Wrr ...Ja mam dilera dalej i nie sprzedam nigdy Wielki sentyment mam do tego usrojstwa i przyznam że po pseudotunningu (tzn podkładki łożyskujące ,obróbka krawędzi mechanizmów ,wymiana sprężyny na nową ,lekka poprawa pracy spustu,dociążenie kolby,lekka przeróbka osady)na prawdę jest z niego niezły amator puszek i butelek .Skupienie na 10 m to ok 1cm więc nie ma co walić do tarczek a pozostawić w tym fachu do którego się nadaje.B3 ,Norconia-nie miałem do czynienia ...z opisów i zdjęc wnioskuję że nieco inna konstrukcja słabsze wykonanie no więc tam faktycznie bał bym się pchać paluchy w port ładowania.Sam po takich lekturach nabrałem nieco innego podejścia do L44-z pewnością lepiej dmuchać na zimne.
Miałeś tam tłumik czy separator?
herbet pisze:wnioskuję że nieco inna konstrukcja słabsze wykonanie no więc tam faktycznie bał bym się pchać paluchy
Tu się mylisz , konstrukcja i wykonanie lepsze od L 44 niestety , ale zawsze jest co poprawiać.Kupiłem ją w maju 2006r i do dziś u znajomego sprawuje się bezawaryjnie a co do obcinania palców ( umiejętnie się posługujesz , to nie masz kłopotów ) u mnie zaczep tłoka nigdy nie puścił.
herbet pisze:Miałeś tam tłumik czy separator?
tłumik
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Nie miałem taili b3 w dłoni wnioskowałem z opisów oraz zdjęć .Konkretnie chodzi mi o zabezpieczenie przed przypadkowym wystrzałem i mechanizm spustowy.A co do flaków dilera to okrucieństwo krawędzie jakby cięte szlifierką kątową i oczywiście stal jak do produkcji rynien ...Tłumik powiadasz konkret
januszmariusz pisze:Jak starej ? i czy z dolnym naciągiem ?
Daty nie widzę ale się przyjrzę uważniej. Wiatrówka jest łamana kaliber 5,5.
Wsadziłem do niej fabryczną sprężynę od Air Master 300.
Zobaczymy jak ją poskładam co z tego wyniknie.
Teraz zdzieram brązową farbę olejną którą była osada pomalowana.
Ja mam dilera także w kal.5.5...a planuje kupić nowa spr do am300 więc dokładnie ten sam przeszczep chcę wykonać.Jak na taki krótki skok to sprężyna może być za silna .Wcześniej podkładałem pod sprężynę 5cio groszówki -ale taki ścisk to była przesada kopał strasznie ,ale moc wyraźnie wzrosła
Drapanko oraz malowanko także musiało mieć miejsce już w drugi dzień .Teraz to czarny mat położony na farbę podkładową nakładaną wałkiem .Niezły efekt-wygląda jak z tworzywa.
Ok. Zaskoczyłem sugestię..Ale czy B3 nie mają nieco innego zabezpieczenia tłoka przed przypadkowym wystrzałem? Inaczej montowana uszczelka ze skóry? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab3 ... c1a26.html
Gdyby na podkład użyć wałka o grubszej fakturze z pewnością byłoby bardziej polimerowo...
[ Dodano: 2010-05-03, 22:56 ]
bonzoo pisze:
herbet pisze:Teraz to czarny mat położony na farbę podkładową nakładaną wałkiem .Niezły efekt-wygląda jak z tworzywa.
No to zapodaj fotki. Chętnie zobaczymy. Ja swoją Chinkę DELUXE już oskrobałem, poskrobałem, dremelkowałem, bejcowałem, olejowałem....i wyszło tak: