Nowy zakup pistolet Twinmaster

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Piotruś musiałby pokombinować i zrobić od razu wersję rozwinętą, tak aby syn mógł od rauz strzelać i wymieniać się sprzętem z ojcem :mrgreen:
Jak sprawi sobie syna w wersji pieluszkowej to zanim się doczeka, może hooby zmienić i z zamiany nici :lol:

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

Jak wiecie Panowie z tymi pieluszkami nie jest tak źle, bo są jednorazowe. :mrgreen: :mrgreen: I wytłumaczenie jest, no co kupiłem dla chłopaka, co chcesz żeby był pijakiem lub coś tam :P :P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Panowie wszystko pięknie tylko pojawia się ryzyko zrobienia córki i co wtedy?
Pieluchy te same ale pistolet na urodziny to już nie bardzo.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

To zrób blizniaki, albo nawet czworaczki. :lol:
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

W czworakach to my będziemy mieszkać :D
(chyba "cza" to będzie przenieść do pozatematycznych)
Awatar użytkownika
asterix

Post autor: asterix »

Witam,
Panowie śmiejecie się z dzieci ,a kolega z Chemicznej właśnie od malutkiego sposobi syna do wiatrówek.Zrobił mu karabinek z lunetką z Twinmastera i malec przewracał figurki HFt do 15m za każdym razem :) Jak znajdę zdjęcie to wkleję.

A teraz o pierwszym strzelaniu z mojego Twinka.
Po załatwieniu sprawy z synem gdy już sobie pojechał do siebie,ręce mnie tak swędziły,że musiałem sobie pyknąć parę razy.
Tarcze karabinkowe Kp10,dystans 6m. 10 strzałów z jednej ręki.Wszystkie rozsiane góra-dół i na lewo :evil:
Obrazek

Wkurzyłem się -druga tarcza to samo!Łapa się trzęsie jakbym 12godz.pracował przy wibratorze do produkcji pustaków.Poza tym rękojeść mi nie pasuje za bardzo-jest dość gruba ,a ja dłonie mam raczej małe.Także spust chodzi inaczej niż w HW40.
Drugie dziesięć strzałów postanowiłem wykonać oburącz do tej samej tarczy,aby sprawdzić czy nie trzeba przestawić szczerbiny.Po wystrzeleniu drugiej dziesiątki śrutów podchodzę i pysk mi się śmieje :mrgreen: Drugie dziesięć strzałów-wszystkie centralnie w czarnym!
Czyli maszyna gwizda tylko operator p...... :lol:

Obrazek

Reasumując -z pistola jestem bardzo zadowolony :) z siebie nie.Widzę ,że dużo wody będzie musiało w Warcie upłynąć zanim z jednej ręki będzie mi szło jako-tako.
Koledzy a co może być przyczyną,że jak strzelam z jednej łapki to wszystko ucieka w lewo?
Troszkę sprzętu dmuchanego,troszkę dymiącego.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Hm, strzelasz z czarnego prochu (w takim kontekście to widziałem), to na pewno kojarzysz taką tarczę z pokazanymi punktami trafień i podpisanymi błędami przy tych trafieniach, właśnie coś na zasadzie "dlaczego tu jest po lewej a tam po prawej". Nie wiem czy ma to zastosowanie, ale jak znajdę to wrzucę.
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Od razu nadmienię, że się nie znam, ale....
Moim zdaniem to złe ułożenie kciuka.
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Miałem podobnie przy HW 70, z tym że po wstrzelaniu się w 10-szke z dwóch łapek, po próbie strzelania z jednej, przestrzeliny układały się po pawo od środka.
Po przesunięciu szczerbinki w poziomie, przestrzeliny układały się centralnie.
Przy strzelaniu z jednej łapki mam odskoki w pionie, ale to ewidentnie moja wina (nierównomierna praca palca na języku spustu :cry: )

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

Moim zdaniem jest to nieodpowiednia tzw. praca na spuście. Czyli jak znosi lewo-prawo to żle naciskasz spust powodując skrzywienie pistoletu w ostatnim momencie strzału. A jak góra dół to normalnie zrywasz strzał. A następna sprawa, zgranie mucha-szczerbinka. Czyli powodów może być wiele. To samo chwyt pistoletu jest bardzo ważny. Uchwycony w nieodpowiedni sposób powoduje że w nic nie możesz trafić. Ważna jest też siła uchwytu, fachowcy twierdzą że nie powinna być większa niż waga giwery. Sam po sobie wiem że jak chwyt jest za mocny no to dupa. Ja chwytam pistolet do lewej ręki, wpasowuje sobie prawą i do momentu oddania serii go nie wypuszczam z prawej dłoni. I trzymam go tak aby mi tylko nie wypadł.(staram się ale ciężkie do opanowania)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Awatar użytkownika
asterix

dzięki za dobre rady! :)
Mnie też się wydaje,że zle ściągam spust,a to dla tego ,że jestem przyzwyczajony do bardzo delikatnego ustawienia na tzw.dotyk.Tak mam ustawiony karabinek,Marksmana oraz pistolet cp,który posiada przyspiesznik.
Twinmaster nie ma zbyt twardego spustu,ale porównując go do reszty mych strzeladeł,różnica jest.
Awatar użytkownika
asterix

a tutaj obiecane zdjęcia najmłodszego "Dzikusa" z Chemicznej :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

świetny patent z tym Twinmasterem!
Chylę czoła przed twórcą.
virus

Post autor: virus »

heh, mam nadzieję, że pierwszy też będzie syn w moim przypadku :)
HW97K by Hogan + DOT 6x24x42 MD
IŻ-38