Filo pisze: Chyba , że masz zamiar trafiać 100/100
No tak własnie prawie mam ...10/100 to chyba podobnie?
A szczerze to zrobiłem to tak na szybko po cichu w piwnicy , widziałem podobne na allegro
Na razie to jeszcze nie potrafię dobrze celować a i mój rewolwer nie ma porażającej siły rażenia.
Następne urządzonko w tym stylu na pewno będzie w metalu tylko muszę jeszcze poszukać wzorców łatwych do zrobienia
Mam trochę czasu ostatnio to w ramach nudów mogę coś postrugać
Witaj zioma. Mieszkałem 24 lata w Tarn. Górach. Tak dla wytłumaczenia zastosowania kombajnu- tarczki i kartka z punkcikami to wiadomo, podwójne kółeczka to obrotówki, poniżej żółte to stare naboje do syfonów podwieszone na szprychach, obrotowe. Z lewej na dole klapaki 5 szt. 35mm. poprzeczka u góry to statyw pod korki odpustowe i fajne bum po trafieniu. Mam jeszcze kilka wymiennych ramion Całość z nie rdzewnej stali i tu nie ma problemu bo jestem spawaczem
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Po powrocie z Estonii czyli za jakieś trzy tygodnie będę kończył tarczo ciąg tylko nie wiem czy zastosować do napędu tego ustrojstwa wkrętarkę aku czy też malutki napęd szlifierki ręcznej? No i 100m dobrej linki potrzeba, cienkiej i niezbyt elastycznej.
mironTG pisze:dam znać co z tego ustrojstwa wyszło.
Też jestem ciekawy. Właśnie odkryłem strych u siebie na wyspie. Na pistolet wystarczy.
Mam ruską wietrakę i ją kombinowałem zaprząc do kręcenia linki - do niczego innego się nie nadaje.
Szanowni Państwo znalazłem taki moim zdaniem fajny pomysł na cel :
W sumie koszt jakieś 15 PLN , jak myślicie będzie to działać?
Materiał:
łyżeczki małe
magnesy meblowe
pręt gwint
śrubki
Powinno zdać egzamin przy pykaniu z pistoletu niskoenergetycznego. Przy karabinku powyginają się łyżeczki to raz, a dwa tylną ściankę musisz wzmocnić bo ta płyta za niedługi czas się rozsypie. Ogólnie? - każdy pomysł jest dobry
Fajna sprawa, jak działa to jeszcze bardziej cieszy Jak pisze Jacek, zrób z blachy wkładkę do tyłu. Do Iżyka superowy, z mojego HW i GUPIELOKA strach by było do tego strzelać nawet z 50m. Super pomyślunek, zrobię plagiata do pistoleta...................
No zrobione ale jeszcze nie testowane
pierwsze wnioski takie ze łyżeczki trochę za delikatne , kupiłem dziś w Tesco za 4 PLN , pręt 5 mm za cienki lekko si,e poddaje , magnesy meblowe ciężko przymocować , dodatkowo podkleiłem klejem na gorąco.
Najgorsze to to wszystko wyważyć -brakło mi nakrętek
Sobota w d...uszy , w poniedziałek testy
Co najciekawsze , takie domowej roboty często wytrzymują całe lata eksploatacji .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy