Wiatrowka do MAX 700zł

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nabuchodonozor pisze:więc z tą wytrzymałością to jest różnie i trzeba się pilnować.
... a powiesz jak ?? ... jak sprawdzić , że akurat ten egzemplarz zdechnie ??? O wytrzymałości lunet na karabinkach napisano już całe tomy poezji . Rankingi wytrzymałości opierają się na opiniach użytkowników i ilości danego modelu w konfrontacji z konkretnymi karabinkami . Na tej podstawie ustalana jest rzeczona wytrzymałośc optyki , a 1% padniętych w przypadku PP 3-12x42 , dokładnie potwierdza fakt , że to wytrzymała optyka na Hatsana . Do tego dochodzi jeszcze w jaki sposób jest eksploatowana , na jakim montażu jak również w jakich warunkach przechowywana ... ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Przemku, wszystko się zgadza ;) Jestem świadom że nikt nie jest wróżką i nie da się stwierdzić czy akurat ten dany egzemplarz przeżyje na danej konfiguracji (karabinek, montaż itd.). Pisząc że trzeba się pilnować miałem na myśli dokładnie przemyśleć jej zakup i dobrać odpowiednio do wymagań jej stawianym a nie ślepo kupować pierwszą z brzegu bo ktoś ją poleca na dany karabinek. Bo może akurat w tym samym przedziale cenowym jest inne szkiełko które nam wystarczy, które może i będzie miało mniejszy obiekty, może będzie miało mniejszego "zooma" ale za to inne zalety takie jak jakość obrazu czy wytrzymałość. Mam nadzieję że mnie rozumiesz ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nabuchodonozor pisze: Mam nadzieję że mnie rozumiesz
... owszem ;) ... tyle , że mówimy o optyce Point Precision w przedziale cenowym od 120 do 200 zł . I mówiąc szczerze , to nie znam tańszej , wytrzymalszej optyki ... nawet gdyby brać pod uwagę używki .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Leapers 4x32 AO :> Najtańsza nowa jakieś 205zł, używki znacznie taniej. U mnie takowe wytrzymują hmmmmmm na dobra sprawę to nie wiem ile bo jeszcze żadna mi nie padła, czego nie mogę powiedzieć o trzech PP :(
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

Nabuchodonozor pisze:Leapers 4x32 AO :> Najtańsza nowa jakieś 205zł, używki znacznie taniej. U mnie takowe wytrzymują hmmmmmm na dobra sprawę to nie wiem ile bo jeszcze żadna mi nie padła, czego nie mogę powiedzieć o trzech PP :(
Jak widzę masz swoje zdanie o optyce i nie mam zamiaru tu reklamować jakiej kolwiek , powiem tylko że zgadzam się z opinią Przemka bo jak na razie nic nie jest w stanie przebić PP w tych cenach i o takich parametrach :P
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
tao_tsy

Post autor: tao_tsy »

Kolego ja miałem hawke 4x32 i zero problemu na mym crosie 7 paczek KTK- nie padła i nie gubiła zera ale do strzelania na 50 m i więcej takowe zbliżenia są za małe. Obecnie mam PP 3-9x40 i działa bez zarzutu po około 19 paczkach KTK. Gdzie julianów miałem w okolicach 17 a nawet 18.5 czekając aż sama sprężyna sądzie w limit. Z palca nie polecam PP a z doświadczenia kolegów z forum jak i sam użytkownik tej lunety ( taniej lunety ). Mowa też że doc clasik jest jeszcze lepszy a u kupla na HW 50 pudełkowym nawet paczki nie wytrzymała z lepszym montażem za około 300zł , ale to nie znaczy, że teraz nie kupujmy tego bo to nic nie warta lupka.
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

tao_tsy pisze:Kolego ja miałem hawke 4x32 i zero problemu na mym crosie 7 paczek KTK- nie padła i nie gubiła zera ale do strzelania na 50 m i więcej takowe zbliżenia są za małe. Obecnie mam PP 3-9x40 i działa bez zarzutu po około 19 paczkach KTK. Gdzie julianów miałem w okolicach 17 a nawet 18.5 czekając aż sama sprężyna sądzie w limit. Z palca nie polecam PP a z doświadczenia kolegów z forum jak i sam użytkownik tej lunety ( taniej lunety ). Mowa też że doc clasik jest jeszcze lepszy a u kupla na HW 50 pudełkowym nawet paczki nie wytrzymała z lepszym montażem za około 300zł , ale to nie znaczy, że teraz nie kupujmy tego bo to nic nie warta lupka.
Nie będę komentował twojej wypowiedzi bo jest za bardzo chaotyczna i jak widzę za bardzo emocjonalnie podszedłeś do tematu ;)
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
tao_tsy

Post autor: tao_tsy »

:)
Awatar użytkownika
mahonxx

Post autor: mahonxx »

Maniek chyba już zdecydował. Coś jakby odbiegamy od tematu.
A skoro tak, to jutro nap...my, Tarcza Szamotuły ma zawody.
www.wsststrzelec.pl
AATX200+mDOT hatsan 25 supercharger+Alchemik inside HW100_BushnellXLTremington 1858 new army .44
maniek12300

Post autor: maniek12300 »

Zdecydowałem:) Biore Hatsana 55
podszkole sie z teorii i jak stwierdze że sam dam rade zrobić ten pierwszy "przeglad" to kupie z allegro, a jak nie dam rady to ze sklepu juz po przeglądzie.

Dzieki za pomoc:)