Winchester - Walther Lever Action Steel Finish Co2 88g

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Tu nie chodzi o koszty, lecz o możliwość zakończenia strzelania i przechowywania karabinka bez gazu, co ma wpływ na uszczelnienia, jak wiadomo. Koszty są porównywalne.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

green_thunder pisze:Koszty są porównywalne.
Licząc bombiczkę 12 g po 1,50 zł , to 88g CO2 kosztuje 11 zł a kapsuła minimum 24 zł . Jeśli to się daje porównać , to oczywiście można . :>
Awatar użytkownika
green_thunder

...no, i jedno jeszcze - nie wybieram hobby na które musiałbym ściubić...
radzix

Post autor: radzix »

Panowie, a jak jest z przechowaniem kapsuły w karbinku? Mogę zostawić na noc np, bo może się tak zdarzyć że nie wystrzalam całej kapsuły, a nie chcę tracić gazu...
HW 40 "Trabant" Dębowy , Hatsan "Harnaś" Dębowy mod.8 , S.A 9 "Klocek"
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Możesz pozostawić na noc ... sporadycznie nic się nie odkształci .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

radzix pisze:Panowie, a jak jest z przechowaniem kapsuły w karbinku? Mogę zostawić na noc np, bo może się tak zdarzyć że nie wystrzalam całej kapsuły, a nie chcę tracić gazu...
Przetrzymanie napoczętej kapsuły w karabinku , nawet przez kilka dni , nie powinno zaszkodzić uszczelnieniom . Gdyby miało to znacząco i negatywnie na nie wpływać , to producenci i sprzedawcy wyłączyli by uszczelnienia z gwarancji , lub przynajmniej zastrzegli by usuwanie kapsuły w instrukcji . Jednak starać się trzeba , by nie działo się to zbyt często , bo obciążenie uszczelnień zawsze ma wpływ na ich trwałość .
Awatar użytkownika
green_thunder

Zdarzyło mi się zostawić nawet na parę tygodni, a w pewnej QB to i miesięcy - żyje i ma się dobrze :noniemoge: być może, że trzeba kolejny mit obalić...w każdym razie sypiam spokojnie...smarowanie - smarowania każdorazowego nie odpuszczam nigdy :!
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

green_thunder pisze:a w pewnej QB to i miesięcy
W QB , przy komorze rozprężeniowej , nie ma to żadnego znaczenia . Chodzi o trwałe odkształcenie uszczelki przy niskiej temperaturze i pozostanie w takiej formie po ogrzaniu do temperatury pokojowej . Nie ma co panikować przy sporadycznych sytuacjach .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
radzix

To już chyba wiem na co zamienie swoją sprężynę :) A jak z tymi kapsułami wielokrotnego ładowania?
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Nie zastępuj sprężyny CO2. Uzupełnij. ;)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

witeg pisze:Nie zastępuj sprężyny CO2. Uzupełnij. ;)
Witku , jak się uzupełnia sprężynę CO2 ? Wdmuchuje się przez lufę , czy cóś ? :chgw:
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Przyganiał kocioł garnkowi, otwórz swoją szafę z wiatrówkami to zobaczysz. :P
Się będzie czepiał skrótów myślowych. Uzupełnia się rzecz jasna zestaw wiatrówek niezbędnych do .... :roll: ...... posiadania.
radzix

Żona patrzy krzywo na każdy mój nowy zakup, narazie zasłaniam się tym że będę z dzieckiem spędzał dużo czasu, muszę znaleźć sposób żeby w niej zaszczepić bakcyla :) Może właśnie tym Winchesterem mi się to uda, bo z tego co na niego patrzę, to wygląda jak małe dzieło sztuki :)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

witeg pisze:Przyganiał kocioł garnkowi, otwórz swoją szafę z wiatrówkami to zobaczysz. :P
Się będzie czepiał skrótów myślowych. Uzupełnia się rzecz jasna zestaw wiatrówek niezbędnych do .... :roll: ...... posiadania.
Wiadomo , że to takie przekomarzanie , żeby paluchy od klawiatury nie odwykły . :mrgreen:
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

radzix pisze:Żona patrzy krzywo na każdy mój nowy zakup
Też zacznij marudzić! :) Znowu nowy kosmetyk, torebka, świecidełko, etc... :P
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)