Sharp Innova 1210+ Lista chętnych na korpus

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Starszy_Pan pisze:Tym bardziej: Kontakt
... gotowe !! ... wyrzutnia dziobowa nr 2 ... ognia !! .... :mrgreen: :mrgreen: ... sorry za OT... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
lotam

Post autor: lotam »

Ja tylko w kwestii formalnej, ile to wszystko będzie kosztowało?
Sharp Innova 1210 4,5 + Sutter 3-7x20
Rekinblu

Już tuż, Tuż

Post autor: Rekinblu »

No już prawie skończone myślę że jutro zabiorę się za składanie jak zwykle parę fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i moja nowa korona (starej nie było , krzywo ucięty pręt), oraz zatoczone czoło od strony popychacza (też było krzywo ucięte chyba gilotyną :D )
Obrazek
Obrazek

a lufa moja była tak powyginana że ją prostowałem na stole traserskim z 2 godziny :o
Awatar użytkownika
citmaster

Post autor: citmaster »

Na trzeciej fotce dobrze widze? w dosyłaczu jest otwór dolotowy powietrza ?
At 44 BP .177 & Leoś 4,5-14x50 SF
http://www.youtube.com/watch?v=K1t4pGxYG0o
Rekinblu

Tak

Tak powietrze jest podawane prosto w tył śrutu, myślę że to rozwiązanie poprawi diametralnie powtarzalność strzałów. Mało tego ja swoją lufę rozwierciłem rozwiertakiem stożkowym od strony ładowania, gdyż orginalnie w połowie otworu wlotowego powietrza w lufie byl tam próg i śrut stawał. Popychacz popychając go za otwór kaleczył śrut. Mam zdjęcie takiego śrutu potem pokażę. Teraz śrut swobodnie wpada 2 mm za otwór powietrza i tam dochodzi popychacz , wiec nie ma deformowania śrutu przez niego.

BTW. ósemka już gotowa została dźwignia popychacza i składam :D
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Rekinblu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
citmaster

Świetne rozwiązanie ! Szkoda że ja na to nie wpadłem, jak sam robiłem, bo oryginalnie mam taki otworek dolotowy że śrut mi tam łepkiem potrafi zawadzić :-?
Rekinblu

Składam

Oto zdjęcie kaleczonego śrutu
Obrazek

i już bez kaleczenia z naciętym gwintem z lufy
Obrazek
Obrazek

i reszta zdjęć elementów
Obrazek
Obrazek

Oraz silikon uszczelniający lufę i gwinty (w sklepie powiedzieli że profesjonalny firma Audi ponoć silniki tym uszczelnia, bardzo duża wytrzymałość na ciśnienie. Cena na pewno była profesjonalna :/ ).
Obrazek
Awatar użytkownika
arend

Post autor: arend »

No to ja juz trzeci raz siedzę jak na szpilkach i czekam na seryjną produkcję.
ranger .45, Navy .36
sharp innova 1210 4.5mm (we dzewnie) + DOE 3-9x40
i dużo sześciomilimetrówek
Awatar użytkownika
piotrpek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: piotrpek »

Obrazek

jestem za tylko za ile? Określ rząd wielkości w pięćdziesiątkach.

Obrazek
Crosman 3576, 2xŁucznik KL.170, PRO77, Lider S-9, Sharp Innova 1210+Delta 3-9x40
Rekinblu

Hapy

No i złożone i parę strzałów oddane. Nie obyło się bez paru poprawek jak kanałek w ósemce przy odchylaniu dźwigni i parę drobniejszych. Wszelkie poprawki na rysunek juz naniesione. Mam 4 komplety materiału z czego jeden jest już zarezerwowany dla kolegi z Świdnika.
Oto zdjęcia po złożeniu
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
A teraz zabiorę się do uszczelnienia zaworu iglicy tam jest spory przedmuch zaznaczyłem na zdjęciu gdzie
Obrazek
I jedna sprawa na tym zdjęciu
Obrazek
Nie mam freza palcowego fi 3 aby wykonać ten kanałek a wiercić otworki i potem piłować ileś sztuk to chory pomysł. Z drugiej strony za uwarzyłem że bez tego plastikowego kołka który tam jest razem z sprężynką spust chodzi znacznie lżej . Na forach u Rosjan wszyscy dają tam kołek na stałe z M8 śrubki żeby była regulacja spustu myślę że to najprostrze rozwiązanie i skuteczne.

Cena i tak jest za mała w porównaniu do nakładu pracy (dlatego nikt się jeszcze nie podjął od paru lat zrobienia iluś sztuk ).Komplet (korpus, ósemka, popychacz z uszczelką ) 250 zł
za mniej się nie da
Awatar użytkownika
citmaster

super wygląda :) co do ceny nie jest zła, mimo że bliska cenie karabinka - ale Twój korpus czyni go nieśmiertelnym :lol: gratulejszyn :mrgreen:

co do te
Rekinblu pisze:Nie mam freza palcowego fi 3 aby wykonać ten kanałek a wiercić otworki i potem piłować ileś sztuk to chory pomysł. Z drugiej strony za uwarzyłem że bez tego plastikowego kołka który tam jest razem z sprężynką spust chodzi znacznie lżej . Na forach u Rosjan wszyscy dają tam kołek na stałe z M8 śrubki żeby była regulacja spustu myślę że to najprostrze rozwiązanie i skuteczne.
Ja również dałem tam śrubkę na stałe i jest git - w oryginale to przekombinowane
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Cena jest bardzo dobra i nie ważne czy karabinek kosztuje 100 zł czy 500, bo robić trzeba tak samo. Są frezy 3 mm, jak nie ma kto Ci tego rowka zrobić to podeślij ten blok do mnie wyfrezuję Ci ten rowek. :D
guntuning.com
Rekinblu

:)

Wiem że są, tylko ja nie mam najmniejszy jaki mam to 5 mm. Ojciec nigdy nie potrzebował mniejszych więc nie kupił . Dla siebie to bym go i wypiłował tylko po co jak bez niego i sprężyny która tam jest spust o połowę lżej chodzi. Proste rozwiązania są najlepsze.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Nie zagłębiałem się w ten temat od dawna, więc zapytam na jakich maszynach robiłeś ten blok?
guntuning.com
Rekinblu

Manu

Wiertarka Kolumnowa Frezarka Uniwersalna z pionowa głowica i tokarka Tuc albo Tur musiał bym sprawdzić.