wroobeell pisze:Seamaster pisze:przestrzeliwujemy nową HW 95 kolegi
Jestem ciekaw wyników ponieważ sam się interesuję tym karabinkiem więc informujcie o osiągnięciach.
Witaj, cóż mogę powiedzieć... bierz w ciemno... ale tylko wersję lux, kolega kupił standard.. a tu zonk

muszka jest bez wymiennych insertów, stała

Ja w HW 30s kupionej kilka lat temu mam taką z wymiennymi insertami a przecież HW 95 to o kilka klas wyżej... ot kryzys i postępujący za nim minimalizm formy

Strzelamy z otwartych na 50 m, zawsze i tylko

Karabinek drugi raz na strzelnicy, jeszcze nie regulowany spust, dość twardy zatem, i ta ch...rna muszka

ze zwężającym się kołkiem który ma dziwną tendencję do zanikania ... (potwierdza to trzech kolegów) - przez to ciężko złapać poziom ale karabinek ewidentnie celny bo przestrzeliny układają się w pionie na szerokości najwyżej 3-4 cm. Jak się udało przestać kląć na badziewną muszkę to nawet skupienie wyszło takie że pewnie przykryła by je pięciozłotówka. mówię o 10 strzałach exactem 4,52 na dystansie 50 m z otwartych, pozycja leżąca, karabinek podparty. Sorki, nic nie wkleję ponieważ wszystkie dzisiejsze tarczki zostały dzisiaj zutylizowane podczas szybkiej ewakuacji ze strzelnicy będącej następstwem zbliżającej się nocy oraz deszczu ( który jak na złość nie spadł)
Na co dzień strzelamy Slaviami 634 i zachowując ww warunki osiągamy lepsze wyniki, ale to już kwestia obycia z karabinkiem. HW 95 jest zupełnie inny, lepiej wykonany i jak sądzę po założeniu muszki takiej jak trzeba będzie lepszy niż nasze Slavie. Rzeczy które mnie trochę irytują, ale podkreślam - to tylko moje subiektywne odczucie to: trochę mniej wygodny chwyt, brak blokady lufy i baka będąca czymś pośrednim pod otwarte lub optykę (czyli ani tu ani tu) no i w moim egzemplarzu Slavii spust jest o lata świetlne przyjemniejszy niż Record z HW (w mojej 30s jest tak samo)
Ale...
Gdybym niedawno nie kupił CZ 200 to pewnie już zamawiałbym HW 95 Lux - w tej konstrukcji jest potencjał i po dopracowaniu i ostrzelaniu -miód, malina. POLECAM
A jak strzelimy fajne tarczki to wkleję, a może znajdę jeszcze te z dzisiejszego dnia - zostały na strzelnicy, może się uchowają