Makabra stare starocie. Fantazja chwali się nowym nabytkiem a tu koniec tematu jakieś odpadające sikory. MOD wywal aby ze dwie strony dziadkowych wypocin Ja tyż dziadkowy jestem
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Witajcie . Na szybko mały widok wieczornego strzelania z KTK na 60 m . Zaznaczę że 4- 1 strzał , 2- 2 strzał to wiem na 100% , do tego boczny wiatr z prawej strony . KTK z żółtym trójkątem dziś dotarł nowy zapas 1 wrażenie ; zdziwiona 1 partia idealna ta ma dziwny odcisk na śrucie raczej wina matrycy ale mogę się mylić pokażę to o ile dam radę na zdjęciu . Oczywiście to mnie troszkę zmartwiło i właśnie dlatego zrobiłam ten teścik z tarczką
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fantazja555 pisze: mały widok wieczornego strzelania z KTK na 60 m
.. na Odyna ... a w życiu nie pchaj do tej lufy żadnego KTK . Ma być exact 4,51 lub 4,52 . Takie sobie potestuj.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
JesperKyd pisze:Bo nie zaszkodzi!
Tylko w oczy kłuje tych co za wszelką cenę muszą zawsze w środek tarczy trafiać.
Czy to nowa produkcja z trójkątem ? Pierwsza , jak na swoją cenę , była bardzo dobra . Druga z matową etykietą i bez trójkąta była bardzo nierówna jeśli chodzi o średnicę śrutu . Sam strzelałem do dwóch tarcz w zależności od tego , jak wchodził w port ładowania .
JesperKyd pisze:Tylko w oczy kłuje tych co za wszelką cenę muszą zawsze w środek tarczy trafiać.
... to nie do końca tak Miałem taką Slavię 634 , co nie znosiła exacta ... żadnego . Na nic testy , próby , dobieranie , sortowanie . Za to KTK łykała bez problemu . Oczywiście także trochę sortowałem , ale przy ówczesnej cenie za opakowanie rzędu 5,50 zł nie miało to żadnego znaczenia .
W przypadku TX-a , po prostu należy go karmić śrutem zapewniającym 100% pewności , że lata jak należy . Dopiero wtedy można mówić o próbach swoich sił z nowym sprzętem .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Ja KTK inaczej sortuję.
Jeśli wchodzi z oporem w lufę, to znaczy że jakiś cel ustrzelę. Jeśli luźno, to szukam jakiegoś wiadra do postrzelenia.
KTK to śrut ekonomiczno-rozrywkowy, nie wyczynowy.