Tak tylko to na 10 m na 15 przy tej lunecie bije lekko w prawo i dół , na chopski rozum dół góra ok bo dystans inny i zero ucieka ale bok mnie irytuje?
Teraz ustawiałem micro red dot on na odwrót na 15 w miarę trafia-lepiej strzelam niż z lupą choć leserek zasłania sporo tarczy , na 10 m miałem problem z ustawieniem ".0"
Jutro jak pogoda pozwoli dostroję ten kolimatorek i pewnie potem powrócę do lupki.
Z ciekawości sprawdzałem na 25 m da się izem trafiać do tarczy (14x14) a nawet z 30 trafiłem przy czym punkt celowania musiałem umieści nad tarczą .
Miałem okazje postrzelać kilkoma śrutami : na dłuższe odległości exact 4,52 super, crosman pointed nie umywa się do niego co więcej co 3-4 jakby wypadał z lufy , crosman o dziwo pod tym względem gorzej od tomiitexu .
Najlepsze porównanie miałem z H&N sport glatt i Tomitex płaski, to jakby 2 światy H&N dalej i mocniej leci bardzo widoczne to było na 15 m różnica pól tarczy.
Jeśli H&N kosztuje 16 PLN a Tomitex 12 to nie ma co się zastanawiać ,tym bardziej że H&N econ 13,50