Różne poglądy na strzelanie z ProSporta przez kobietę

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

Nettle pisze:Mam nadzieję, że już wkrótce Panowie się przyzwyczają i co poniektórzy "twardziele" nabiorą więcej zaufania :) ... co do strzelania hmm powiedzmy rodzę się na nowo i cieszę się, że są tu osoby, które pomogą ... co do tańszej wiatrówki - swojej nie posiadam, a chciałabym już zacząć ćwiczyć więc może jednak skusić się na coś innego ? marzenie PS musi trochę jeszcze zaczekać zaś z drugiej strony nie lubię wydawać na coś co nie do końca by mnie zadowoliło Pożyjemy zobaczymy
Uch !!!
Zastanawiam się czy Tobie nie wysłać swojego karabinka w ramach pożyczenia i tak stoi w kącie i pająki zakładają na nim sidła :mrgreen:

Proponuję zakupić też pistolet i zapraszam tutaj

http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=5043
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

maximus pisze:Na tym wybrzeżu to mają szczęście. U nas kobity nie strzelają :(
- jak to nie?

Obrazek
- modelka nie tylko pozuje ale aktywnie wysyła śrut w kierunku celów wszelakich :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

maximus pisze:Na tym wybrzeżu to mają szczęście. U nas kobity nie strzelają :(
Dwa lata temu "zaraziłem" znajomą, bo dobrze jej szło z mojej cz200custom, kupiła qubetę deluxa...teraz pomagałem jej w zakupie hw30...nie jest tak żle :lol: Obrazek

...tu akurat z mojego blow air'a (Bocheniec, obok "Wiernej"), qubeta gdzieś tam leży...
Ostatnio zmieniony 2011-09-13, 21:56 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

tregarth

Ta kobieta reklamuje Crosmana C11 :shock:
To bardzo poważnie wygląda - Firma aż tak inwestuje w promocje !!!
Łuk z badyla i sznurka
Nettle

w sumie

Post autor: Nettle »

niczego sobie są :) pomyślę
sky
Nettle

Post autor: Nettle »

Janusz FWB pisze:Proponuję zakupić też pistolet i zapraszam tutaj
Na dzień dzisiejszy w ogóle mnie nie kręcą ;)
sky
Awatar użytkownika
maximus

Re: w sumie

Post autor: maximus »

Nettle pisze:niczego sobie są :) pomyślę
No pomyśl ,pomyśl. Taka hw 30 była by idealna bo dość lekka, naciąga się delikatnie, kopniak b. przyjemny czyli nie wielki, Nie rujnuje kieszenie przy zakupie no i jej największa zaleta jako karabinka przejściowego to to że szybko można ją odsprzedać nie tracąc za wiele.

Marcin, twoja piękna żona tylko potwierdza moją tezę bo Piła to już prawie pomorze.
Ostatnio zmieniony 2011-09-14, 10:28 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

maximus pisze:Marcin, twoja piękna żona tylko potwierdza moją tezę bo piła to już prawie pomorze.
- Marcin, to nie moja żona :shock: tylko 15-letnia szwagierka :) , ale przekażę jej komplement :mrgreen:
Janusz FWB pisze:Ta kobieta reklamuje Crosmana C11
To bardzo poważnie wygląda - Firma aż tak inwestuje w promocje !!!
- ta sesja zdjęciowa była zrobiona przeze mnie , na życzenie widocznej na nim młodej damy. Dodanie elementu militarnego to był już mój pomysł, przy czym firma Crosman nie płaci mi dywidend z racji reklamowania produktu :). Zresztą pozbyłem się tej C11.
Awatar użytkownika
maximus

Szwagierka to prawie jak żona ale przekaż , przekaż ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

maximus pisze:bo piła to już prawie pomorze.
...piła, to takie narzędzie do cięcia, piłowania...a jeśli ma pomóc (ta piła), to piszemy "pomoże"... :P :mrgreen:
Awatar użytkownika
maximus

Przepraszam , poprawiłem.
Awatar użytkownika
green_thunder

maximus pisze:Przepraszam , poprawiłem.
No, trochę żartowałem, ale takie piśmiennictwo potrafi zmienić sens zdania ;)
Awatar użytkownika
maximus

LUZ :mrgreen:
cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

OT-c.d. :
No i po strzelaniu, Natalia (młoda, ładna kobieta) postrzelała z ertena, ProSiaczka i HW 100. Co Jej przypasowało a co nie to pewnie sama napisze. Ja byłem zdziwiony widząc osobę praworęczną z lewym okiem dominującym. Macie może jakieś sugestie jakby ułatwić Jej strzelanie? Pewnie trzeba by trochę kolbę przerobić, żeby było wygodniej mierzyć.
Moja subiektywna opinia jest taka, że PS odpada. Za ciężki i zbyt trudno go naciągnąć. Erten duuużo lepiej, ale chyba najbardziej przypasowało HW 100. W końcu jest baka ambi i trochę łatwiej tę całą gimnastykę z lewym okiem i prawą ręką wykonać. Do tego z bipodem. Ale to jest tylko MOJA opinia, zainteresowana (czyli testerka sprzętu) sama się pewnie wypowie. Jedno jest pewne .... mamy nowego strzelca na pokładzie !!!! Acha, na 25m na standartowej tarczce 14x14 nie wychodziła z czarnego pola !!!
I tym optymistycznym akcentem kończę ten zwięzły raport ze strzelania.
PS. Janusz FWB - Natalia to stuprocentowa kobieta :) zresztą wiesz, że nawet Kopernik była kobietą....
orzeszki....koniecznie :)
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

cheng13 pisze:OT-c.d. :
Ja byłem zdziwiony widząc osobę praworęczną z lewym okiem dominującym.
A co w tym dziwnego ja tak mam :P Z pistola strzelam z lewej ręki celuję lewym okiem. Z karabinka strzelam z prawej ręki i prawego oka. Chociaż ostatnio mam lewego PS i uczę się strzelać z lewej ręki i lewego oka.
cheng13 pisze: Macie może jakieś sugestie jakby ułatwić Jej strzelanie? Pewnie trzeba by trochę kolbę przerobić, żeby było wygodniej mierzyć.
Wystarczy się nauczyć celować prawym okiem.

cheng13 pisze: W końcu jest baka ambi i trochę łatwiej tę całą gimnastykę z lewym okiem i prawą ręką wykonać.
No jeżeli uparcie celuje lewym okiem z prawej ręki to faktycznie będzie kłopot. Widziałem już taką sztukę. Trzeba będzie dorobić indywidualną osadę.
cheng13 pisze: Natalia to stuprocentowa kobieta

A fotki ze strzelania gdzie? :P