Nowy korpus (plany, opinie, uwagi)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
U mnie Sharp mas dożywocie a poza tym chcę spróbować przeróbki na 1380green_thunder pisze:Koszt karabinka+koszt tego modułu to cena czegoś niezłego używanego. Nie zgłosiłem chęci z tego powodu, tym bardziej, że nie przywiązuję się do sprzętu (jedynie besy nie mogę odżałować), więc póżniejsza odsprzedaż to na pewno strata

Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
Panowie trzeba zejść na ziemie z tym projektem. Musimy zrobić jak najprostszy i jak najbardziej wytrzymały korpus z nowym dosyłaczem 4-taktowym plus ósemka na lufę, ponieważ odległość lufy od pompki się zmieni. Magazynek nie jest mi do niczego potrzebny bo po każdym strzale i tak trzeba napompować, to mogę też wsadzić śrut. Jeśli większość z Kolegów jest innego zdania to proszę mnie poprawić. Sharp to tylko moim zdaniem karabinek do rekreacji i Steyera z niego nie zrobimy, ale zmieniając korpus może nam długo służyć i dawać sporo radości ze strzelania.
Sharp Innova 1210 Point Precision 3-12x42 AO
-
-
januszmariusz pisze:Z tego co widzę czytając temat to projekt szybko , nie zrealizujecie.sopel pisze:a ja bym jeszcze do kompletu dołożył miejsce pod magazynek taki okrągły jak w crosmanie,
Życzę powodzenia , dobrych rozwiązań , pomyślnego NOWEGO 2010 ROKU.
[ Dodano: 2009-12-30, 23:05 ]
SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ
[ Dodano: 2009-12-30, 23:15 ]Drutówka to inaczej uproszczona tokarka , przystosowana do produkcji ( Drutu kolczastego i siatki ogrodzeniowej - w zależności od żądanych oczek siatki , względnie gęstości kolącychdaras pisze:Nie znam się na drutówkach nie wiem co potrafią, wiem natomiast co potrafi CNC do którego można kupić frez. Przyznam że temat przeglądałem pobieżnie, ale przy tak sporym zamówieniu zakup takiego freza to ułamek ceny.
końcówek stosujesz odpowiednią krztałtkę i prowadnicę
Tak że podzielam DAREK twoje zdanie . To jest robota na CNC , inaczej przy takim zamówieniu tego nie widzę.
To raczej kolega zanim się wypowie niech pogłębi wiedzę a nie obraża innych bez zastanowienia. Tu przykład "drutówki" inaczej elektrodrążarki oraz przykłady co na takiej maszynie można wykonać. elrktrodrążarka
Powtarzam jeszcze raz pierwszy egzemplarz wykonuję na własny koszt więc nikt nic nie traci a dywagowanie, że coś można wykonać tak a tak i takim a takim sposobem nic nie wnosi, jestem nowym użytkownikiem forum i czytając cały wątek Sharpa nie widziałem żeby ktokolwiek zaproponował wykonanie chociaż projektu nowego korpusu nie wspominając o wykonaniu i podzieleniu się efektami pracy, nie obrażając oczywiście kolegów, którzy przy pomocy "dramela" wykonali taki korpus i podzielili się efektami i byli przodownikami w tuningu Sharpów (mówię o polskim forum), Dziękuję Starszemu_Panu przez duże P za podpowiedzi i rzeczową dyskusję.
Jeszce raz pozdrawiam i Życzę cierpliwości w tym jak i w nadchodzącym roku.
P.S. A dla wygaszenia opinii że korpus wykonany będzie na kowadle podaję opis jakie maszyny posiada firma do której wysłałem zapytanie:
"Park maszynowy w naszej narzędziowni to 11 maszyn do obróbki skrawaniem m.in dwie frezarki CNC Avia oraz Norte systems drutówka, drążarka wgłębna itp.
Mamy również do dyspozycji profesjonalne oprogramowanie CAD/CAM"
niestety nie mogę podać namiarów na firmę.
Ostatnio zmieniony 2009-12-31, 16:14 przez lotam, łącznie zmieniany 1 raz.
Sharp Innova 1210 4,5 + Sutter 3-7x20
-
-
-
-
-
-
Szanowni potencjalni posiadacze metalowych komór do Sharpa, obejrzyjcie po raz kolejny projekt, pomyślcie co jeszcze może być niezbędne !! Nie chodzi bynajmniej o magazynek, poziomicę i tym podobne dupersztyfty.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
-
Kolego jeżeli w jakiś sposób Cię obraziłem , to wielkie sory !!!lotamm pisze:januszmariusz pisze:Z tego co widzę czytając temat to projekt szybko , nie zrealizujecie.sopel pisze:a ja bym jeszcze do kompletu dołożył miejsce pod magazynek taki okrągły jak w crosmanie,
Życzę powodzenia , dobrych rozwiązań , pomyślnego NOWEGO 2010 ROKU.
[ Dodano: 2009-12-30, 23:05 ]
SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ
[ Dodano: 2009-12-30, 23:15 ]Drutówka to inaczej uproszczona tokarka , przystosowana do produkcji ( Drutu kolczastego i siatki ogrodzeniowej - w zależności od żądanych oczek siatki , względnie gęstości kolącychdaras pisze:Nie znam się na drutówkach nie wiem co potrafią, wiem natomiast co potrafi CNC do którego można kupić frez. Przyznam że temat przeglądałem pobieżnie, ale przy tak sporym zamówieniu zakup takiego freza to ułamek ceny.
końcówek stosujesz odpowiednią krztałtkę i prowadnicę
Tak że podzielam DAREK twoje zdanie . To jest robota na CNC , inaczej przy takim zamówieniu tego nie widzę.
To raczej kolega zanim się wypowie niech pogłębi wiedzę a nie obraża innych bez zastanowienia. Tu przykład "drutówki" inaczej elektrodrążarki oraz przykłady co na takiej maszynie można wykonać. elrktrodrążarka
Powtarzam jeszcze raz pierwszy egzemplarz wykonuję na własny koszt więc nikt nic nie traci a dywagowanie, że coś można wykonać tak a tak i takim a takim sposobem nic nie wnosi, jestem nowym użytkownikiem forum i czytając cały wątek Sharpa nie widziałem żeby ktokolwiek zaproponował wykonanie chociaż projektu nowego korpusu nie wspominając o wykonaniu i podzieleniu się efektami pracy, nie obrażając oczywiście kolegów, którzy przy pomocy "dramela" wykonali taki korpus i podzielili się efektami i byli przodownikami w tuningu Sharpów (mówię o polskim forum), Dziękuję Starszemu_Panu przez duże P za podpowiedzi i rzeczową dyskusję.
Jeszce raz pozdrawiam i Życzę cierpliwości w tym jak i w nadchodzącym roku.
P.S. A dla wygaszenia opinii że korpus wykonany będzie na kowadle podaję opis jakie maszyny posiada firma do której wysłałem zapytanie:
"Park maszynowy w naszej narzędziowni to 11 maszyn do obróbki skrawaniem m.in dwie frezarki CNC Avia oraz Norte systems drutówka, drążarka wgłębna itp.
Mamy również do dyspozycji profesjonalne oprogramowanie CAD/CAM"
niestety nie mogę podać namiarów na firmę.
w tym starym roku . Zważ jednakże na to co piszesz (polecam konkretne przeanalizowanie swoich postów) EOT
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Witam wszystkich w Nowym Roku 2010 !!!
I z tej okazji życzę aby śruty jakie będą opuszczać w tym roku lufy naszych karabinków zawsze trafiały do celu, a nasze "Sharpiki" otrzymały nowe korpusy.
I tu chyba zdecydowanie trzeba zająć jedno jak mi sie wydaje ważne stanowisko. Jestem przeciwny wszelkim innowacjom w sprawie projektowanego korpusu. Powinien być tak prosty jak to tylko jest możliwe. Z maksymalnie dogodnym portem ładowania (ten fabryczny do szczególnie udanych nie należy). Wiadomo każdy z nas się nauczył i dziś jest ok ale to akurat należało by nieco usprawnić.
I jeśli chodzi o mnie to ten karabinek nie jest dla mnie przejściowy. Na pewno przyjdzie czas na PCP ale Sharp ma u mnie dożywocie za celność, elegancję i urok mojego pierwszego bezodrzutowego karabinka.
I z tej okazji życzę aby śruty jakie będą opuszczać w tym roku lufy naszych karabinków zawsze trafiały do celu, a nasze "Sharpiki" otrzymały nowe korpusy.
I tu chyba zdecydowanie trzeba zająć jedno jak mi sie wydaje ważne stanowisko. Jestem przeciwny wszelkim innowacjom w sprawie projektowanego korpusu. Powinien być tak prosty jak to tylko jest możliwe. Z maksymalnie dogodnym portem ładowania (ten fabryczny do szczególnie udanych nie należy). Wiadomo każdy z nas się nauczył i dziś jest ok ale to akurat należało by nieco usprawnić.
I jeśli chodzi o mnie to ten karabinek nie jest dla mnie przejściowy. Na pewno przyjdzie czas na PCP ale Sharp ma u mnie dożywocie za celność, elegancję i urok mojego pierwszego bezodrzutowego karabinka.