Sławku, możesz podać mi wymiary cylindra? bo te co podałeś tyczą się chyba cylindra głównego...wew 25mm zew 29mm.... spróbuje dorobić rurke na cylinderek...
[ Dodano: 2008-05-12, 21:41 ]
dzisiaj dotarł cylinderek od kolegi i teraz pozostaje mi zamówić język spustu u Andrzeja...niedlugo będzie działający komplecik
[ Dodano: 2008-06-05, 19:26 ]
dzisiaj dotarły zamówione części z akhobby i wygląda, że niebawem będę mógł zaprezentować Dianke po wstępnym "remoncie"
[ Dodano: 2008-06-20, 19:37 ]
Poskładałem Diankę chcąc sprawdzić czy wszystko po "remoncie" pasuje. Okazało się, że na tej sprężynce która w niej była, nie strzela

sprężynka do kitu. Wstawiłem jakąś, pojęcia nie mam od czego ale pasuje. Uszczeleczka skórzana, od kolegi Kamila (Kometes) należą mu się pochwały, robota pierwsza klasa. Dianka po złożeniu i rozstrzelaniu

z 20m puszki, trzyma na chrono 6,3 - 6,5J i z tego jak strzela (dla mnie miodzio

)raczej nie będę przesadzał z mocą. Z mechaniki trzeba w niej poprawić muszkę lub szczerbinkę, bo w obecnym układzie skończyła się regulacja, zniwelować luz boczny na języku spustu i będzie ok! No i polerka pod nową oksydę. Osady mam dwie, jedna lakierowana w stanie idealnym, druga oskrobana przygotowana do klejenia i dalszej obróbki. cdn.