artfal pisze:Nie wiem jak strzela ten tx200 ale wygląd niesamowity!
Najlepiej było by się przymierzyć do takiej customowej osady, baka policzkowa wygląda na wysoką , nie wszystkim to może pasować. (Szczególnie przy Małym obiektywie i średnim montażu, np DOC )
Pozdrawiam.
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Dokładnie tak jak piszecie, tym razem muszę dobrze dobrać wiatrowke pod siebie. Przy Hatsanie długo się nie zastanawiałem ale to był pierwszy kontakt z wiatrówką. Będę starał się jeździć po sklepach i mierzyć.
Dzięki za cenne rady
przeglądając oferty wiatrówek PCP natknąłem się na model Walther Rotex MR8, wspomniany kilka postów wyżej przez Cortez, (tamten egzemplarz już jest sprzedany)
Co sądzicie o tej wiatrówce? Czy jest to dobry sprzęt jak za tą niewygórowaną cenę? Może ktoś ją posiada i powie coś więcej, będę wdzięczny
Dobrze, że nie spieszy mi się z kupnem karabinka bo wybór jest naprawdę ciężki. Samo wybranie rodzaju jest bardzo trudne. Mam nadzieję, że przymierzenie się do paru egzemplarzy wyjaśni sprawę.
Wszelkie inne sugestie i argumenty mile widziane
Odnośnie wyżej wymienionego Walthera czekam na opinie użytkowników
Za te pieniądze wolałbym prawdziwą sprężynę, nie jakieś tam hatsany, z jeszcze prawdziwszą lunetą...2500 zł za PCP to trochę za tanio...ale to subiektywne odczucia...
Kombinujesz Waść, jak koń pod górkę. Zamiast kupić coś sprawdzonego i popularnego, wyjeżdżasz z jakimiś wynalazkami. Kup TX200HC lub ProSporta, posadź na tym Deltę i będziesz miał super sprzęt - do tego bez biegania z butlą i przetoczką. Jak koniecznie chcesz PCP, to AA S400 (można znaleźć w przyzwoitych pieniądzach z regulatorem), ale przy PCP dochodzi zakup butli i przetoczki. Można też spróbować AA S200, ale to mały karabinek i nie każdemu leży. Jeżeli Hatsan, to szukaj po poprawkach jakiegoś AT lub BT.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
Narazie się zastanawiam i pytam o różne opcje, dlatego każda opinia jest ważna. Co prawda bardziej skłaniam się do sprężyny ale PCP też nie wykluczam. Chociaż co bym nie wybrał to różnica względem aktualnego sprzętu będzie ogromna