Prośba o poradę ogólną - zakup wiatrówki

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

shreq pisze:Hehehe, nie ma to jak nie znać slangu
Tu masz taki słowniczek, sporo tego, ale można na raty ;)
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=202 ... ry&start=0
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

slavek_t pisze: dla porównania HW 97k fabrycznie ma ok 12 J
A skąd masz te dane? Zaskoczyłeś mnie tym.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

To FwB 300 z Iwebu,już było u Senia (pisałem z kolegą miałem kupić,ale trafił mi się Universal w niższej cenie),ma nową oksydę i zaolejowaną osadę,myślę,że naprawdę warto.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
slavek_t

Post autor: slavek_t »

maximus pisze:
slavek_t pisze: dla porównania HW 97k fabrycznie ma ok 12 J
A skąd masz te dane? Zaskoczyłeś mnie tym.
To ja jestem zaskoczony Twoim zdziwieniem :shock:
Podpuszczasz, czy co :?

Prawie każdy kto kupił nową HW 97k NIETUNINGOWANĄ :! tak podaje.
Zauważ, że niewiele osób kupuje beż żadnego tuningu ten karabinek więc mała liczba osób tak podaje.
Nawet minimalny tuning przy zakupie (za 130 w AK Hobby) polega na zwiększeniu już energii, ja piszę o nie zmienianym wogóle (poza wymianą sprężyny).
Fabrycznym na sprężynie exportowej.

Na potwierdzenie:
Kolega od którego kupiłem swoje HW 97k też kupił wogóle nietuningowane i też potwierdzał taką energię. Mierzył na chrono Radecka.
Energię podciągał do 16 J ucinając uszczelkę i pchając bardzo dużo podkładek.
Nie pamiętam już dokładnie bo tylko raz tam zaglądałem ale całkiem sporo ich tam napchał.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Z dwoma HW 97 miałem do czynienia tak dłużej i dogłębnie że tak powiem. Oby dwie były na eksportowej sprężynie bez tuningu. Takie kupowaliśmy bo są tańsze a tuning robiliśmy we własnym zakresie. Obie miału około 16j nie pamietam czy więcej czy mniej. Ale to było jakiś czas temu. Moze wtedy dawali lepsze sprężyny a może tak było bo nie miały F wybite.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

green_thunder pisze:Tu masz taki słowniczek, sporo tego, ale można na raty ;)
Otototototo, tego mi brakowało, dzięki :)
Awatar użytkownika
shreq

pablorudnik pisze:To FwB 300 z Iwebu,już było u Senia (pisałem z kolegą miałem kupić,ale trafił mi się Universal w niższej cenie),ma nową oksydę i zaolejowaną osadę,myślę,że naprawdę warto.
Za chińskiego boga nie mogę tam nic znaleźć optycznie, a wyszukiwarka im pada - przynajmniej w moim FF :)
Awatar użytkownika
shreq

Bardzo dziękuję za wszystkie tropy, nawet jeśli ich nie rozgryzłem do końca :) Teraz muszę to sobie poukładać, przejrzeć listę linków, uporządkować zamęt we łbie, poczytać, uporządkować zamęt we łbie, pojechać na Bemowo, uporządkować zamęt we łbie... i dokonać takiego zakupu, by na drugi dzień nie żałować :D

Naprawdę bardzo miło mnie zaskoczyliście odzewem na moje lamerskie pytanie, jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy zabrali głos :)
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
phuss

Post autor: phuss »

Bardzo proszę, tylko jeszcze raz Ci przypomnę, żeby na beżowym tzn. na iwebie oglądać dział kupię - sprzedam osób prywatnych, musisz tam się zarejestrować
powodzenia i pozdrawiam
Gamoń otwarte, Kebab+PP 3-9x40
Awatar użytkownika
shreq

OK, małe podsumowanko: O ile mnie wzrok nie myli - nikt nie zaproponował zakupu Rangera czy Hatsana - są be? Tudzież - chyba nikt nie zająknął się o wiatrówkach na CO2. Może mnie ktoś oświecić, co z nimi jest nie tak? :)

PS. Sorry, guys, że tak Was molestuję, i z góry dziękuję za kolejne rady :)
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Nie ma u nas "beee-wiatrówek"...są tylko mniej, lub bardziej popularne, hatsanów zbyt dużo nie ma, jest trochę qubet...z reguły jest tak, że ktoś wywołuje temat, nie mamy odrębnych działów, odnoszących się do konkretnych marek.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

shreq pisze:OK, małe podsumowanko: O ile mnie wzrok nie myli - nikt nie zaproponował zakupu Rangera czy Hatsana - są be? Tudzież - chyba nikt nie zająknął się o wiatrówkach na CO2. Może mnie ktoś oświecić, co z nimi jest nie tak?
Z budżetem , którym dysponujesz/będziesz dysponował , można powalczyć o karabinek z tzw. wyższej półki. Oczywiście Hatsan tez bedzie jakąś alternatywą , ale ... sam powiedziałeś , że grzebał nie będziesz , więc chłopcy zareagowali prawidłowo :P Co2 z założenia odpada jako niestabilne energetycznie i z automatu odpada zimowe strzelanie . Bardziej zaawansowane odpada ze względu na cenę przekraczającą Twój budżet . Jak robisz podsumowanie , to również swoich założeń :mrgreen: . Mimo wszystko namawiam do pomacania ... strzelisz , zobaczysz , posmakujesz , zdecydujesz .... albo nie ... :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
phuss

Post autor: phuss »

shreq pisze:OK, małe podsumowanko: O ile mnie wzrok nie myli - nikt nie zaproponował zakupu Rangera czy Hatsana - są be? Tudzież - chyba nikt nie zająknął się o wiatrówkach na CO2. Może mnie ktoś oświecić, co z nimi jest nie tak? :)

PS. Sorry, guys, że tak Was molestuję, i z góry dziękuję za kolejne rady :)
Ranger czy Hatsan (jeden uj), jeżeli masz na mysli PCP nie są beeee, ale trza pogrzebać. Ja to mam , pogrzebałem, porawiłem fabrykę i jest cacy. Ale ty masz 2klocki do wydania więc można coś "lepsiejsiego" szukać. CO2 do bani w zimę.
Gamoń otwarte, Kebab+PP 3-9x40
Awatar użytkownika
shreq

Hiszpan63 pisze:Jak robisz podsumowanie , to również swoich założeń :mrgreen: . Mimo wszystko namawiam do pomacania ... strzelisz , zobaczysz , posmakujesz , zdecydujesz .... albo nie ... :mrgreen:
No właśnie zrobiłem podsumowanie, i wyszło mi, że tańsze PCP jest w moim zasięgu - powinienem zmieścić się w założonym budżecie :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

shreq pisze:No właśnie zrobiłem podsumowanie, i wyszło mi, że tańsze PCP jest w moim zasięgu - powinienem zmieścić się w założonym budżecie
Rozumiem , że brałeś pod uwagę butlę , przetoczkę i optykę ??
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)