Oklejanie wiatrówki taśmą MFH
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Prawdę mówiąc, wszelka taktyczność w kontekście wiatrówek mnie śmieszy.
Tylko proszę mnie źle nie zrozumieć. Wykorzystanie strojów, na których nie widać zabrudzeń i się nie targają w krzakach, uważam za normalne, ale przebieranie się za snajpera z owiniętym taktycznością karabinem, to dziecinada.
Edycja: ort.
[ Komentarz dodany przez: Rlyeh: 2014-12-23, 17:12 ]
Wpisy odbiegające od tematu (nawet jak na nasze standardy) wydzielone do tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=8303
Trzymajmy się od teraz zagadnień taktycznych...
Tylko proszę mnie źle nie zrozumieć. Wykorzystanie strojów, na których nie widać zabrudzeń i się nie targają w krzakach, uważam za normalne, ale przebieranie się za snajpera z owiniętym taktycznością karabinem, to dziecinada.
Edycja: ort.
[ Komentarz dodany przez: Rlyeh: 2014-12-23, 17:12 ]
Wpisy odbiegające od tematu (nawet jak na nasze standardy) wydzielone do tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=8303
Trzymajmy się od teraz zagadnień taktycznych...
Ostatnio zmieniony 2014-12-23, 16:38 przez Negza, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiatrówki różne
-
E... tam, ogólnie nie czaicie klimatu, leżymy 2 dni bez ruchy, czekamy w kamuflażu na cel, lejemy i s...my pod siebie ... mijają kolejne godziny ... skupienie zaciska zwieracze... dzień... noc... my i nasza wiatrówka... kolejna doba ... widzimy cel ... niestety paralaksa nie pozwala zdjąć celu ... kolejna godzina ... i jest ... ten wymarzony ... wspaniały ... wyłonił się z cienia ... najpierw czerń, a zaraz po nim ... okrągła wspaniała KZ !!! I już jesteśmy w ekstazie !!! Tak to ona- nasz wymarzony cel !!! Nasz obiekt westchnień ... strzelamy i ... kładziemy dziada !!! A wszystko dzięki ??? Oczywiście !!! Oklejonej flincie i ubraniu w kamuflaż !!! Ave !!!
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
- Ściepnik
AdamWawa pisze:E... tam, ogólnie nie czaicie klimatu, leżymy 2 dni bez ruchy, czekamy w kamuflażu na cel, lejemy i s...my pod siebie ... mijają kolejne godziny ... skupienie zaciska zwieracze... dzień... noc... my i nasza wiatrówka... kolejna doba ... widzimy cel ... niestety paralaksa nie pozwala zdjąć celu ... kolejna godzina ... i jest ... ten wymarzony ... wspaniały ... wyłonił się z cienia ... najpierw czerń, a zaraz po nim ... okrągła wspaniała KZ !!! I już jesteśmy w ekstazie !!! Tak to ona- nasz wymarzony cel !!! Nasz obiekt westchnień ... strzelamy i ... kładziemy dziada !!! A wszystko dzięki ??? Oczywiście !!! Oklejonej flincie i ubraniu w kamuflaż !!! Ave !!!

-
E, tam sam ma IŻa w karbonie, ale to dla tego, że takiego kupiłem i za leniwy jestem aby to zrywać
Scenariusza pisać nie będę, bo każdy by tak na zawodach się zasadzał 

-
- Ściepnik
A ja uważam, że wszelki kamuflaż jest potrzebny!!!
Przecież jakby co (no te wiszące w powietrzu konflikty - chociaż ostatnio jeden na Kubie zdjęli) to najpierw wezmą weteranów szczelań wszelakich jako snajperów. Przeszkolą na ostrą i Poooooooooszłoooooooooo. Będzie jak napisał AdamWawa.
Więc czeba przyzwyczajać się powolutku do kamuflażu. A i jedna panienka zaszczeliła niedźwiedzia z wiatrówki.
Ja tam na wszelki wypadek czytam Martina Peglera.
Bądź gotów!!!!!!!!!!! i szkól się!!!!!!!!!!!!
Co ja godom - kamufluj się!!!!!!!!!!!
Przecież jakby co (no te wiszące w powietrzu konflikty - chociaż ostatnio jeden na Kubie zdjęli) to najpierw wezmą weteranów szczelań wszelakich jako snajperów. Przeszkolą na ostrą i Poooooooooszłoooooooooo. Będzie jak napisał AdamWawa.
Więc czeba przyzwyczajać się powolutku do kamuflażu. A i jedna panienka zaszczeliła niedźwiedzia z wiatrówki.
Wszystko już było - rzekł Ben Akiba
-
-
Taa, święta prawda, ja też zacząłem kamuflować, najpierw alkohol na Święta, a teraz ... bigos, kiełbasę i śledzie ( trzeba czymś te kilka litrów przekąsić ). Chłopy kamuflujmy co się da !!!daNeczek pisze:A ja uważam, że wszelki kamuflaż jest potrzebny!!!
Piotrek, Ty to taki normalnie- " profesjonalista - sztampowiec ", a jakbyś się lepiej ukrył, to i wynik byłby lepszy

-
-
- Ściepnik
Wojskowe ciuchy to dobra sprawa. Sam różne sorty posiadam, zarówno jasne jak i ciemne. Na lato i zimniejsze pory roku. Posiadam nawet zakamuflowany nóż i widelec (niezbędnik) na wypady na strzelnicę. 
A jeśli ktoś chce sobie owinąć wiatrówkę taśmą maskującą dla ochrony lub samego wyglądu, to czemu nie.
Nie będę miał nawet nic przeciwko jeśli ktoś obok mnie się w "gilu" pojawi. Jego sprawa.
PS. Właśnie przygotowuję się do maskowania osady olejem.
Środki odpowiednie już zakupione.

A jeśli ktoś chce sobie owinąć wiatrówkę taśmą maskującą dla ochrony lub samego wyglądu, to czemu nie.
Nie będę miał nawet nic przeciwko jeśli ktoś obok mnie się w "gilu" pojawi. Jego sprawa.

PS. Właśnie przygotowuję się do maskowania osady olejem.

BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... 

-
- Ściepnik
Miałem twojego IŻa w rękach i obrzydzenia nie czułem . Ten design do IŻa jak najbardziej pasuje . Potrzebowałem okleić , lub pomalować ocynkowaną butlę paintbolową do mojej AR2079A . W firmie sprzedającej obowiązuje minimalka 0,5 mb. z rolki . Mogę resztę pociąć na format A4 i sprzedać po kosztach + koszt wysyłki . Koszt obliczę i zainteresowanym podam .AdamWawa pisze:E, tam sam ma IŻa w karbonie, ale to dla tego, że takiego kupiłem i za leniwy jestem aby to zrywać
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Adam,wiesz ja zakamuflowałem coś w tamtym roku,do dziś nie wiem co...AdamWawa pisze:Chłopy kamuflujmy co się da

...moim zdaniem kamuflaż bardziej przydaje się grupom ASG,no ale jeśli ktoś się uprze na taśmę,folię,elementy worka jutowego... to jego brocha... kto bogatemu zabroni...

HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-
Ja mam tylko lufę zakamuflowaną i to carbonowoMichał pisze:Adam,wiesz ja zakamuflowałem coś w tamtym roku,do dziś nie wiem co...AdamWawa pisze:Chłopy kamuflujmy co się da![]()
![]()
![]()
...moim zdaniem kamuflaż bardziej przydaje się grupom ASG,no ale jeśli ktoś się uprze na taśmę,folię,elementy worka jutowego... to jego brocha... kto bogatemu zabroni...Ale tak szczerze to polimer zakamuflować to jeszcze dopuszczalne ale zacne drewienko to już profanacja.

-
- Ściepnik
W sumie też opitoliłem hydrografiką Crosika 2240 i zrobiłem to bez skrupułów,nie szkoda mi było plasticzanych okładzin,znalowego korpusu i ameliniowej osłony lufki.AdamWawa pisze:Ja mam tylko lufę zakamuflowaną i to carbonowo Ale szczerze, gdybym posiadał jeszcze pcp, to butla oklejona kamuflażem ... hm... to fajnie by wyglądało
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22