogo. Ja osobiście mam Hatsana, ale po zakupie Krala dałem Hatsana kuzynowi. Co z tego, że przebijał łopatę jak nie mogłem w nią trafić. Za duży przerost mocy nad celnością.
Gamo Whisper IGT, Hatsan 85
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

W AirMasterze którego wziąłem od Pawła bezpiecznik przy spuście nie włączał się automatycznie.
Generalnie jak masz nawyk nie trzymania niepotrzebnie palca na spuście to bezpiecznik jest nie potrzebny.
W swoim Hatsanie zrezygnowałem z niego.

Odnośnie mocy i stabilnej prędkości wylotowej, jak spotkam się z wujasem na działce, to pomierzę AM-a i wrzucę wyniki.

Pozdrawiam

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Darek, Darek, nie denerwuj sie. Z mojego nic nie ucieka, tylko śrut lufą, to o czym pisać?
Bezpiecznik jest n a s t a w n y, musisz o nim sam pamiętać. Jest tak i w lepszych karabinkach, np. w mojej besie L.XL

Pozdrowienia - Robert
Awatar użytkownika
blef16

Post autor: blef16 »

green_thunder pisze:Darek, Darek, nie denerwuj sie. Z mojego nic nie ucieka, tylko śrut lufą, to o czym pisać?
Bezpiecznik jest n a s t a w n y, musisz o nim sam pamiętać. Jest tak i w lepszych karabinkach, np. w mojej besie L.XL

Pozdrowienia - Robert
Cześć! Trochę się denerwuję bo nie mogę sprawdzić tej szczelności portu dmuchając w lufę. Powód to ten niby tłumik. Dmuchałem do tłumika i powietrze uciekało, ale nie wiem skąd dokładnie. Na pewno solidnie z tłumika. Co do portu to mam duże obawy przy strzelaniu. Wczoraj jak strzelałem to śrut trafiał gdzieś w ścianę piwnicy, dlatego że w tym słabym świetle nie było szans na ustawienie przyrządów celowniczych. Dlatego może miałem wrażenie że śrut nie dolatuje do celu. Sprężyna tak miło dźwięczy że nic po za nią nie słychać. Dzisiaj już nie będę strzelał, bo nie mam siły nawet jej utrzymać w rękach przy celowaniu, ani jej naciągać.Po kilkunastu strzałach pod rząd myślałem że wczoraj padnę. Dopiero jutro jak nabiorę sił to zejdę w dzień do piwnicy i zrobię mały test do tarczy z 10m. Trochę jest ciężka jak na moje 53 kg.żywej wagi, ale jest ładna i dobrze wykonana. Kiedy będę pewien że z portu nic nie ucieka a całe ciśnienie idzie do lufy, to na pewno będę w pełni spokojny i zostawię ją sobie dla siebie. Jeśli jest uszczelka w porcie ładowania to ma trzymać ciśnienie i koniec. Jeśli w chinolu uszczelka znakomicie spełnia swoje zadanie, to w Kralu powinno też być tak. W końcu marka Kral to nie Lider(Made in Chiny). :)
blef16
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Ja Tobie powiem tak:

- opcja dla wygodnych - ślij z reklamacją (tylko opisz powód dobrze i w miarę szczegółowo tudzież fachowo - żadne "z 4 m przebija książkę ale z 10 już nie" - takie listy ludzie z obsługi mają w zwyczaju czytać swoim znajomym, współpracownikom; czasem obcym ludziom serwują jako przypowieść o 'klijęcie'),

- opcja dla ambitnych - zdejmujesz tłumik - sprawdzasz, rozkręcasz - sprawdzasz, badasz, robisz zdjęcia, my pomagamy jak umiemy (lub nie, bo nie umiemy), itd.

Ale proszę nie zarzucać komukolwiek tutaj, że trzymał gębę na kłódkę
Dopiero kiedy ją kupiłem to temat powoli się rozkręca i strzelcy zaczynają mówić ludzkim głosem. Czemu nie było mówione tak od razu? Bo ludzka natura jest przewrotna. Wiesz o tym? My kupiliśmy łajno, to niech i on je kupi też.
Właśnie tutaj (w środowisku wiatrówkowym) jest tak, że natychmiast robi się głośno o każdym wałku, lewym sprzedawcy, wykręcającym się od płatności kliencie, chciwym pośredniku, et cetera.
Awatar użytkownika
pj26

Post autor: pj26 »

SlaweQ pisze:W AirMasterze którego wziąłem od Pawła bezpiecznik przy spuście nie włączał się automatycznie.
Generalnie jak masz nawyk nie trzymania niepotrzebnie palca na spuście to bezpiecznik jest nie potrzebny.
W swoim Hatsanie zrezygnowałem z niego.

Odnośnie mocy i stabilnej prędkości wylotowej, jak spotkam się z wujasem na działce, to pomierzę AM-a i wrzucę wyniki.

Pozdrawiam
Pomierz go bo ciekawi mnie o ile spadła prędkość/energia po wyjęciu ciężarka i innych Twoich przeróbkach. No i jak z kopem bo mi montaż chiński z Tasco zciął po po kilku strzałach :mrgreen:
The South will rise again!
Awatar użytkownika
blef16

Co za atak?

Spokojnie!Mówiłem że go zostawiam bo mi się podoba. Nie ważne co w środku siedzi. Byle że strzela. Przy okazji za rok po gwarancji rozbiorę go i przesmaruję.Co do fotek to zdjęcia z komórki mają słabą rozdzielczość. :P
blef16
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

blef16 pisze:Przy okazji za rok po gwarancji rozbiorę go i przesmaruję.
Roku nawet średnio intensywnego strzelania, bez smarowania może nie przeżyć.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
elgregor

Post autor: elgregor »

W moim harnasiu po rozebraniu okazało się ,że w cylindrze były pozostałości obróbki; stalowe wióry, które zaczęły wgryzać się w uszczelkę.Sprzęt powinno się wymyć i odpowiednio nasmarować no chyba, że kral jest lepiej wykonany.
Hej Gerwazy,daj gwintówkę...

Z każdym dniem nieustannie zwiększa się grono osób, które mogą pocałować mnie w d**ę

H 100 stg-stg+alchemia+PP 3-9x40,ch-b4(?)+tasco4x20+genialne pomysły na tuning
Awatar użytkownika
blef16

Kral A02

E tam! Paczki śrutu nie wytrzyma?Jeszcze jeden mały test i można się powoli przymierzać do smalcu. :mrgreen:
blef16
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

KbUr35 pisze:
blef16 pisze:Przy okazji za rok po gwarancji rozbiorę go i przesmaruję.
Roku nawet średnio intensywnego strzelania, bez smarowania może nie przeżyć.
Po rozebraniu wiórów nie stwierdziłem, ale oliwki też prawie nie, ledwo przybrudziła palce. Nie polecam "podważania" nakładek na osadzie, bo można paskudnie zarysowac, natomiast należy je wypchnąc od środka, wkładając palce w szpoarę dżwigni naciągu, są tam takie trzpienie i push na zewnątrz. Molibden konieczny.
Napisałem w cydzysłowie, bo instrukcja taki demontaż zaleca.
Pozdrowienia -Robert
Awatar użytkownika
blef16

Kral A02

Cześć! Robercie aż się boję tego dotykać. Na razie rozbierałem prostotę do przesmarowania, ale takiej machiny jeszcze nie dotykałem od środka.Wyciągałeś port ładowania? Tam by trzeba było też dać smaru i uszczelkę zobaczyć. Zobaczcie koledzy co ten pan robi z portem ładowania na tym filmiku. Zupełnie na odwrót! Najpierw ładuje śrut do otwartej komory, zamyka i dopiero naciąga. http://www.bron.pl/content/view/full/50074 :D
blef16
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

blef16 pisze:aż się boję tego dotykać. Na razie rozbierałem prostotę do przesmarowania, ale takiej machiny jeszcze nie dotykałem od środka.
:mrgreen: Wszystko jest trudne, nim stanie się proste...
Kolega posiadający dianę 100 właśnie ją rozebrał w celu badań organoleptycznych i przesmarowania. W swoim życiu rozkładał już wiele sprzętów bardziej skomplikowanych niż kral :P , z zamiłowania się tym zajmuje i z pasji...Pozwolę sobie zacytować słowa JackaB :
Ty wiesz jaka ona jest pop....a w środku ? A z reguły nie przeklina...
Mam nadzieję, że uda mi się to obfotografować, jeśli nie, to Jacka poproszę. Przy tym sprzęcie to się dopiero można traumy nabawić :lol:
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Zupełnie na odwrót!
Bo oni to sprzedają, nie muszą wiedzieć jak tego używać ;)