Diana 75 demontaż montaż

Sprzęt sprzed 1985 roku

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof

goldboss

Post autor: goldboss »

Obrazek
Na załączonym obrazku widać tylny korek z podkładkami jeżeli w miejsce
podkładki nr16 wstawię jaką kolwiek to wtedy nie pasuje śrubka nr18 do zabezpieczenia korka
teraz jest tak jak zakręcę korek nr17 bez podkładki nr16 której u mnie wcale nie było to śrubka pasuje idealnie
czyli regulacja zębatek jest realizowana podkładką nr15 bo spotkałem się z podkładkami
o zatoczeniu 0,4/0,8/1,2 .Czy to ma tak wyglądać ta regulacja bo mogę się mylić
ja mam dianę 60 może w dianie 75 jest inaczej?
Jeżeli ktoś składał system w dianie 60 czy robił to tak jak ja opisałem wyżej regulował podkładką nr15 o różnym zatoczeniu?

Obrazek

Tu mam podkładki które dorobił mi kolega mają one różne zatoczenia.
Marek
Awatar użytkownika
karold

Post autor: karold »

Robiłem Dianę 66 i Dianę 75 jakbyś jeszcze coś potrzebował wiedzieć to napisz PW.
... trochę stali, drewna, szkła i dużo amelinium ...
RadekP

Post autor: RadekP »

Odświeżę trochę ten temat. :P Mam dwa pytania:

1. Może ktoś podpowiedzieć jak zdemontować muszkę w tym karabinku? W poprzek lufy znalazłem tylko taką tulejkę z bardzo cienkiej blachy. Czy to trzeba wybić aby ściągnąć muszkę i osłonę lufy?

2. Odkręciłem śrubę zabezpieczającą bolec dźwigni naciągu (leży obok na biurku) ale sam bolec wyjść nie chce. Oczywiście sama dźwignia też jest już zdemontowana, został tylko bolec w cylindrze. Macie jakieś pomysły co go może jeszcze blokować? Czy jest szansa, że po wykręceniu tylnego i bocznych korków jak wszystko się poluzuje to wtedy wyjdzie?

Z góry wielkie dzięki! :)

Edyta: Z punktem drugim sobie poradziłem tak jak przypuszczałem. Jak się wszystko zluzowało to bolec spokojnie wyszedł. Punkt pierwszy zostaje otwarty.
HW97K+Kandar 3-9x40E | Hatsan Striker Edge (exVortex) | Crosman Vigilante