Różne poglądy na strzelanie z ProSporta przez kobietę

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Nettle

serdeczne dzięki Jarek !

Post autor: Nettle »

Dałeś tak wyczerpującą opinię, że sama nie wiem co tu jeszcze dopisać ... to prawda PS choć piękny to jednak nie na moje siły ;/ a PCP ? ohhh niebo a ziemia ... Tak z tym okiem trochę kiepsko bo całą twarz miałam wbitą w kolbę ( szurałam nosem zwłaszcza i czuje teraz Twoją perfumę :D ) Ogólnie stresujący moment dla mnie -nie miałam do czynienia jeszcze z tak dobrym sprzętem i optyką za co bardzo dziękuję ... tak najbardziej odpowiadał mi HW100 ... no i co teraz zrobić ? Zapisać się gdzieś do klubu i w między czasie zbierać kaskę ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sky
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

Nettle -

Czy to jesteś TY ?!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Łuk z badyla i sznurka
Nettle

hahaha tak tak to ja
sky
cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

Z pistola to mniejszy problem; ale z karabinka ! Natalia strzela z prawej ręki a składa się lewym okiem, spróbujcie się tak złożyć. Nos się wbija w bakę i ... ciągle nie dosięgam. Trzeba chyba otwór jakiś zrobić na nochala, albo mieć taką kolbę z regulowaną/uchylną baką. Może AA TDR ? Trzeba by się przymierzyć.
Ja myślę, że potrzebny będzie kompromis: nauczyć się z prawego oka patrzeć, tak chyba łatwiej niż zmieniać rękę.
Widziałem kiedyś fotkę czarnoprochowca dla strzelca praworęcznego i celującego lewym okiem. Kolba była zupełnie inna, wygięta i tak jak Sławek napisał - robiona na zamówienie pod konkretnego strzelca.
Ale strzelanko było fajne; miło mi było poznać naszą nową koleżankę i cieszę się że mogłem jakoś pomóc. Teraz niech sama myśli, kombinuje co by tu nabyć i ... do zobaczenia na strzelnicy.
PS. Ale tarczkę fajną strzeliła :)
orzeszki....koniecznie :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...skoro mowa o hw, to ja odpadam... :/
Nettle

cheng13 pisze:PS. Ale tarczkę fajną strzeliła
Jestem zadowolona, ale nie wiem czy dam rade przerzucić się na prawe oko , sam widziałeś ile poszło za... strzały na tarczy to już z lewego chociaż tyle ;p
sky
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Natalia jak już sobie kupisz ten wymarzony karabinek, to ja obiecuję (oczywiście jeśli zechcesz) zrobić Tobie osadę która będzie pasować do Twojej pozycji strzeleckiej. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale mam nadzieję że dam radę. :D
Robiłem już dwie osady miniaturowe dla dziewczynek, dla kobiety jeszcze nie robiłem, dlatego obiecuję Ci wielki rabat.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

cheng13 pisze:Ale tarczkę fajną strzeliła
Nettle pisze:Może i nie ma się czym chwalić ale radość jest z samego faktu :)
... :D ...

Nettle, Zapewniam Cię Natali :mrgreen: , że jest się czym chwalić :! Tak tarczą z wynikiem , jak i radościa , którą ów wynik sprawia ;)
Nettle pisze:ale nie wiem czy dam rade przerzucić się na prawe oko
Zapewniam , że jeśli zechcesz , to dasz radę :D Strzelam z prawego , lewego oka , a najczęściej z obu naraz ... to oczywiście kwestia treningu i jeżeli nie masz problemu ze wzrokiem , to jak najbardziej można się przystosować tak do karabinka jak i do pistoletu , ale .... skoro ma to również sprawiać przyjemność , to ...
daras pisze:obiecuję (oczywiście jeśli zechcesz) zrobić Tobie osadę która będzie pasować do Twojej pozycji strzeleckiej.
daras pisze:dla kobiety jeszcze nie robiłem, dlatego obiecuję Ci wielki rabat
... należy mocno rozpatrzeć taką propozycję ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Nettle

coś lżejszego ?

Oczywiście daras propozycja nie do odrzucenia natomiast zanim znajdę dla siebie coś odpowiedniego i uzbieram fundusz to trochę potrwa, ale na pewno się zgłoszę ... tylko taki dylemat mam bo chciałabym strzelać z pozycji stojącej a te cudeńka są ciężkie i ręka lata i co z tym fantem zrobić ? nie chcę wyglądać jak pudzian aby móc strzelać ;p
sky
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nettle pisze:chciałabym strzelać z pozycji stojącej
Nettle pisze:nie chcę wyglądać jak pudzian aby móc strzelać
:shock: Uwierz Natali , że nie potrzeba pudzianowskiej sylwetki , by móc strzelać ze "stojaka"... :D Niestety , jak każdy trening , wymaga to czasu , chęci , poświęcenia i dużej dozy samozaparcia. Nic się samo i nic od razu ... Zbyt ciężki karabin ??... szukać lżejszego (może używka , starsza matchówka) ... problem z postawą ?? ... ćwiczyć w domu , przed lustrem z kijem od szczotki . To samo z powtarzalnym składaniem się do strzału z prawego oka ... ćwiczyć i nie stresować się ... prócz wyników , musi być również radość . Satysfakcja i wyniki , to późniejsza składowa ... :D
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Nettle

Radość jest na samą myśl ;)
sky
Awatar użytkownika
donkihot

Post autor: donkihot »

Ja jestem bardzo drobnej budowy ciała (chudy jak komar :) ) a karabinek który kupiłem waży 5300g. i oddanie 80-100 strzałów nie robi żadnego wrażenia.
Postawa przenosi cały ciężar karabinka na układ kostny, a jedyne mięśnie jakie pracują to: mięśnie pleców i stóp.
Proponuję coś takiego: http://www.teamsingapore.com.sg/public/ ... d/1956.jpg
Non mitterent iustus ledo, in es est ingenti.
Nie strzelać tylko trafiać, sztuka to przeogromna.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

No i wyszło na moje że PS za ciężki będzie. :)
A co do oka...
Nauczyłem się i wytrenowałem celowanie prawym.
Kiedyś myślałem o tzw "świńskim uchu", lecz i bez tego daję radę. :)
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Nettle

donkihot pisze:Proponuję coś takiego
Z takim spojrzeniem jak ona to można i bez wiatrówki strzelać :D
JesperKyd pisze:No i wyszło na moje
Wykrakałeś mi ;)
JesperKyd pisze:Nauczyłem się i wytrenowałem
Również podołam , będę ćwiczyć :)
sky
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Nie krakałem, lecz wiedziałem.
Wiem jak ludzie reagują na mój karabinek, który to posiada zbliżoną wagę do PS'a. :)
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)