Wyniki strzelań do 25 m

Moderator: Hiszpan63

Puma

Post autor: Puma »

Strzelam dalej z tego samego - Hammerli AP20. Gdyby nie parę głupich błędów to by było >550. Trafiło się kilka siódemek, ale na szczęście nic poza czarnym :mrgreen: Kolejnym celem jest II klasa sportowa, czyli 555. Wypadałoby zacząć w końcu coś trenować :lol:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Pogratulować :D

... i się nie zniechęcać , a już absolutnie nie popadać w samozachwyt . Zdarzy się jeszcze nie raz gorzej , a zapewne będzie lepiej .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Tak sobie zrobiłem seryjkę, 10 strzałów HW 97KTB Buschnell x9 odległość 25 m śrut JSB Exact 4,52 ( schodzi na psy ? ) poz. siedząc przy stole podparte łokcie. Jedyna tarczka do pokazania były jeszcze trzy ale odskoki nie do przyjęcia. Trzeba szukać nowego śrutu chyba że to dziadowska matryca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2015-04-24, 21:38 przez mironTG, łącznie zmieniany 1 raz.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Gratki Mirku !!! Spróbuj strzelić z innej partii "matrycy".
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Mirku, zaufaj mi. Będzie Cię to kosztować około 30 zł. Kup paczkę Expressa i daj mi znać jak poszło.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...albo spróbuj RWS-a...
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Noooooooo nakupię ołowianego złomu i co z tym zrobię. Żart, zamówiłem expresa i rs-a i ktk, zobaczymy co z tego wyniknie. Moje przypuszczenie że expres da radę.

Puma

Post autor: Puma »

Dzisiejszy trening trochę słabiej niż zawody. Wdarły się 2 szóstki i wyszło 540. Ale jak na zakwasy po 2 dniach siłowni to nie jest źle. Jedna tarcza wyszła ładnie, wrzucam dla zachęcenia/zastraszenia* konkurencji. 20 strzałów - 185 pkt ;)

*niepotrzebne skreślić

Obrazek
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Nooooo a ja muszę pochwalić Exacta na tle Expressa i całej reszty. Kupiłem KTK,RS-a i Expresa zrobiłem testa. WNIOSKI mała różnica pomiędzy RS-em Expressem a Exactem, wszystkie na 25 m wynik pow. 93, najlepiej Exact 97..................... A TERAZ NIESPODZIANKA, KTK w mojej lufie wcale nie lata, odpały na boki i góra dół nawet po 5cm totalna kicha a kupiłem cztery paczki, oddam to wędkarzom na ciągarki, nawet w Slavi 630 toto na 10m nie trzyma kupy. Tego kto jeszcze pochwali KTK tak zakopusiam w przyrodzenie że żadna kobita mu nie spasuje. :D Mam Exacta z matrycy 43 i to może być feler jak trafię jakiś zgniot. Po teście zostaje przy tym śrucie tylko może pobawię się kalibrem, używam 4,52.

Awatar użytkownika
galber

Post autor: galber »

Cześć,

strzelam od niedawna, ale może i ja pokażę swoją najlepszą tarczę:
Hatsan 55 QT Ultra
śrut JSB Exact
postawa stojąca, bez podparcia
dystans, ok. 10m

Obrazek

W czarnym polu jest 7 trafień, a reszta tak jak widać.

Próbowałem także strzelać na 30m...., na razie przemilczę :/
Awatar użytkownika
green_thunder

...a tak w ogóle, to o co się rozchodzi?..to bardzo dobry wynik ;)
Awatar użytkownika
galber

green_thunder pisze:...a tak w ogóle, to o co się rozchodzi?..to bardzo dobry wynik ;)
Jeżeli to do mnie odpowiedź, to problem jest taki, że jak wtedy strzelałem to tak się "podjarałem" że nie zapamiętałem chwytu, pracy na spuście. Teraz nie mogę osiągnąć takiego wyniku, ale wiem co robię źle i staram się poprawić.
Trochę denerwuje mnie to że udało mi się uzyskać takie skupienie, ale nie pamiętam jak to zrobiłem :evil:
Hatsan 55 QT Ultra
Awatar użytkownika
green_thunder

...a to się poskładaj w różny sposób, potem to już będzie działo się intuicyjnie...
Awatar użytkownika
galber

I tak teraz pracuję, zmieniam chwyt, inna postawa ciała, itp., ale widzę że to dłuuuga praca.
I nie chodzi o ilość wystrzelonych śrutów. W większości przypadków, jak źle strzelę to nie muszę patrzeć na tarczę, wiem mniej więcej gdzie trafiłem.

Fajnie się strzelało mi ostatnio na 30m, do tarczy z kawałkiem skóry bydlęcej (chciałem zobaczyć efekty trafień). Cała frajda była w tym że ja tej skóry nie widziałem (zlewała się z tłem), ale wiedziałem gdzie jest przyczepiona na tarczy i w nią trafiałem. Nie widzę celu, a trafiam, bo wiem gdzie jest :mrgreen:
Hatsan 55 QT Ultra
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

mironTG pisze: Tego kto jeszcze pochwali KTK tak zakopusiam w przyrodzenie że żadna kobita mu nie spasuje.
Mirku , KTK w różnych karabinkach bardzo różnie się sprawdza . Mam parę paczek z jednej serii o wyraźnie różnej średnicy śrutu a jednak jest to ulubiony " pokarm " mojej QB AR2079A . W innych karabinkach bywa mniej różowo , a w QB57 ( ciągle tuningowanej ) śrut KTK to całkowita porażka . Ta QB z kolei polubiła Exacta Diabolo 4,53 i nawet ja , na stojaka , używając go kładę bombiczki na 20 m .