gufi-74 pisze:Na początek kup sobie BMK-19. Ja jestem zadowolony![]()
Pozdrawiam
No toż mi wątpliwości teraz narobił, czy nie wziąć w sumie tego Vantage (a.k.a BMK19)

Niby Hatsan i BMK podobne do siebie (fabryczne egzemplarze), tyle, że produkcja Hatsana nie jest aż tak losowa, a czytałem, że w BMK są krzywe lufy itd. czasem.
Jedyne co mnie przekonuje do BMK to to, że jednak Vantage w cenie mniejszej od H90 jest w drewnie, co jest jakimś tam atutem.
Muszę się porządnie zastanowić między tymi dwoma.
Kurde, jeszcze nie wybrałem pierwszego karabinka, a już rozmyślam, czy za 2-3 lata nie będę odkładał kasy na HW77k/Walthera LGV do HFT.

A tak na temat, to opinie są różne i wychodzi na to, że każdy kto ma BMK, to chwali BMK, a każdy kto ma Hatsana, chwali Hatsana, tak więc zdania są podzielone, ale z kolei więcej jest posiadaczy Hatsana, więc mają większość.

A jeśli chodzi o taki o fabryczny egzemplarz H90 prosto z pudełka i też taki egzemplarz z pudełka prosto Crosmana (z Remingtonem to ma tyle wspólnego co pies z gołębiem...) Vantage, to dużo je różni ? Może ktoś miał okazję pomacać oba i jest w stanie coś opisać ?
Na razie nikt nic nie pisze o tym, że w moim wieku nie ogarnę Hatsana, więc domyślam się, że nie macie przeciwwskazań jako turka dla juniora ?