KANDAR CP-1 .. czy będzie hitem ??
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Wczoraj miałem okazję pooglądać, pomacać i postrzelać, mogę potwierdzić:
Za te pieniądze - najlepiej wykonany pistolecik na rynku.
- bardzo dobra jakość wykonania, wszystko metalowe (nie ma głupich rozwiązań typu śrubka w rynience do ładowania śrutu- jak w crosman'ie),
- mechanizm napinania sprężyny zbijaka i sam dosyłacz śrutu chodzi bardzo kulturalnie,
- rękojeść całkiem wygodna i do strzelania z jednej i z dwóch rąk, ustawiona pod dobrym kątem,
- korona lufy w egzemplarzu kol. pala30 BDB,
- przy zamontowanej lupce lub metalowym kolimatorze podrzut jest "do przyjęcia",
- celność na zadziwiającym poziomie za tą kaskę.
- spust dla majsterkowiczów,
- ładna oksyda.
Za te pieniądze - najlepiej wykonany pistolecik na rynku.
- bardzo dobra jakość wykonania, wszystko metalowe (nie ma głupich rozwiązań typu śrubka w rynience do ładowania śrutu- jak w crosman'ie),
- mechanizm napinania sprężyny zbijaka i sam dosyłacz śrutu chodzi bardzo kulturalnie,
- rękojeść całkiem wygodna i do strzelania z jednej i z dwóch rąk, ustawiona pod dobrym kątem,
- korona lufy w egzemplarzu kol. pala30 BDB,
- przy zamontowanej lupce lub metalowym kolimatorze podrzut jest "do przyjęcia",
- celność na zadziwiającym poziomie za tą kaskę.
- spust dla majsterkowiczów,
- ładna oksyda.
Feinwerkbau P44
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
Podzwoniłem popytałem, 4.5 zostały tylko w sztucerze, jak ktoś będzie chciał kupić taniej, czy po prostu pomacać w Bytomiu czy Rudzie Śląskiej, to te za te 279 będą dostępne za ok miesiąc, nie przewidują zmiany w cenie więc to na plus, a i pewnie gratisów nie ubędzie.
Swoją drogą skoro wszędzie dostawa będzie w tym samym czasie to i pewnie hurtownik jest ten sam. Może ktoś miałby się jak do niego dostać i większe zakupy forumowe by się zrobiło?
Swoją drogą skoro wszędzie dostawa będzie w tym samym czasie to i pewnie hurtownik jest ten sam. Może ktoś miałby się jak do niego dostać i większe zakupy forumowe by się zrobiło?
-
- Ściepnik
Ciekawe kto ci zdradzi namiary na swojego hurtownika
Chyba po to byś mu konkurencje robił
Skoro ten pistolet kosztuje około 280 złotych to w hurcie na pewno nie przekracza 140-150 zł.
W takiej cenie kupił bym 50 sztuk i na allegro......
Po stówce na każdym przebicia i zysk murowany.
To musi być tanie w hurcie bo naprawdę tanio go sprzedają ,nikt nie robi biznesu po kosztach tylko po to by zarobić
Chyba po to byś mu konkurencje robił
Skoro ten pistolet kosztuje około 280 złotych to w hurcie na pewno nie przekracza 140-150 zł.
W takiej cenie kupił bym 50 sztuk i na allegro......
Po stówce na każdym przebicia i zysk murowany.
To musi być tanie w hurcie bo naprawdę tanio go sprzedają ,nikt nie robi biznesu po kosztach tylko po to by zarobić
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Dostałem do ręki CP-1 , żeby naprawić przekręcenie systemu w stosunku do drewienka . Przemek / Hiszpan / też potwierdza , że miał takie egzemplarze w rękach . Powód okazał się prozaiczny . Mały błąd konstrukcyjny polegający na jednakowej średnicy gniazda uszczelnienia w zaworze strzałowym i w rurze mieszczącej zawór strzałowy . Ten w rurze powinien być większy . Lekkie przekręcenie zaworu strzałowego przy montażu powoduje , że mosiężny element dociskający oba o-ringi uszczelnienia nie wchodzi na swoje miejsce , tylko ustawia się ukosem .
Metodą montażu jest najpierw wprowadzenie mosiężnego elementu w oba otwory dla ich wycentrowania , a następnie dokręcenie zaworu jak pokazano na zdjęciu . Ubocznym skutkiem wspomnianego błędu są prawdopodobnie przedmuchy CO2 .
Metodą montażu jest najpierw wprowadzenie mosiężnego elementu w oba otwory dla ich wycentrowania , a następnie dokręcenie zaworu jak pokazano na zdjęciu . Ubocznym skutkiem wspomnianego błędu są prawdopodobnie przedmuchy CO2 .
-
- Ściepnik
Dzisiaj przestrzelałem pistolet po prawidłowym zmontowaniu i mam kilka uwag . Musiał przepuszczać CO2 , bo obecnie skupiał strzały o 7-8 cm wyżej , na dystansie 8m , niż przed naprawą . Niestety możliwość korekty zerowania przyrządów skończyła się o 2 cm ponad punktem celowania . Zauważyłem ostre , nie obrobione krawędzie spustu zmniejszające komfort posługiwania się pistoletem , oraz baaardzo długą drogę miękkiego spustu bez pierwszej fazy i możliwości jakiejkolwiek regulacji . Droga jest na tyle długa , że w trakcie jej pokonywania można przysnąć , a strzał jest całkowitym zaskoczeniem . Drogę działania spustu należy bezwarunkowo skrócić jeśli chcemy mieć zadowalające wyniki na tarczy . Najwięcej uwag mam do drewienka . Jak dla moich drobnych dłoni chwyt jest zbyt potężny a szeroki klocek pod spodem nie wiadomo do czego ma służyć , bo podparcie lewą dłonią jest bardzo niewygodne . W moim przypadku drewienko trzeba by traktować jako surogat dla wykonania bardziej ergonomicznego chwytu . Jak w wielu budżetowych sprzętach muszka jest moim zdaniem jest zbyt szeroka . Ja radzę sobie w takich przypadkach niewielkim nacinaniem muszki wzdłuż trójkątnym pilnikiem iglakiem i staram się " posadzić " cel w tak wykonanej bruździe . CP-1 może być fajnym sprzętem rekreacyjnym gdy włoży się w niego nieco inwencji twórczej i nieco pracy .
-
- Ściepnik
cep jeden ;-)
Właśnie wczoraj zamówiłem sobie cepka w kolbusi w kal. 4,5 bo były i 5,5 za jedyne 259 zł o ile pamiętam. Mam nadzieję że będzie z niego całkiem znośne strzeladełko. Zostanie bez szkiełka bo mam crosa z Walterkiem więc w wiosennej może skuszę się na PPN
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
CEPEK
No i stało się. Odebrałem toto z paczkomatu i w te pędy do stodoły postrzelać, małe szyszczenie i do dzieła. Pierwsze oko...... i zaskoczenie nie ma paskudnego lakieru na drewienku, spust jak dla mnie do przyjęcia, wykonanie dosłownie igła, no można by było przytępić krawędzie przy porcie, korona wzorowo zbabrana ale do poprawienia ( bardzo płytka ) mocny jest, puszka po piwie z 10m prestrzelona stoi. Cena z przesyłką 270 zł. Miłe zaskoczenie za takie pieniądze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.