Wyniki strzelań na 50 m i więcej

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
Seamaster

Post autor: Seamaster »

Chętnie :) Namówię jeszcze może dwóch kolegów i się zobaczy...dzisiaj to raczej już nie da rady ;) przestrzeliwujemy nową HW 95 kolegi. Byłem kilka razy w Vmax -ie w Poznaniu, to Wy ?
Slavioza i cykloza :P
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

To oni ale nie tylko, bo jest nas sporo ;)
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
wroobeell

Post autor: wroobeell »

Seamaster pisze:przestrzeliwujemy nową HW 95 kolegi
Jestem ciekaw wyników ponieważ sam się interesuję tym karabinkiem więc informujcie o osiągnięciach.
Siejerek+Borysek Timberline
Awatar użytkownika
Seamaster

wroobeell pisze:
Seamaster pisze:przestrzeliwujemy nową HW 95 kolegi
Jestem ciekaw wyników ponieważ sam się interesuję tym karabinkiem więc informujcie o osiągnięciach.
Witaj, cóż mogę powiedzieć... bierz w ciemno... ale tylko wersję lux, kolega kupił standard.. a tu zonk :lol: muszka jest bez wymiennych insertów, stała :lol: Ja w HW 30s kupionej kilka lat temu mam taką z wymiennymi insertami a przecież HW 95 to o kilka klas wyżej... ot kryzys i postępujący za nim minimalizm formy :mrgreen: Strzelamy z otwartych na 50 m, zawsze i tylko :mrgreen: Karabinek drugi raz na strzelnicy, jeszcze nie regulowany spust, dość twardy zatem, i ta ch...rna muszka :mrgreen: ze zwężającym się kołkiem który ma dziwną tendencję do zanikania ... (potwierdza to trzech kolegów) - przez to ciężko złapać poziom ale karabinek ewidentnie celny bo przestrzeliny układają się w pionie na szerokości najwyżej 3-4 cm. Jak się udało przestać kląć na badziewną muszkę to nawet skupienie wyszło takie że pewnie przykryła by je pięciozłotówka. mówię o 10 strzałach exactem 4,52 na dystansie 50 m z otwartych, pozycja leżąca, karabinek podparty. Sorki, nic nie wkleję ponieważ wszystkie dzisiejsze tarczki zostały dzisiaj zutylizowane podczas szybkiej ewakuacji ze strzelnicy będącej następstwem zbliżającej się nocy oraz deszczu ( który jak na złość nie spadł) :lol:
Na co dzień strzelamy Slaviami 634 i zachowując ww warunki osiągamy lepsze wyniki, ale to już kwestia obycia z karabinkiem. HW 95 jest zupełnie inny, lepiej wykonany i jak sądzę po założeniu muszki takiej jak trzeba będzie lepszy niż nasze Slavie. Rzeczy które mnie trochę irytują, ale podkreślam - to tylko moje subiektywne odczucie to: trochę mniej wygodny chwyt, brak blokady lufy i baka będąca czymś pośrednim pod otwarte lub optykę (czyli ani tu ani tu) no i w moim egzemplarzu Slavii spust jest o lata świetlne przyjemniejszy niż Record z HW (w mojej 30s jest tak samo)
Ale...
Gdybym niedawno nie kupił CZ 200 to pewnie już zamawiałbym HW 95 Lux - w tej konstrukcji jest potencjał i po dopracowaniu i ostrzelaniu -miód, malina. POLECAM :)
A jak strzelimy fajne tarczki to wkleję, a może znajdę jeszcze te z dzisiejszego dnia - zostały na strzelnicy, może się uchowają :lol:
Awatar użytkownika
Seamaster

maximus pisze:To oni ale nie tylko, bo jest nas sporo ;)
I fajnie :D wszak w ilości siła :mrgreen:
myślę że nie raz się spotkamy
pozdrovionka :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Zmieni właściciel muszkę , to zapomni o 5-cio złotówce na 50m z otwartych :/ ...
Seamaster pisze: w moim egzemplarzu Slavii spust jest o lata świetlne przyjemniejszy niż Record z HW (w mojej 30s jest tak samo)
... bo trzeba sobie w końcu pokręcić śrubkami :lol: .. chociaz ja też nigdy nie wyregulowałem Rekorda , by mi pasował .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Seamaster

"bo trzeba sobie w końcu pokręcić śrubkami :lol: .."
Dzisiaj postrzelaliśmy z HW 95 po tym jak kolega odesłał do regululu :)
No teraz to fajnie jest :D .... a w S 634 i tak spust lepszy ... :shock: :lol:
Kolega miał exacta 4,51 a ja sprofanowałem moją kochaną Slavunie i przypiąłem do grzbietu ... lunetke BSA ... no tylko taką mam... :lol: po czym popełniłem taką tarczkę:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb8 ... 6d4a5.html
Awatar użytkownika
Seamaster

Hiszpan63 pisze:Zmieni właściciel muszkę , to zapomni o 5-cio złotówce na 50m z otwartych :/ ...
Seamaster pisze: w moim egzemplarzu Slavii spust jest o lata świetlne przyjemniejszy niż Record z HW (w mojej 30s jest tak samo)
... bo trzeba sobie w końcu pokręcić śrubkami :lol: .. chociaz ja też nigdy nie wyregulowałem Rekorda , by mi pasował .
Trzeba słuchać bardziej doświadczonych kolegów ;) Po kilku strzelaniach stwierdzam że wąziutka muszka lepszą jest i basta :D Celowanie na dystansie 50 praktycznie takie jak w kbks - a o to chodziło aby ćwiczyć przed zawodami ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

W sumie , to nie będę złośliwie mówił ... "a nie mówiłem ???" , bo nie o to chodzi . Trzeba się ostrzelać i już :D

.... a nie mówiłem !!!! Obrazek .......................................... Obrazek
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Seamaster

;) mówiłeś Przemek, mówiłeś
Ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem...
Ostatnio zmieniony 2013-06-25, 00:02 przez Seamaster, łącznie zmieniany 1 raz.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Na skupienie kk150, stojąca, 50 m, 25 strzałów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Seamaster

Łoo matko :shock: ale wynik... cenka opada ;)
Awatar użytkownika
Seamaster

Slavia 634 50m otwarte

Czołem koledzy ;)
Dzisiaj miałem dobry dzień ;) to moja najlepsza tarczka, życiowy wynik :P Slavia 634, 50m, pozycja leżąca, przyrządy otwarte, muszka szczerbinka :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35c ... 4751c.html Obrazek
Ostatnio zmieniony 2013-10-10, 11:24 przez Seamaster, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Seamaster

Cześć koledzy, coś z cyklu "chwalipięty"... ;)
Dzięki uprzejmości kolegi Mariusza który użyczył mi ostatnio exacta 4,52 miałem znowu możliwość spróbowania swych sił i powtórzenia wyniku z czerwca... Przyznam że ostatnio strzelałem dużo z CZ 200 i trochę odwykłem od mojej kochanej sprężynki i zgnuśniałem :lol:
Ale chyba nie wszystko stracone i jak mówi Mariusz przy tych warunkach - odległość 50 metrów, muszka i szczerbinka, karabinek sprężynowy....wynik poniższy godny jest:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d7 ... 7777a.html
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

No, całkiem nieżle, wieku nie podajesz, ale zapewne okularów nie nosisz :P